27.10.2014, juniorskaliga.cz

Juniorka o vítězství nad Bohemians přišla v závěru

Juniorka o vítězství nad Bohemians přišla v závěruJuniorka v utkání proti Bohemians chtěla na domácí půdě potvrdit roli favorita a napravit zbytečnou porážku v Teplicích. Nebylo jí však přáno. Jihlavský tým dokázal brankami Martina Kelblera a Bojana Spirkoskiho otočit nepříznivý stav, ale nakonec se v závěru musel smířit s konečnou remízou 2:2 (1:1). Pozitivem utkání byly starty uzdravených hráčů "áčka" - Kryštůfka a Masopusta.

 
FC VysočinaFC Vysočina
16.kolo, pondělí 27.10.2014, 13:00, Na Stoupách
2:2
(1:1)
Bohemians 1905Bohemians 1905
 

Góly: 44. Kelbler, 83. Spirkoski – 42. Žaloudek, 90. Malina (pen.)
ČK: 88. Kelbler (JIH)
Rozhodčí: Marek – Antoníček, Reich
Diváci: 80
FC Vysočina: Soukup – Hron, Pedro (46. Kryštůfek), Kriegsmann, Mlakić (75. Zábrodský) – Bello (55. Ujčík), Demeter – Kukoľ (60. Masopust), Spirkoski, Klusák - Maruš (25. Kelbler).
Bohemians 1905: Havránek – Žaloudek, Košata, Pechr, Rothe, Řezníček, Lukáš, Trnka, Nováček, Hejno, Malina.
 

Komentář

Tabulkovým favoritem měl být domácí celek Jihlavy, ten se totiž před zápasem nacházel na pátém místě, kdežto Bohemians 1905 až o šest pozic níže. Začátek utkání tomu však vůbec nenapovídal, aktivněji totiž působili hráči hostujícího celku z hlavního města, kteří si také vypracovali pár povedených šancí. V průběhu první půle se ale předvedl i domácí tým. Jak hráčům Jihlavy, tak i Bohemians se ale nedařilo přesné zakončení. S blížícím se koncem prvního poločasu ale hostující tým zvýšil obrátky své aktivity a začal být pro domácí hodně nebezpečným soupeřem. Když už to vypadalo, že se domácí dokázali z útočných akcí Bohemians vymanit, přišla střela z dálky od hostujícího Žaloudka, kterou brankář Soukup nedokázal pokrýt, a hosté se tak dostali do jednobrankového vedení - 0:1. Jihlava ale pochopitelně nic nevzdala a hned po rozehrávce se tlačila za vyrovnáním. Domácím se to nakonec více než vyplatilo. O pouhé dvě minuty později, tedy minutu před přestávkou, unikl po pravém křídle Kukoľ a před branku poslal ideální přihrávku na střídajícího Kelblera, který překonal Havránka a srovnal na poločasových 1:1.

Do druhé půle vystřídal stopera Pedra uzdravený člen ligového "áčka" Kryštůfek. Zápas probíhal v jednoznačné režii domácích hráčů, kteří se tlačili za vedoucí brankou. To dokazují i tři rohové kopy během necelých tří minut, které však Jihlavští nedokázali proměnit. Během druhého poločasu se do pohledných a nebezpečných šancí dostávali domácí i hosté. Dramatická koncovka však přišla až v závěru utkání. Nejdříve se totiž dostali domácí díky důrazu v malém vápně do vedení, když se prosadil Spirkoski - 2:1. Bohemians se ale tlačili za vyrovnáním. Dvě minuty před koncem základní hrací doby se po rohovém kopu nedovoleně provinil domácí Kelbler, který za hraní rukou v pokutovém území dostal červenou kartu, a navíc ještě hosté zahrávali pokutový kop. K němu se postavil Malina a nekompromisně proměnil na konečných 2:2.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

"V první půli jsme podali vlažný výkon plný nepřeností a zbytečných ztrát. Ve druhém dějství z naší strany přišlo zlepšení a zasloužená vedoucí branka. Bohužel, v závěru jsme v penalty inkasovali vyrovnávající gól. Stínem zápasu je vyloučení Kelblera a zranění hned trojice hráčů - Maruše, Mlakiće a Hrona," uvedl k zápasu trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
3.kolo | FC Vysočina - Bohemians 1905 | 1:2
17.kolo | Bohemians 1905 - FC Vysočina | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu