20.07.2014, Miroslav Fuks

Vysočina přípravu zakončila výhrou nad Třebíčí

Vysočina přípravu zakončila výhrou nad TřebíčíLetní příprava FC Vysočina je u konce. Tečku za ní v neděli 20. července učinil duel proti HFK Třebíč. Jihlavský prvoligový tým neměl proti třetiligovému soupeři problém a zvítězil 3:1. V první půli skórovali Lukáš Vaculík a Haris Harba, ve druhém dějství gólové konto rozšířil Tomáš Kučera. Za hosty v závěru snížil Bya.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., neděle 20.7.2014, 17:00
3:1
(2:0)
TřebíčTřebíč
 

Góly: 15. Vaculík, 27. Harba, 60. Kučera – 87. Bya
Rozhodčí: Reich – Ságl, Fridrichovský
Diváci: 150
FC Vysočina: Hanuš (46. Vejmola) – Vidlička (46. Krejčí), Kryštůfek, Tlustý, Koštrna – Lipták, Koloušek (46. Marek) – Kukoľ (46. Fulnek), Kučera, Vaculík (46. Kliment) – Harba (46. Teplý).
Třebíč: Kruba – Ošmera, Š.Svoboda, Chalupa, Honz, Dobrovolný, Chlup, Šťourač, Komínek, P.Svoboda, Podzemský. Náhradníci: Válek – Bya, Konate, Kostelecký, Amare, Šural, Rybníček.
 

Komentář

Kouč Petr Rada se musel obejít bez zdravotně indisponovaných Marcina, Masopusta, Jungra, Jánoše a též Šourka, Mešanoviće a Šimonka. Naopak testoval dvojici slovenských hráčů. Avizovaného defenzivního záložníka Petera Liptáka a vedle něj i krajního obránce Kristián Koštrna, který od roku 2010 působil v dorosteneckých a juniorských týmech anglického Wolverhampton Wanderers.

V první šanci utkání se ocitl v 6. minutě po rohu Kolouška zakončující Kryštůfek. Gólman Kruba však dokázal jeho pohotový pokus z bezprostřední blízkosti lapit. Ve velkém vedru se rozhodně nehrál strhující fotbal s šancemi na obou stranách. Vysočina obléhala koncentrovanou defenzívu Třebíče, která však občas dokázala vystrčit nebezpečné růžky. Například v 15. minutě nebezpečně hlavičkoval Petr Svoboda, s jehož pokusem si však Hanuš bez problémů poradil. Ve stejné minutě se zrodila první branka zápasu, když Lipták přesně odcentroval na zadní tyč na Vaculíka, který do protipohybu gólmana hlavičkoval naprosto přesně – 1:0. To Harba si v 17. minutě po centru jihlavského kapitána vedl hůře a hlavičkoval nad břevno. Ve 27. minutě zvýšil na 2:0 právě Harba, když hlavou zužitkoval spolupráci Vidličky s Kukoľem na pravé straně, která vyústila v parádní centr slovenského krajního záložníka. Minutu před koncem první půle si gólovou příležitost vypracoval oslavenec Tomáš Kučera, který s míčem na noze prošel před půlku hřiště, uvolnil se do vápna a zakončil těsně vedle tyče.

Třebíč mohla už ve 47. minutě jít do vedení, když míč za obranu dostal útočník z Pobřeží Slonoviny jménem Bya, ovšem Vejmola jeho kličku skvěle vystihl a z jeho šance byl míč pro Vysočinu. V 58. minutě obdobně neuspěl ani Teplý, kterého do úniku vysunul Fulnek. Snažil se obstřelit gólmana, ale prostor mezi třemi tyčemi nenašel. Oslavenec Kučera se přeci jenom dočkal branky po hodině hry, když se uvolnil 18 metrů od branky a levačkou zamířil přesně k tyči – 3:0. V 62. minutě se po pravém křídle prosadil Teplý, jenže Fulnek na jeho vybídnutí před brankou nedosáhl. V 67. minutě Fulnek ideálně vysunul Kučeru, který svoji třetí střelu v zápase poslal těsně vedle tyče. V 77. minutě se ke střele z dvaceti metrů odhodlal Teplý, ale jeho rána letěla nad břevno. V 79. měl pro změnu velkou šanci Fulnek, ale gólman Kruba jeho střelu vytěsnil na roh. Strážce třebíčské svatyně se zaskvěl i v 86. minutě, kdy reflexivně vyrazil Klimentovu střelu z velkého úhlu po akci Fulneka. Třebíč se nakonec za svůj bojovný výkon dočkala odměna v 87. minutě, kdy z malého vápna přízemní centr z pravé strany zakončil Bya – 3:1. A takto vypadal i konečný výsledek přípravného utkání.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu