05.05.2018, Miroslav Fuks

Vysočina otočila průběh a veze senzaci z Liberce!

Vysočina otočila průběh a veze senzaci z Liberce!Vysočina vybojovala další nesmírně důležité záchranářské vítězství, když vůbec poprvé v historii zvítězila v Liberci! Na půdě aspiranta Evropské ligy přitom neodehrála vydařenou první půli, kterou navíc domácí korunovali Pulkrabovou brankou do šatny. Druhé dějství však opanovali fotbalisté v bílém! Duel dvěma trefami otočil Pavel Dvořák a na konečných 1:3 (1:0) zvýšil desátou brankou v sezóně Davis Ikaunieks! Tři kola před koncem se Jihlava dostala na metu 29 bodů a poskočila tabulkou!

 
LiberecLiberec
27.kolo, sobota 5.5.2018, 16:00
1:3
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 44. Pulkrab – 58. a 72. Dvořák, 80. Ikaunieks
ŽK: 53: Potočný, 56. Wiesner, 82. Kerbr - 50. Mara
Rozhodčí: Houdek – Boček, Koval
Diváci: 3902
Liberec: Hladký - Coufal, Mikula, Karafiát, Kerbr - Folprecht, Breite (79. Bosančić) - Wiesner, Potočný (65. Oscar), Pilař (78. Bartl) - Pulkrab. Náhradníci: Nguyen – Malinský, Havelka, Kacharaba.
FC Vysočina: Rakovan – Vaculík, Štěpánek, Buchta, Schumacher – Mara, Urblík (78. Levin) – Fulnek (85. Keresteš), Dvořák (73. Popović), Zoubele – Ikaunieks. Náhradníci: Valeš – Nový, Opluštil, Daníček.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík sáhl k jedné změně oproti duelu s Mladou Boleslaví, když místo Levina nastoupil další středopolař Urblík.

Jihlavský vstup do utkání byl nadějný, když hosté v bílém kopali tři rohy v úvodní desetiminutovce. V 9. minutě zahrozil i Slovan, když Folprecht po Wiesnerově centru hlavičkoval nad břevno. V 17. minutě se neujal Karafiátův přímý kop z nadějné pozice – letěl nad. Chvíli poté si na Rakovana nepřišli hlavičkující Wiesner a později ani Pulkrab. V 32. minutě se po samostatném průniku uvolnil ke střelbě Zoubela, ale jeho projektil levačkou branku minul. V 36. minutě se na druhé straně podobně vedlo Pilařovi. Poločasové štěstí se nakonec přiklonilo na stranu modrých. Ve 44. minutě kopal Folprech roh, který na přední tyči prodloužil Karafiát na nabíhajícího a skórujícího Pulkraba – 1:0.

Hned ve 48. minutě mohli jihlavští z rohu vyrovnat, ovšem Hladký dokázal Štěpánkovu nadějnou hlavičku vytěsnit. Na druhé straně zahrozil Pilař po rozehrané standardce, ovšem jeho rána branku minula. O chvíli později se v šanci ocitl Kerbr, ovšem jeho střela z úhlu pouze provětrala Rakovanovy rukavice. V 55. minutě se do velké šance řítil Ikaunieks, jenž si za obranou našel odražený míč po Vaculíkově hlavičce. Z úhlu přehodil Hladkého, ale též branku. V 55. se do velké příležitosti po přistrčení Dvořáka dostal Fulnek, když si pohlídal ofsajdovou past a s míčem se ocitl tváří tvář Hladkého, ovšem domácí gólman jihlavského záložníka vychytal. V 58. minutě bylo po zásluze vyrovnáno! Zoubele se uvolnil u rohového praporu a poslal přesný centr na hlavičkujícího Dvořáka – 1:1! V 61. minutě z pětadvaceti metrů pálil Potočný, ale přestřelil. V 66. minutě dostal ideální míč za obranu Dvořák, ale vyběhnuvšího Hladkého nepřekonal! V 73. minutě se však už dočkal! Odražený rohový kop vrátil před branku Urblík, výborně se zorientoval Buchta a míč posunul do šance na Ikauniekse. Ten tvrdě vypálil, ale Hladký jeho ránu dokázal vyrazit. Ovšem jen na hranici vápna k Dvořákovi, jehož pohotová tečovaná střela skončila v síti – 1:2! V 80. minutě mohl třetí jihlavský gól přidat Ikaunieks, ovšem svůj souboj s gólmanem Hladkým prohrál. Ne tak o minutu později, kdy jej vlevo zcela volného našel Mara, lotyšský útočník postupoval do vápna a levačkou přesně trefil volný prostor na zadní tyči – 1:3! Ikaunieks se ke střele dostal i chvíli poté, ale z úhlu přestřelil. A talentovaný Lotyš střílel i v 87. minutě. Tentokrát dal střelou přes zeď z přímého kopu vyniknout robinsonádě Hladkého. Smutnit ale nemusel, Vysočina zvítězila 1:3!


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Liberec | 3:1
27.kolo | Liberec - FC Vysočina | 1:3
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu