17.01.2018, Miroslav Fuks

Vysočina otočila dvojí vedení Dynama a zvítězila 4:2

Vysočina otočila dvojí vedení Dynama a zvítězila 4:2První přípravný duel FC Vysočina proti druholigovým Českým Budějovicím v první půli nabídl platonickou převahu domácích a úvodní branku v jihlavské síti. Ve druhém dějství Jihlava zvýšila obrátky, díky trefě Davise Ikauniekse vyrovnala a poté třemi brankami odpověděla na druhou vedoucí branku Dynamu. Dvakrát se trefil Jan Záviška a jednou Pavel Dvořák.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., středa 17.1.2018, 11:00
4:2
(0:1)
Č. BudějoviceČ. Budějovice
 

Góly: 58. Ikaunieks, 75. Záviška, 83. Dvořák, 88. Záviška – 5. Pešek, 69. Pešek
Diváci: 70
FC Vysočina: Valeš (60. Kolář) – Nový, Tlustý, Štěpánek, Dujmović – Levin - Fulnek, Urblík, Zoubele (69. Dvořák), Popović (69. Záviška) – Ikaunieks (69. Klíma).
Č. Budějovice: Staněk – Řezač, Kladrubský, Havel, Pouček – Šplíchal, Javorek, Pařízek, Hašek, Pešek – Mashike.
 

Komentář

Vysočina v úvodu nepůjčila hostujícímu celku míč, ovšem hned první chybu draze zaplatila. V 5. minutě Javorek obral Štěpánka, odcentroval a ve vápně našel Peška, jenž se štěstím skákavým pokusem překonal Valeše – 0:1. Domácí se prakticky po celou první půli utápěli v držení míče a kombinaci, která jen minimálně znamenala nebezpečí ve vápně Dynama. Jihlava se tak dostávala jen ke střelám z větší vzdálenosti. Ve 13. minutě z dvaceti metrů krásně napřáhl Levin a trefil tyč! O chvilku později mohl zvýšit Šplíchal, jenž se ve vápně dostal k odraženému míči, ale Valeš ho vychytal. V 16. minutě se ke střední ze střední vzdálenosti dostal Zoubele, ale našel jen Staňkovu náruč. V 18. minutě zprava pronikl do vápna Mashike, ale jeho střelecký pokus skončil mimo. Po obléhání branky Dynama našel Nový Urblíka, ale ani on prostor mezi třemi tyčemi nenalezl. V 34. minutě si na Valeše nepřišel Šplíchal, kterého do šance vyslal Pešek. Po následném rohu dobře střílel Hašek, bránu soupeře ale netrefil. V 38. minutě se zase neujala rána Nového. A ve 40. minutě po Fulnekově centru z pravé strany hlavičkoval nevydařeně Ikaunieks.

Kouč Svědík nebyl s výkonem svěřenců v první půli spokojen, což jim dal o přestávce najevo a ve druhé pětačtyřicetiminutovce to přineslo i kýžený efekt. V 52. minutě mohli vyrovnat Ikaunieks a po něm Zoubele, ale jeden z nich neměl v zakončení potřebné štěstí. O pět minut později se neujala ani tečovaná střela Popoviće. To o minutu později došlo k zaslouženému vyrovnání, když si Ikaunieks narazil míč se Zoubelem a střelou z 18 metrů od tyče překonal Valeše – 1:1. Dynamo si ve druhé půli vytvořilo minimum nebezpečných situací, přesto dokázalo ještě jednou vézt. V 69. minutě chyboval Urblík, Mashike poslal na střed balon Peška, který udělal tři kroky směrem k bráně a následně vystřelil do míst, kam gólman Kolář nedosáhl – 1:2! Urblík se vzápětí pokoušel svoji chybu napravit, ale rána letěla jen do boční sítě. O čtyři minuty později letěl vedle i pokus Nového. V 75. minutě bylo opět vyrovnáno, neboť Fulnek se prosadil do vápna a pod sebou nalezl na malém vápně volného Závišku, jenž neměl problém skórovat. Domácí poté výrazně ožili a tlačili se za vítězstvím. V 76. a 77. minutě hráči v modré kopali dva rohy, při nich byli blízko brance Fulnek a později hlavičkující Dujmović. V 83. minutě došlo k jihlavskému nákopu do vápna, kde se důrazem a šikovností prosadil Dvořák a podél gólmana poslal Vysočinu do vedení – 3:2. Dvě minuty před koncem pak výhru do otevřené obrany potvrdilo zopakování spolupráce po ose Fulnek – Záviška – 4:2.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/raMQ9aept6w" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
14.kolo | Č. Budějovice - FC Vysočina | 2:0
28.kolo | FC Vysočina - Č. Budějovice | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu