ZlínZlín
27.kolo, středa 26.4.2006, 17:00
1:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 89. Činčala - 50. Peška. Rozhodčí: Jech - Drastík, Ondo. ŽK: Kraus (Zlín).
Diváci: 1753
Zlín: Novák - Vidlička, Švach, Kroča, Zbožínek - Kraus (27. Dujka), Vrtělka (59. Dobeš), Opiela, Červenka - Činčala, Žemlík (67. Bača). Trenér: Blaha.
FC Vysočina: Rzeszoto - Šourek, Vojtíšek, Kadlec, Kopic - Malínek, Zúbek, Vladyka, Lovětínský - Perniš (63. Kaplan), Peška (63. Vácha, 88. Pacholík). Trenér: Večeřa.
 

Komentář

Jihlavští fotbalisté byli v duelu 27. kola na hřišti Zlína velmi blízko k druhé výhře za sebou, ale nakonec bohužel odjeli pouze s jedním bodem. Na vedoucí gól hostujícího Vladimíra Pešky totiž dokázal odpovědět v 89. minutě Václav Činčala a prodloužil domácímu celku sérii neporazitelnosti na vlastním hřišti na třináct utkání. "Jsem strašně zklamaný. V naší situaci jsme jeli do Zlína vyhrát. Celý zápas jsme to zvládali a nepouštěli domácí do tlaku a do šancí, ale v závěru přišla chyba, kterou soupeř potrestal," posteskl si jihlavský kouč Karel Večeřa.

Oba týmy toho v prvním poločase moc nepředvedly. Hostující gólman Rzeszoto musel zasahovat jen při centrovaných míčích, které v pokutovém území Jihlavy marně hledaly zlínského dlouhána Žemlíka. Na druhé straně bylo rušněji, v deváté minutě nahrával před domácí bránu Peška, ale Pernišovi se pod nohy včas vrhl Novák a vyrazil míč na roh. O čtvrt hodiny později Perniš přetlačil v souboji Kroču, jenže ani tentokrát domácího brankáře nedokázal překonat, v jasné pozici skončila totiž jeho střela z patnácti metrů mimo. Zlín už ve 27. minutě přišel o svého nejlepšího hráče Krause, který si při sprintu natáhl sval a musel ho vystřídat Dujka.

Jihlava přežila bez pohromy aktivní vstup domácích do druhé půle a v 50. minutě udeřila. V pokutovém území vyskočil nejvýš Peška a po hlavičce k levé tyčce se mohl radovat ze své premiérové trefy v první lize. Ani inkasovaná branka Zlín neprobrala. Svěřencům trenéra Blahy později nepomohla ke zvýšení aktivity ani hra na tři obránce, přesto se jim nakonec podařilo vyrovnat. Po chybě Vojtíška se přes Baču dostal míč k Činčalovi, který střelou po zemi překonal Rzeszota. "Upozorňoval jsem hráče na to, že Jihlava bojuje o všechno. Chtěli jsme hrát v pohybu a s nasazením, nic z toho jsem ale u našeho týmu neviděl. Předvedli jsme nejhorší hru za dobu mého působení ve Zlíně," zlobil se zlínský kouč Lubomír Blaha. "Remíza nám spadla do klína," uznal domácí trenér. "Působili jsme strašně mdle. Budeme si muset o tomto zápase s hráči popovídat."

V nastaveném čase mohl hostům zajistit velmi cenné tři body po brejku Malínek, jenže brankář Novák uchránil svůj tým od pohromy. V jeho síti nakonec neskončila ani následná dorážka Zúbka, kterého zblokoval zlínský obránce. "Je to pro nás kruté, ale když jsme nedali takové šance, tak jsme si tři body nezasloužili," řekl kouč Jihlavy.

 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Zlín | 0:0
27.kolo | Zlín - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu