29.10.2010, Jaroslav Wollmann

O třech bodech rozhodl úžasnou střelou kapitán

O třech bodech rozhodl úžasnou střelou kapitánVe šlágru 14. kola přivítala třetí Vysočina druhou Vlašim. Domácí měli v zápase více ze hry a častěji se dostávali k ohrožení branky. Do vedení poslal domácí pěknou ranou z 25 metrů kapitán Filip Dort. Svěřenci Josefa Vrzáčka se ve druhém poločase snažili vstřelit druhý gól, ten bohužel nepřišel. Hráče Vysočiny to však tolik mrzet nemusí, závěr zápasu s Mostem se již neopakoval a Jihlavané si do tabulky po výhře 1:0 připisují důležité a zasloužené tři body.

 
FC VysočinaFC Vysočina
14.kolo, pátek 29.10.2010, 18:00
1:0
(1:0)
VlašimVlašim
 
Branky: 33. Dort.
ŽK: Krutý, Karlík - Nádeníček, Jungr, Kotyza.
Rozhodčí: Býma - Tacina, Marek.
Diváci: 1950
FC Vysočina: Svoboda - Veselý, Tlustý, Halama, Gavrić - Dolejš, Dort (79. Görner), Karlík, Gába, Krutý (88. Gabriel) - Šimonek (65. Tecl)
Vlašim: Jícha - Nešpor, Petrů, Krmpotić, Schuster - Průcha (46. Nádeníček), Droppa, Jungr, Kotyza - Strnad (58. Süsser), Bálek (90. Bukač)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Josef Vrzáček se ve své domácí premiéře musel nečekaně obejít bez útočníka Martina Bači. Místo něj dostal na hrotu šanci Arnold Šimonek. Místo na pravém kraji obrany získal místo Gabriela Michal Veselý a obětí zesíleného středu hřiště, kde působil Karol Karlík, byl Stanislav Tecl.

Po úvodním oťukávání, v němž lépe působili hosté, přišla první velká šance v 10. minutě, kdy se Dolejš krásně prokličkoval do vápna, jeho střelu Jícha s problémy vyrazil pouze ke Krutému, který však v obtížné pozici pálil nad. Mnohem větší šanci měl o 3 minuty později Dort, když se k němu dostal míč z levého křídla a on ho z malého vápna napálil jen do chodidla reflexivně zasahujícího gólmana Jíchy. Odpověď Vlašimi a zároveň největší šance tohoto celku v utkání nastala ve 22. minutě, kdy Droppa krásně vysunul Jungra, který postupoval sám na gólmana Svobodu, pokusil se o kličku, která mu s problémy vyšla. Míč však po lehkém zásahu jihlavského gólmana nabral jiný směr a kapitán hostí jej již nedokázal usměrnit do prázdné branky. A tak šli do vedení v 33. minutě domácí. Šimonek sklepl balón pro Dort, který se skóroval nádhernou ranou z 25 metrů přesně do šibenice – 1:0! O 3 minuty vpravo zakombinovali Dolejš a Veselý, který před brankou prudkou přihrávkou nenašel ani Šimonka, ani skluzujícího Krutého.

Úvod druhé půle se nesl ve znamení jihlavské snahy vstřelit druhou „pojišťovací“ branku. V 54. minutě se aktivní rychlík Dolejš krásně prokličkoval do vápna, svou přihrávkou našel zcela volného Dorta, který hned z první střílel levačkou těsně vedle. O 3 minuty později Krutý svým centrem ve vápně našel Filipa Dorta, jenž si míč šikovně přehodil a poté ho z pěti metrů napálil nad branku. Jeho třetí velkou šanci v krátké řadě zmařil po brejku 3 na 1 unikající Tecl, který svému kapitánovi nepřihrál ideálně. Jihlavské šance završila 67. minuta, kdy se do dobré příležitosti se dostal Dolejš, brankář jeho střelu vyrazil před sebe a balón do zázemí odehrál jeden z obránců hostí. V dalších minutách měli míč na kopačkách spíše hosté, jenže do ohrožení jihlavské branky se prakticky nedostali. Nebezpečná byla standardka v 69. minutě, kdy se míč po několika tečích odrazil metr vedle levé tyče na roh. Nervózní závěr plný soubojů, faulů, karet a kouskování hry změnu skóre nepřinesl. Vysočina zaslouženě zvítězila a přiblížila se na dohled elitní dvojici II. ligy. Graffin utrpěl třetí porážku 01: v řadě pod novým koučem Matějkou.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
14.kolo | FC Vysočina - Vlašim | 1:0
29.kolo | Vlašim - FC Vysočina | 0:1
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu