XaverovXaverov
20.kolo, sobota 31.3.2001, 10:15
0:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branka: 62. Veselý, Žluté karty: Průcha, Houštecký - Veselý, Večeřa, Bartoš, Rozhodčí: Čecháček
Diváci: 900
Xaverov: Mašín - Kolín, Kopaňko, Ložek, Freisler - Grznár, Douděra (78. Krejcar), Jirka, Houštecký (80. Miřatský) - Putík (46. Marek), Průcha.
FC Vysočina: Bartoš - Macík - Kadlec, Slavík - Hekerle, Ryška, Večeřa, Veselý, Vaculík (76. Malínek) - Šebek (90. Bratršovský), Sláma (85. Koníř).
 

Komentář

Fotbalisté Vysočiny nečekaně zvítězili na hřišti třetího celku tabulky a prodloužili tak trápení Xaverova v jarní části druhé ligy. Jihlava nastoupila s oslabeným útokem, ve kterém chyběli za 4 žluté karty potrestaný Kaplan a Hošťálek, který byl nachlazen a proto zatím nebyl k dispozici ani SA Brno v lize.

Xaverov do utkání nastoupil s cílem oplatit Vysočině podzimní vysokou porážku 5:1. Od začátku byli také aktivnější, jenže na bahnitém terénu se těžko prosazoval svou tradiční zbraní, kombinací. Jihlava navíc zhustila obranu a těsně střežila nejnebezpečnějšího útočníka Pražanů Průchu. Sama pak spoléhala na rychlé kontry ke kterým se ale v první půli příliš nedostala. "V prvním poločase jsme se soustředili hlavně na to nedostat gól," připustil trenér Machálek. Do vyložené šance se nedostal ani úporně útočící Xaverov. Rány z dálky většinou končily vedle a největším nebezpečím byl pro jihlavského gólmana v první půli trestný kop Jirky, který ale brankář Bartoš kryl.

Do druhé půle vstoupili domácí ze změnami v sestavě a o poznání aktivněji. Po gólu volala zejména paráda z 50. minuty kdy míč putoval po ose Průcha, Houštecký, Jirka až k Douděrovi, který se blížil sám z pravé strany k brance soupeře ale zbrkle přestřelil. Další šance Xaverova spálili Průcha, Jirka a. "Nejdůležitější bylo přežít prvních dvacet minut druhé půle. Pak už se dalo čekat, že Xaverov hru ještě víc otevře a my budeme mít šanci z brejků. Přesně to vyšlo a my jsme po takové akci dali vítězný gól," radoval se trenér Jihlavy. Po hodině hry se totiž ve středu hřiště prosadil Sláma, pokus o přihrávku nešťastně tečoval domácí Kolín a vyslal tak do sóla Veselého, který propálil Mašína. V závěru zápasu se ještě Xaverov snažil o zvrat, ale jihlavský gólman byl k nepřekonání. "Bartoš podal vynikající výkon. Vyhráli jsme hlavně díky němu," uznal kouč Jihlavy.

 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Xaverov | 5:1
20.kolo | Xaverov - FC Vysočina | 0:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu