05.03.2010, Jaroslav Wollmann

V mrazivém počasí byl šťastnější Zlín

V mrazivém  počasí byl šťastnější ZlínVysočina zlínský komplex nezlomila. Domácí porážka 0:1 (0:0) znamená, že jihlavský celek Zlín neporazil ani v osmém vzájemném utkání. Důležitá jarní premiéra se odehrávala za velkého mrazu na kvalitně připraveném hřišti s lehkým sněhovým popraškem. Přebudovaný tým Vysočiny podal kvalitní a bojovný výkon a vytvořil si více šancí než soupeř. Autové vhazování a chybná hlavička Karlíka však v 61. minutě umožnily Vozábalovi vstřelit jediný gól zápasu.

 
FC VysočinaFC Vysočina
17.kolo, pátek 5.3.2010, 18:00
0:1
(0:0)
ZlínZlín
 
Branky: 61. Vozábal.
ŽK: Kroča.
Rozhodčí: Ardeleanu - Večeřa, Drastík.
Diváci: 779
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel (77. Tlustý), Karlík, Gavrič, Caha - Dort, Gába (71. Krutý), Görner - Franěk (58. Dolejš), Simr, Mešanovič
Zlín: Skácel - Malcharek, Malý, Kroča, Novák (48. Elšík) - Vozábal, Šmahaj, Abrahám, Jelínek - Bača (80. Švach), Kroupa (90. Poznar)
 

Komentář

Kouč Luboš Urban v jarní premiéře nasadil do základní sestavy jen čtyři hráče – gólmana Uvarenka, Dorta, Görnera a Gavriče, který ve stoperské dvojici nahradil dalšího novice Šimáčka. Tomu ve startu zabránilo zranění kolena.
Úvod patřil aktivní Vysočině. Už ve 2. minutě se po levé straně prodral Mešanovič, jeho zpětná přihrávka našla Simra, který ale zamířil jen do brankáře Skácela. Domácí převahu mohl zmrazit v 9. minutě Kroupa, který v dobré pozici mířil po Šmahajově centru těsně nad. Poté se hrál bojovný a daný terén i kvalitní fotbal. Ve 25. minutě kopala Vysočina roh, balon poslal do vápna Dort a po závaru zakončoval Gavrič těsně vedle zlínské branky. Ve 43. minutě se po odraženém balonu dostal k zakončení z dvaceti metrů Filip Dort, jeho střelu vytáhl Skácel na břevno!
Druhá půle byla zcela vyrovnaná. V 56. minutě odvážně vystřelil vedle levé tyče Gavrič, přičemž Simrovi k teči scházel krok. O pět minut později šli hosté do vedení. Po autu z levé strany šel do míče Karlík, který však balon prodloužil nešťastně za sebe, kde se zjevil zkušený Vozábal a skóroval – 0:1. Vysočina se vzápětí vrhla do útoku. V 65. minutě Görnerova tečovaná střela skončila těsně vedle levé tyče a o minutu později Dortovu střelu vytěsnil Skácel nad branku. I poté nebylo možné jihlavskému celku upřít velkou snahu, ovšem krom množství standardních situací si Vysočina gólové šance nevytvořila. Koncertovaný Zlín dokráčel k velmi cenné výhře.

Související odkazy:

On-line přenos: ZDE
Předzápasový rozhovor: Zlín jsme schopní porazit, říká Luboš Urban
Představení soupeře: FC Tescoma Zlín

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
3.kolo | Zlín - FC Vysočina | 3:1
17.kolo | FC Vysočina - Zlín | 0:1
Související
Média
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu