27.09.2014, Miroslav Fuks

Vysočina utrpěla první prvoligovou prohru s Duklou Praha

Vysočina utrpěla první prvoligovou prohru s Duklou PrahaPříznivá prvoligová bilance FC Vysočina s pražskou Duklou je minulostí. Soupeř jí dnes na Julisce udělil tvrdou lekci z jednoduchosti fotbalu a produktivity, a zároveň jí oplatil jarní domácí porážku. Pod konečný stav 4:1 (2:0) se dvěma brankami podepsal Krmenčník a jednou se radovali Beauguel a Považanec. Jihlavský čestný gól zaznamenal Marián Kovář.

 
Dukla PrahaDukla Praha
9.kolo, sobota 27.9.2014, 15:00
4:1
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 13. a 47. Krmenčík, 36. Beauguel, 71. Považanec – 73. Kovář
ŽK: Považanec, Krmenčík – Krejčí, Vidlička
Rozhodčí: Ardeleánu – Paták, Ratajová
Diváci: 1201
Dukla Praha: Rada – Karavajev, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek – Považanec (86. Čajić), Marek Hanousek, Hlinka – Berger (76. Néstor), Beauguel, Krmenčík (64. Mareš). Náhradníci: Chudý – Gedeon, Polom, Kluk. Trenér Luboš Kozel.
FC Vysočina: Hanuš – Marek, Tlustý, Krejčí, Hybš – Kučera, Jánoš (81. Vidlička) – Kukoľ (75. Fulnek), Jungr, Vaculík (57. Kovář) – Harba. Náhradníci: Blažek – Šourek, Mešanović, Koloušek. Trenér Petr Rada.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Petr Rada sáhl na půdě Dukly Praha ke dvěma změnám v základní sestavě. Po trestu za 4 žluté karty se do ní vrátil Tomáš Kučera, který tak nahradil Václava Kolouška. Ke změně došlo i na pravém okraji zálohy, kde dostal místo Mariána Kováře důvěru Vladimír Kukoľ.

Vysočina byla od úvodních minut velmi aktivní. Umně kombinovala a držela míč. První velkou šanci měl v 10. minutě Jungr, jehož našla přihrávka za obranou ve vápně. Jungr se rozhodl, že z úhlu nevypálí a raději na malém vápně hledal Harbu, jenž tísněn získal jen rohový kop. Dukla zahrozila ve 12. minutě, kdy Krmenčík z levého křídla hledal Beauguela, který však byl pokryt stopery. Z následného rohu pálil hodně nad břevno Krmenčík. O minutu později přinesl další rohový kop první gól zápasu. V závaru se nejlépe orientoval právě Krmenčík a z úhlu propálil míč do sítě – 1:0. Dukla byla najednou polita živou vodou a tlačila se do útoku. V 18. minutě se po dalším závaru po autovém vhazování dostal ke střele Považanec, ale Jánoš jej dokázal zblokovat. V 25. minutě byl faulován Jánoš a Kukoľ zajímavě kopl standardku do vápna na Krejčího, kterému scházelo jen málo k tomu, aby balón tečoval do branky. Následný roh se dostal až Hybšovi, jenž vyslal střelu, která se otřela o hráče Dukly na roh. V 32. minutě se ke střele z pětadvaceti metrů odhodlal Kučera, ale neměla potřebné parametry. V 33. minutě si ve vápně zbytečně pohrával Marek, jeho malou domů vystihl Beauguel, do lajny se zbavil Hanuše, ale z velkého úhlu se přesně trefit nedokázal. V 36. minutě Vysočina ztratila míč na levém křídle, ukořistěný míč se dostal k Bergerovi, který prošel až do vápna, kde našel tísněného Beauguela. Ten ale dokázal vtipnou patičkou zvýšit na 2:0. Ve 42. minutě mohl snížit Vaculík, kterému do vápna narazil míč Kučera. Pod tlakem obránců však nevystřelil přesně, ani důrazně – jen do boční sítě. V 45. minutě se po pravém křídle prosadil Jungr, načechral centr do vápna na nabíhajícího Harbu, který hlavičkoval nad břevno. Do kabin se tak šlo za výhodného stavu pro exvojenský klub.

Vysočina si horší vstup do druhé půle nemohla ani představit. Její první útok v 47. minutě skončil ztrátou míče a rychlým brejkem, kdy přesná kolmá přihrávka našla za obranou Beauguela, jenž Krmenčíkovi předložil lehkou koncovku do prázdné branky – 3:0. Aby nebylo jihlavským problémům dost, tak v 54. minutě musel ze hřiště odstoupit otřesený Vaculík, jenž doplatil na srážku s gólmanem Hanušem, jenž si šel pro centrovaný míč. V 58. minutě protáhl Radu utaženou střelou Kukoĺ, ovšem domácí gólman střelu dokázal udržet. Po hodině hry Dukla podnikla další rychlou akci, Beauguel opět dostal míč za obranu, jenž Hanuš jeho ránu dokázal vyrazit na tyč a rohový kop. V 63. minutě Jánoš hlavou prodloužil míč za stopery na Harbu, který však koncovku nezvládl a z první střílel nad. Z brejků nadále hrozili domácí, což v 65. minutě dokumentovala akce s nepřesným zakončením Mareše. V 71. minutě v rozehrávce obrovsky chyboval Hybš, Berger vystihl jeho přihrávku na Hanuše a poté měl Považanec sám před gólmanem jednoduchou úlohu – 4:0. O dvě minuty později se čestného úspěchu dočkala i Vysočina, když si centr Hybše z levé strany ve vápně našel Kovář a poté propálil Radu – 4:1. V 81. minutě Jánoš vyzkoušel štěstí dalekonosnou střelou, která ale letěla vysoko nad branku. Zbývající minuty zápasu přinesly poměrně otevřený fotbal s šancemi na obou stranách. Na straně Dukly nepřesně pálil Beaguel a z pohledu hostí se neujal nadějný střílený centr Fulneka. Vysočina si z Julisky odvezla krutý výprask 4:1.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 4:1
23.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 1:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu