17.09.2017, Miroslav Fuks

Vysočina z Jablonce znovu odjela s přídělem branek

Vysočina z Jablonce znovu odjela s přídělem branekNa žádném z prvoligových stadiónů nemá Vysočina tak špatnou bilanci, jako v Jablonci. Bohužel, potvrdil to i duel 7. kola HET ligy. Jihlavské snažení zhatila už 12. minuta, kdy ji postihla hned dvojí pohroma – vyloučení Petra Tlustého a penalta proměněná z kopačky Tecla. Tento moment zásadně určil ráz duelu, který nakonec dospěl k výrazné jablonecké výhře 5:0 (2:0). Dvakrát se trefil Tecl, jednou Jovović, Trávník a Mihálik.

 
JablonecJablonec
7.kolo, neděle 17.9.2017, 15:00
5:0
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 13. Tecl (pen.), 33. Tecl, 55. Jovović, 71. Trávník, 86. Mihálik
ŽK: 85. Rakovan
ČK: 12. Tlustý (VYS)
Rozhodčí: Matějček – Pelikán, Paták
Diváci: 2215
Jablonec: Hrubý - Janković, Pernica, Hübschman, Hanousek - Masopust, Kubista (46. Janetzký), Trávník, Jovović (78. Zelený) – Doležal (68. Mihálik), Tecl. Náhradníci: Bárta – Kysela, Diviš, Holeš.
FC Vysočina: Rakovan – Nový, Tlustý, Rosa, Keresteš – Vaculík, Zoubele – Fulnek (78. Záviška), Dvořák, Popović (61. Novotný) – Klíma (13. Kryštůfek). Náhradníci: Hanuš – Záviška, Daníček, Pecháček.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Ivan Kopecký oproti duelu Duklou Praha učinil dvě změny v sestavě. Místo zdravotně indisponovaných Krejčího a Ikauniekse nastoupili Rosa a Klíma.

Dvanáct minut se v Jablonci hrál vyrovnaný zápas bez větších šancí na obou stranách. Jenže poté byla proti Jihlavě písknuta už třetí penalta v dosavadních sedmi kolech HET ligy. Třetí penalta, která vždy znamenala vedení domácího celku 1:0. Sudí ji zapískal poté, co za obranu v modrém propadl centr Jankoviće a Tlustý v šanci stáhl útočníka Doležala. V souladu se současným trendem přišel dvojí trest – stoper Tlustý musel s červenou kartou předčasně do kabin. Pokutový kop bezpečně proměnil exjihlavský Tecl. V 19. minutě se po centru Tecla dostal k hlavičce Hanousek, ale branku minul. V 28. minutě neproměnil velkou šanci Janković, když nezužitkoval ideální přihrávku Masopusta po průniku Tecla. V 32. minutě ke střele z dvaceti metrů natáhl Hanousek, ale přestřelil. V 33. minutě Trávník ideálně našel hlavu Tecla a bývalý kanonýr Vysočiny zvýšil na 2:0. V 33. minutě se k zakončení dostali i hosté, když Zoubele vysunul Popoviće, jehož centr našel Fulneka. Jeho vydařený volej však Hrubý lapil.

Jablonec do druhé půle vstoupil očekávaným náporem a výraznou konmtroloou míče. V 54. minutě se osmělila i Vysočina, ovšem Fulnekův pokus neměl potřebné parametry. To utěšená rána černohorského reprezentanta Jovoviće v 55. minutě už ano – z pětadvaceti metrů zapadla přesně k pravé tyči Rakovanovy branky – 3:0. Po hodině hry to z obdobné pozice zkoušel Trávník, ale těsně přestřelil. V 65. minutě Tecl z osmnácti metrů minul pravou tyč. V 71. minutě byl blízko hattricku Tecl, ovšem Rakovan jej vychytal. Akce však pokračovala, neboť k odraženému balónu se dostal Masopust, jenž centrem našel skórujícího Trávníka – 4:0. V 73. minutě znovu střílel Tecl, z hranice vápna trefil břevno a míč se poté odrazil na brankovou čáru, za níž ho s velkým štěstím nepustil Rakovan! V 78. minutě ukázková spolupráce exjihlavského dua Masopust – Tecl ani nadvakrát neskončila pátým gólem. Domácí fanoušci vzývali „bůra“ a dočkali se jej v 86. minutě, kdy Rakovan otálel s odkopem po malé domů, až napálil presujícího Mihálika. A od něj kulatý nesmysl skončil v síti – 5:0. V 88. minutě si tentýž útočník na jihlavského gólmana už nepřišel. Vzápětí mohl při samostatném náběhu vstřelit čestný gól Záviška, ale Hrubého nepřekonal.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
7.kolo | Jablonec - FC Vysočina | 5:0
21.kolo | FC Vysočina - Jablonec | 0:4
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu