02.08.2014, Miroslav Fuks

Vysočina na Letné odolávala pouze v první půli

Vysočina na Letné odolávala pouze v první půliNadějných pětačtyřicet minut vzdorovali fotbalisté FC Vysočina ve formě hrající Spartě Praha. Letenský celek duel 2. kola SYNOT ligy rozhodl dvěma rychlými góly Přikryla na počátku druhého dějství Třetí branku později přidal Dočkal. Vysočina v Praze podala sympatický výkon, ovšem po chybách v defenzívě a nepřesné koncovce si odvezla krutou porážku 3:0. Sparta prodloužila svoji sérii domácích duelů bez ztráty bodu již na osmnáct utkání.

 
SpartaSparta
2.kolo, sobota 2.8.2014, 20:15
3:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 47. a 50. Přikryl, 66. Dočkal
ŽK: Kučera (VYS)
Rozhodčí: Nenadál – Urban, Bílek.
Diváci: 6860
Sparta: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Švejdík, Costa – Vácha, Matějovský – Dočkal, Hušbauer (63. Vacek), Přikryl (77. Breznaník) - Lafata (69. Bednář). Náhradníci: Štěch – Brabec, Mareček, Hybš. Trenér Vítězslav Lavička.
FC Vysočina: Hanuš – Vidlička, Kryštůfek, Krejčí, Vaculík – Marek, Kučera – Kukoľ, Jungr (77. Mešanović), Kosak (72. Marcin) – Harba. Náhradníci: Blažek – Šourek, Kliment, Tlustý, Koloušek. Trenér Petr Rada.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Petr Rada učinil oproti prohranému utkání proti Mladé Boleslavi hned tři změny v základní sestavě. Ve stoperské dvojici dostal před Ondřejem Šourkem přednost Lukáš Kryštůfek, na kraji zálohy vystřídal Jana Klimenta další odchovanec Jan Kosak a ve středové trojici nahradil Marek Jungr zkušeného Václava Kolouška.

První střelu na branku si ve 2. minutě připsal Vácha po Lafatově přiťuknutí, ovšem jeho pokus byl tečován na roh, který jihlavská defenzíva bez potíží odvrátila. Vysočina zahrozila podařenou kombinací v 8. minutě, kdy po Jungrově centru scházelo Harbovi jen málo k tomu, aby hlavičkoval z ideální pozice na malém vápně. V 10. minutě se poprvé dostal k ohrožení Hanušovy branky Přikryl, jenž si naběhl na kolmici za obranu a z úhlu vyslal křížnou přízemní střelu vedle tyče. Ve 13. minutě zahrávala Sparta přímý kop z ideální pozice 17 metrů od branky. Dočkalovu střelu však jihlavská zeď dokázala tečovat na roh. V 19. minutě se po odraženém centru Přikryla odhodlal v těžké pozici ke střele Kadeřábek, ale jeho pokus letěl metr nad břevno. Přikryl byl nadále aktivní, ovšem při jeho ráně v 21. minutě měl mířidla hodně vychýlené. V 26. minutě natáhl ke střele Dočkal a Hanuš míč jistil vyražením na rohový kop. Ten na zadní tyči našel nabíhajícího Kadeřábka a defenzíva Vysočiny a gólmanem Hanušem měla hodně práce, aby tento nebezpečný moment vyřešila. Agilní Kadeřábek se s Hanušem znovu střetl v 28. minutě, kdy si naběhl na kolmici za obranu, ovšem z velkého úhlu vytěžil jen roh. V 33. minutě hodně zahrozila Vysočina. Kosak po rychlém brejku vysunul Harbu, jenž vybíhajícího Bičíka nestačil přehodit a s dorážející Kukoľ vybojoval pouze roh. V 35. minutě Kryštůfek vybojoval míč pro Marka, který utěšenou střelou protáhl Bičíka. V 39. minutě šla Sparta do rychlého brejku, který skončil centrem Hušbauera na zadní tyč, kde si tečovaný míč našel Kadeřábek, ovšem bez šance na kvalitní zakončení. Na konci 43. minuty Kučera potáhl rychlý kontr, vysunul Harbu a ten se ke střele nenechal dlouho pobízet. Bičík se musel natáhnout k tyči, ovšem přízemní rána letěla vedle. Ve 45. minutě Spartě vyšla kombinace na levém křídle, po níž Costa našel v prostoru penalty zakončujícího Lafatu. Kanonýr Sparty střílel pohotově, jenže nedůrazně a pouze do středu branky. Do kabin letenského stadiónu se tak šlo za bezbrankového stavu.

Sparta do druhé půle vstoupila dle svých představ. Už ve 47. minutě našel Matějovský mezi obránci rozběhnutého Přikryla a ten se technickou přízemní střelou trefil přesně k tyčce Hanušovy branky – 1:0. Vysočina se ani pořádně nedokázala nadechnout k odpovědi a už prohrávala o dvě branky. Kadeřábek v 50. minutě unikl po pravém křídle a přesný centrem našel na zadní tyči hlavičkujícího Přikryla. Vidlička lehce podklouzl a Přikryl oblouček poslal přesně k zadní tyči – 2:0. Vysočina se snažila o korekci a přidala na útočné aktivitě. Místo toho však přišla třetí rána. V 66. minutě se před Dočkalem rozestoupila jihlavská obrana a tento středový záložník se trefil ke stejné tyči, jak se to podařilo Přikrylovi při předchozích brankách – 3:0. V 68. minutě vyslal Jungr do brejku Harbu, ovšem Kovář jeho střelu dokázal zablokovat na roh. Z něj se sice Kryštůfek dostal k hlavičce, ale te neměla přesnost ani razanci. V 73. minutě zahrával Vaculík po faulu na střídajícího Marcina standardní situaci, po níž se sice Krejčí dostal k hlavičce, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Vysočina v 82. minutě dopravila míč do sítě po volném přímém kopu a hlavičce Krejčího, přičemž zakončoval Mešanović ve spolupráci s Harbou. Sudí Nenadál však pískal ofsajd. Vysočina toužila alespoň po čestném gólovém úspěchu, který by si za svůj výkon nepochybně zasloužila. Bohužel, nebyl jí přán. V 85. minutě po bleskovém kontru pálil zpoza pokutového území Harba, v zajímavé pozici ale zhruba o půl metru přestřelil sparťanskou branku. Neujala se ani parádní střela Kučery z dvaceti metrů, kterou Bičík vyrazil na rohový kop.

  • sestřih utkání naleznete na webi iSport.cz

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
2.kolo | Sparta - FC Vysočina | 3:0
16.kolo | FC Vysočina - Sparta | 0:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu