04.09.2010, Miroslav Fuks

Vysočina skvěle zlomila zlínské prokletí!

Vysočina skvěle zlomila zlínské prokletí!Fotbalisté FC Vysočina se konečně dočkali! Prvních podzimních bodů z hřiště soupeře, historicky první výhry nad Zlínem a střelecké exploze! Na hřišti rozjeté Tescomy podali výborný výkon a zcela po zásluze zvítězili 1:4 (0:2)! Pod skvělou pozvánku k nadcházejícímu domácímu duelu proti Čáslavi se brankami podepsali Radek Görner, Petr Dolejš a hned dvakrát Stanislav Tecl.

 
ZlínZlín
6.kolo, sobota 4.9.2010, 19:00
1:4
(0:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 56. Poznar - 7. Görner, 11. Dolejš, 62. a 87. Tecl
ŽK: Švach, J. Dobeš - Tecl, Bača
Rozhodčí: Hájek - Wilczek, Čecháček
Diváci: 2600
Zlín: Skácel – Pazdera, Malý, Čelůstka (71. Šrom), Jelínek - Švach (71. J. Dobeš), Elšík, Šmahaj, Novák (83. Železník) - Poznar, Borák.
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Veselý – Dort (79. Šimonek), Karlík (90. Halama), Görner - Dolejš, Bača, Tecl (90. Zelinka).
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Luboš Urban dal důvěru skoro stejné sestavě, která v posledním kole na domácí půdě udolala v dramatickém utkání Sokolov. Výjimkou byl hrot útoku, kde Arnolda Šimonka nahradil střelec rozhodující branky do sítě Sokolova a exzlínský útočník Martin Bača.

Vysočina toužila po vstřelení úvodní branky a toto přání dokázala naplnit už v 7. minutě. Radek Görner zahrával z pravého vnějšího rohu pokutového území přímý kop a po zemi propálil všechno, co mu stálo v cestě. Míč zapadl k pravé tyči zlínské branky - 0:1. To však nebylo z jihlavského pohledu vše. O 4 minuty později promarnil šanci zlínský Poznar, Jihlava se rychle dostala před domácí branku, Dolejš se uvolnil šestnáctkou a vystřelil. Brankář Skácel však nebyl dostatečně pozorný a míč překvapivě zapadl do sítě - 0:2. Domácí se z šoku nemohli dlouho vzpamatovat. Odpovědět se dvakrát snažil svými střelami záložník Šmahaj. Prudkou ranou po zemi z hranice pokutového území těsně minul ve 23. minutě pravou tyč a poté ve 27. minutě skončil jeho přímý kop v rukavicích brankáře Uvarenka. Naopak to mohla být Vysočina, která měla blízko ke zvýšení náskoku. Ve 30. minutě zakončoval rychlý brejk kapitán Dort a těsně přestřelil branku. A ve 35. minutě přišla další povedená akce Jihlavy, kdy z hranice šestnáctky poslal míč jen centimetry nad břevno Tecl. V závěru první půle se domácí Tescoma pokoušela o snížení nepříznivého stavu, ale neuspěla.

Druhá část začala faulem na Tecla a přímým kopem Dorta z 18 metrů. Jeho technická střela však nepřekonala zlínskou zeď. Zlín se branky dočkal v 56. minutě. Na rohový kop Šmahaje si ukázkově naběhl Poznar a přesnou hlavičkou nedal Uvarenkovi šanci - 1:2. Nakopnutý Zlín by zchlazen o 6 minut později. Domácí vyrobili vlastní polovině fatální chybu a hosté se dostali do rychlého útoku. Bača poslal balon na úplně volného Tecla a ten z hranice pokutového území propálil Skácela – 1:3! O další snížení se v 68. minutě pokoušel svým individuálním průnikem Novák, ale vystřelil nepřesně. Tentýž fotbalista se v 75. minutě vřítil se do šestnáctky, ovšem opět měl vychýlen mušku. O tečku zápasu se tak postaral střelecky probuzený Stanislav Tecl. Svůj výborný výkon korunoval v 87. minutě, když nádherně obstřelil z hranice šestnáctky brankáře Skácela a definitivně poslal Tescomu do kolen – 1:4!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | Zlín - FC Vysočina | 1:4
21.kolo | FC Vysočina - Zlín | 1:1
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu