06.02.2018, Miroslav Fuks

Vysočina se s Tureckem rozloučila výhrou 2:3 nad Oděsou

Vysočina se s Tureckem rozloučila výhrou 2:3 nad OděsouFotbalisté FC Vysočina se rozloučili se zimní přípravou a soustředěním v Turecku povzbuzující výhrou 2:3 nad 9. celkem ukrajinské ligy - Černomorcem Oděsa! Pod všemi jihlavskými brankami byl podepsán útočník Pavel Dvořák - první sám vstřelil a na další přihrál Lukáši Zoubelemu a Davisu Ikaunieksovi, čímž se Vysočina dostala do tříbrankového vedení. Škoda, že výsledek kazí dvě inkasované branky v závěru duelu.

 
OděsaOděsa
přát., úterý 6.2.2018, 14:00, Turecko
2:3
(0:3)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 75. Sokolov, 87. Guti - 8. Dvořák, 19. Zoubele, 34. Ikaunieks
Diváci: 0
FC Vysočina: Rakovan (46. Valeš) – Vaculík (20. Nový), Tlustý (60. Štěpánek), Buchta, Schumacher (46. Dujmović) – Fulnek (46. Popović), Levin (60. Mara), Urblík (60. Nerad), Zoubele (60. Novotný) – Dvořák (60. Klíma), Ikaunieks (46. Rabušic).
 

Komentář

Oba týmy na sebe narazily ve stejné fázi přípravy, neboť Černomorec do ukrajinské ligy vstoupí příští pátek na půdě Šachtaru Doněck. O to je potěšující, že Jihlava duel proti reprezentantovi více než milionového města, které leží na jižní Ukrajině na pobřeží Černého moře, výsledkově zvládla a první půli herně ovládla.

Skóre utkání otevřel už v 8. minutě Dvořák, jenž se prosadil po rohovém kopu, který zahrával Vaculík. O jedenáct minut později už Jihlava vedla 0:2, když Vaculík na pravém křídle našel Dvořáka a ten zpětnou přihrávkou na malém vápna oslovil Zoubeleho, jenž mířil přesně. Na velmi příjemných 0:3 pak už ve 34. minutě zvýšil Ikaunieks. Po rychlém brejku a výzvě od Dvořáka se trefil pěknou umístěnou střelou z pravé strany k protější tyčce. Dvořák byl vážně při chuti, neboť ve 40. minutě po rohovém kopu trefil tyč a z následné dorážky ve vyložené šanci neuspěl Buchta.

Oděsa měla v úvodu druhého poločasu výhodu pokutového kopu. Valeš však pokus ukrajinského hráče skvěle vystihl! A tak dala výsledku kosmeticky příjemnější podobu až po masivním střídání, neboť dokázala skórovat dvakrát v poslední čtvrthodině. Nejprve se v 75. minutě po rohovém kopu prosadil Sokolov a v 87. minutě zakončoval rychlý kontr ukrajinského celku Guti.


Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

O hodnocení utkání se s námi podělil asistent trenéra Michal Šmarda: „Sehráli jsme velmi kvalitní první poločas, soupeře jsme přehrávali a vstřelili jsme pěkné branky. V našem herním projevu se objevily prvky, které nacvičujeme v tréninku nebo jsme si je ukazovali v rámci teoretické taktické přípravy. V poločase a po hodině hry jsme prostřídali, přičemž se nedostalo na nachlazeného Daníčka a na Opluštila, který měl po zranění v nohách dva zápasy. Ve druhé půli jsme mohli být spokojení s ofenzivní hrou, v níž nám už ale scházelo gólové vyjádření. Velmi dobrý dojem ze zápasu jsme trochu pokazili chybami v obraně a dvěma inkasovanými brankami v poslední čtvrthodině. Bohužel, u některých hráčů jde o opakovaný jev.“ Šmarda okomentoval i vlastní herní soustředění na pobřeží Středozemního moře: „Až na organizační zmatky v úvodu můžeme být naprosto spokojení. Vyšlo nám počasí, k dispozici jsme měli kvalitní travnaté hřiště, výborné bylo ubytování i jídlo. K dispozici samozřejmě byla i regenerace, k níž přispělo i moře. Ve středu o půl třetí místního času odlétáme do Prahy. Ještě předtím si ale dopoledne zatrénujeme.“
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu