24.11.2017, Miroslav Fuks

Vysočina zklamala a Brno v Jihlavě slaví premiérovou výhru

Vysočina zklamala a Brno v Jihlavě slaví premiérovou výhruFotbalová Vysočina šla do poslední podzimní bitvy proti Brnu s vědomím, že nutně potřebuje zvítězit. Jenže důležité utkání nezvládla herně ani výsledkově. Zbrojovka zvítězila zaslouženě 0:2 (0:2) a díky dvěma brankám Michala Škody slaví historicky první ligové vítězství v Jihlavě.

 
FC VysočinaFC Vysočina
15.kolo, pátek 24.11.2017, 18:00
0:2
(0:2)
BrnoBrno
 

Góly: 30. Michal Škoda (Vraštil), 43. Michal Škoda
ŽK: 45. Keresteš, 53. Nový, 80. Tlustý
Rozhodčí: Berka – Hrabovský, Horák
Diváci: 2455
FC Vysočina: Hanuš – Fulnek (46. Urblík), Tlustý, Krejčí, Keresteš – Vaculík, Nový – Záviška (68. Klíma), Dvořák, Novotný (46. Zoubele) – Ikaunieks. Náhradníci: Rakovan – Kryštůfek, Daníček, Popović.
Brno: Melichárek – Franco Antunes Gomes, Pavlík, Kijanskas, Vraštil – Sedlák – Přichystal, Kratochvíl, Michal Škoda (81. L. Krejčí), Lutonský (90. Fortes) – Zikl (84. Janošek).
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Ivan Kopecký oproti duelu na Spartě učinil tři změny v sestavě, když místo Kryštůfka, Popoviće a Zoubeleho nastupují Krejčí, Novotný a Nový.

V přímém souboji o záchranu se hosté museli obejít bez trojice opor Poláka, Pilíka a Koného, přesto do utkání vstoupilo aktivněji. Domácí však hru postupně vyrovnali a k vidění však byl spíše boj mezi šestnáctkami, šancí bylo po celý zápas k vidění pramálo. Na první příležitost se čekalo až do 21. minuty, kdy po sérii rohových kopů pálil z hranice malého vápna po přetaženém centru Keresteš, ale brankář Melichárek jeho střelu dokázal vyrazit. Chvíli poté pálil z dvaceti metrů Nový, ale přestřelil. Klíčový moment zápasu nastal po půlhodině. Ze spolupráce Lutonského s Vraštilem se zrodil centr na trestuhodně volného Michala Škodu, jenž lehce hlavičkoval do odkryté branky – 0:1. O odpověď se pokusil Ikaunieks, který vnikl po levé straně do vápna soupeře, ale jeho zpětný pas nikoho ze spoluhráčů nenašel. Ve 43. minutě na jihlavskou defenzívu přišla další pohroma. Jihlava chybovala ve středu pole, k míči se dostal Zikl, obhodil si Krejčího, jeho střelu ještě Hanuš dokázal vyrazit, ale jen k dobíhajícímu Škodovi, který míč dorazil do nekryté brány – 0:2. V závěru půle mohl po standardní situaci ještě skórovat Pavlík, ovšem Hanuš byl u první tyče včas.

Do druhé půle učinil trenér Kopecký hned dvě změny v sestavě, navíc Nový a Ikaunieks zamířili na jiné posty. Touha po jihlavském tlaku a obratu důležitého utkání však zůstala nenaplněna. Vysočina si proti koncentrované a bojující Zbrojovce dokázala vytvořit jen minimum šancí. Hned zkraje se do odraženého míče na hranici vápna opřel Záviška, ale Melichárek byl u tyče včas. V 61. minutě se po rohovém kopu balón odrazil k Ikaunieksovi, jehož tvrdou ránu z dobrých třiadvaceti metrů musel zneškodnit Melichárek. Hráčům v modrém nebylo možné upřít snahu a jihlavští trenéři ještě posílili ofenzívu s příchodem Klímy, jenže účinný recept na brněnskou obranu se nalézt nepodařilo. Hosté si premiérovou výhru na jihlavském trávníku zkušeně pohlídali. Větší starosti měli jen s několika standardkami Vysočiny. Důležité a cenné tři body tak putovaly do Brna.


Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
15.kolo | FC Vysočina - Brno | 0:2
29.kolo | Brno - FC Vysočina | 0:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu