09.03.2018, Miroslav Fuks

Vysočina na Dukle vybojovala čtvrtou výhru v řadě!

Vysočina na Dukle vybojovala čtvrtou výhru v řadě!Vysočina dokázala neuvěřitelné! Po nesmírně těžké sérii čtyř úvodních jarních zápasů vybojovala plný počet dvanácti bodů! Čtvrtý cenný skalp si připsala ve velmi důležité záchranářské řeži na Julisce, kde zcela po zásluze zvítězila 1:3 (0:2)! Úvodní branku zápasu vstřelil Davis Ikaunieks, po půlhodině hry zvýšil Lukáš Zoubele a ve druhé dějství zvýšil už na 0:3 krásnou střelou Jozef Urblík. Za domácí korigoval čtyři minuty před koncem Holenda.

 
Dukla PrahaDukla Praha
20.kolo, pátek 9.3.2018, 18:00
1:3
(0:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 85. Holenda (Podaný) - 10. Ikaunieks (Fulnek), 30. Zoubele (Ikaunieks), 69. Urblík (Levin)
ŽK: 83. Podaný - 62. Levin, 65. Fulnek, 73. Ikaunieks
Rozhodčí: Machálek - Wilczek, Vít
Diváci: 1154
Dukla Praha: Rada – Kušnír, Ostojić, Jiránek (46. Djuranović), Podaný – Holek (78. Schranz), Bezpalec – Holík, Brandner, Preisler (61. Douděra) - Holenda. Náhradníci: Hruška – Koreš, Hanousek, Doumbia.
FC Vysočina: Rakovan – Vaculík (66. Nový), Tlustý, Buchta, Schumacher – Fulnek, Levin, Urblík (83. Mara), Zoubele (46. Holík) – Dvořák, Ikaunieks. Ke střídání: Valeš – Štěpánek, Popović, Klíma.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík už počtvrté v řadě dal důvěru stejné jedenáctce, jako v úspěšných zápasech proti Slavii, Plzni a Teplicím.

Boj o první šanci zápasu vyhrála Vysočina, když ve 4. minutě domácí odvrátili rohový kop za pokutové území, odkud Fulnek bez přípravy z pětadvaceti metrů nádherně napálil míč do břevna! V 7. minutě se do šance dostal Ikaunieks, když byl uvnitř pokutového území, ale jeho střele scházela potřebná razance. A o další tři minuty šli hosté do vedení! Levin krásnou kolmicí vysunul do vápna Fulneka, jenž míč vrátil přesně na nabíhajícího Ikauniekse, který z první pálil přesně – 0:1! V 18. minutě se lotyšský reprezentant uvolnil na levé straně, poslal centr před branku a ten se odrazil do dobré pozici k Urblíkovi. Slovenský středopolař však míč netrefil ideálně. Ve 20. minutě měla první velkou šanci Dukla, když Preisler pronikl po levém křídle, jeho střílenou přihrávku ale před prázdnou brankou Brandner v tísni nedokázal zasáhnout. Po půlhodině hry tak znovu zahřmělo na druhé straně! Ikaunieks podržel míč na hranici pokutového území, posunul jej k Zoubelemu, který krásnou ranou o břevno pokořil brankáře Radu – 0:2! Ve 44. minutě se k poslednímu zakončení první půle dostal urostlý Holenda, když po centru Holíka hlavou našel jen náruč Rakovana.

Vysočina do druhé půle vstoupila překvapivě velmi aktivně! Ve 47. minutě ke střele z dvaceti metrů natáhl střídající Holík a Rada měl hodně práce, aby tečovaný kulatý nesmysl vyrazil nad břevno. A v 50. minutě po rohu prodlužoval hlavou Dvořák a z úhlu pálil Ikaunieks pohotově, ale nad. Na druhé straně v 56. minutě vypálil z dvaceti metrů Bezpalec, ale našel jen připraveného Rakovana. V 60. minutě Fulnek do křídla vysunul Ikauniekse, jenž do vápna předložil míč Holíkovi, ovšem jeho tvrdá rána byla zablokovaná. V 64. minutě se k Ikaunieksovi odrazila rána Urblíka, ovšem na hranici vápna se unáhlil a vypálil z první hodně mimo. Vysočina čelila snaze Dukly a dokázala i vyrážet do kontrů a jeden z nich slavil úspěch! V 69. minutě vyslal Dvořák do brejku Ikauniekse, ten podržel míč, posunul jen na Levina a ten předložil střeleckou parketu Urblíkovi, jenž natáhl k přízemní ráně a trefil se přesně k tyči – 0:3! V 72. minutě se do odraženého míče po rohu krásně opřel Brandner, ale branku o dva metry minul. V 76. minutě nenašla prostor mezi třemi tyčemi přízemní střela dukelského Holíka. Tentýž hráč se v 81. minutě dostal k míči ve vápně a trefil levou tyč Rakovanovy branky! Dukla se snížení dočkala v 85. minutě, když ve vápně volný Podaný napálil míč do skrumáže ve vápně, kde jej do sítě tečoval Holenda – 1:3. V závěru ještě nebezpečně nad břevno hlavičkoval Holenda a chvíli po něm střílel z otočky Schranz, ale našel pouze připraveného Rakovana. Tři body tak zaslouženě putovaly na Vysočinu!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 3:2
20.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 1:3
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu