13.03.2017, Miroslav Fuks

Juniorka zvítězila na půdě Karviné

Juniorka zvítězila na půdě KarvinéJuniorský tým FC Vysočina, jenž figuruje na 15. příčce nejvyšší soutěže, dosáhl překvapivého vítězství na půdě 4. celku Juniorské ligy - MFK Karviná. Tříbodový zisk v poměru 1:2 (0:1) zajistily přesné trefy Jana Závišky a Marka Šerého.

 
KarvináKarviná
20.kolo, neděle 12.3.2017, 13:00
1:2
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 67. Sas (pen.) – 45. Záviška, 51. Šerý
ŽK: 81. Sas, 84. Strakoš – 37. Hron, 44. Šerý, 81. Fulnek
Rozhodčí: Marek – Batík, Horák
Diváci: 50
Karviná: Pastornický – Novák, Strakoš, Dendis (84. Pezzotti), Kania (46. Jakubov), Galuška (46. Mládek), Sas, Macej, Duda (70. Řapek), Weber (46. Behan), Karčmář.
FC Vysočina: Rakovan – Hron, Rychetník, Kolčava, Fiala – Svatík (70. Včelka), Šerý - Záviška, Sargsyan, Fulnek – Časta (63. Vašíček).
 

Komentář

Utkání bylo v úvodu plné nepřesností z obou stran a první šance se diváci dočkali až po dvaceti minutách hry. Hostující Záviška se dostal na levé straně útočné poloviny ke střele, která nadělala Pastornickému velké starosti, ale domácí brankář ji nakonec s vypětím sil vytáhl na spojnici břevna a tyče. Po půlhodině hry měli hosté další možnost, když dostal krásnou přihrávku za obranu Fulnek, nicméně osamocen před brankářem míč nezpracoval zcela ideálně a jeho zakončení mířilo vedle. Za dvě minuty na sebe upoutal opět Záviška, který prudce vypálil z levé strany, ale jeho ráně stála v cestě opět branková konstrukce. Takřka s koncem první půle se hosté dočkali vytoužené branky. Záviška si po dvou nastřelených tyčích spravil chuť, když si ve vápně zpracoval rychle míč a pohotově jej přízemní ranou napálil přesně k tyči - 0:1.

Druhý poločas začal pro Vysočinu skvěle. Už po šesti minutách hry se dostal na levé straně vápna ke střeleckému pokusu Šerý a jeho rána zamířila přesně k pravé tyči - 0:2. Domácí brankář Pastornický si sice na míč sáhl, ale jeho cestě do sítě nezabránil. V 66. minutě dostali domácí možnost snížit, když jim byla odpískána penalta. K té se postavil Sas a přesnou střelou k tyči vrátil Karvinou zpět do zápasu. Domácí si vytvořili tlak a měli i pár šancí, nicméně hosté svůj jednobrankový náskok s vypětím sil ubránili a odvezli si tak z hřiště soupeře tři body za výhru 2:1.

Ohlasy trenérů

"Dnešní utkání se nám opravdu povedlo. Napravili jsme dojem z předchozího duelu proti Teplicím. Hráli jsme precizně od zadu, diktovali jsme tempo hry a vyráželi jsme do rychlých brejků. Vypracovali jsme si čtyři vyložené šance, v nichž jsme dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci. Škoda, že jsme se trefili až minutu před koncem první půle. Ve druhé půli jsem domácí zlepšili a snažili se o zvrat v utkání. My jsme však dokázali Šerým zvýšit na 0:2. Poté Karviná snížila stav po sporně nařízené penaltě. Ztrátu vítězství jsme však nedopustili. Poctivým výkonem jsme zaslouženě zvítězili. Hráče bych chtěl pochválit, řada z nich podala nadprůměrný výkon," řekl kouč Michal Kadlec.
 
Zápasy
6.kolo | Karviná - FC Vysočina | 3:0
20.kolo | FC Vysočina - Karviná | 2:4
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu