FC VysočinaFC Vysočina
21.kolo, neděle 8.4.2001, 16:30
0:0
(0:0)
OpavaOpava
 
Rozhodčí: Hábl, ŽK: Slavík
Diváci: 1700
FC Vysočina: Bartoš – Hekerle – Kadlec, Slavík – Sláma (56. Kaplan), Ryška, Večeřa, Veselý, Vaculík (79. Koníř) – Šebek (84. Macík), Šustr.
Opava: Schmucker – Kutty – Harazim, Vychodil, Černín – Pospěch, Diepold (36. Rozsypal), Baránek, Metelka (73. Kolínek) – Guľa (64. Hampel), Onderka.
 

Komentář

Již počtvrté v řadě řešili jihlavští fotbaloví fanoušci otázku “Bude se dnes vůbec hrát?”. A opět se hrálo. Možná, že právě proto návštěva utkání nesplnila rekordní očekávání.

Přestože hrací plochu pokrývaly hluboké kaluže vody a zaplavený trávník byl těžkým závažím na nohách všech aktérů duelu, domácí tým nabídl divákům bojovný a snaživý fotbal. V první půli se několikrát blýskl nový muž v jihlavském dresu Pavel Šustr. Ten byl i na začátku největší poločasové šance Vysočiny: v 32. minutě se šikovně uvolnil a poslal do úniku po křídle Ladislava Šebka. Následný centr ale Radek Sláma napálil z tutové pozice do gólmana Schmuckera. Předtím však musel chytit nebezpečnou střelu opavského Pospěcha domácí brankář Bartoš.

Po přestávce měli domácí znatelnou převahu, zápas suverénně vyhráli na rohy, měli i šance. Opava jen sem tam hrozila brejky. "Na velmi těžkém terénu se fotbal hrát nedal. Nám to zjevně vadilo, nejsme mužstvo, které má ve svém středu moc bojovníků," omlouval výkon svých svěřenců opavský kouč Bohuš Keler. "S bodem musím být spokojen, domácí nám dělali značné problémy. Jihlava má pohyblivé hráče," přiznal hostující lodivod. Velkou příležitost skórovat propásl v 62. minutě domácí Veselý, když nezužitkoval Kaplanův centr. V závěrečných minutách Jihlava tlačila, vynutila si sérii rohů, kýžený gól však nedala. "Utkání jsme zvládli velice dobře z hlediska defenzivní práce, soupeř měl snad jedinou šanci. Na druhou stranu mě mrzí, že jsme z několika velmi slibných příležitostí nevyužili ani jednu," prohlásil jihlavský trenér Miloslav Machálek. "Byli jsme bojovnější, vzhledem k síle soupeře je ale ta remíza asi zasloužená," dodal domácí kouč.

Fotbalisté Vysočiny se v utkání překonávali, makali, byli lepší, výhry se však nedočkali. Nakonec ani po 96 minutách hry branka nepadla a mužstva se rozešla smírně.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | Opava - FC Vysočina | 3:0
21.kolo | FC Vysočina - Opava | 0:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu