OstravaOstrava
10.kolo, sobota 22.10.2005, 18:00
1:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branka: 88. Papadopulos ŽK: Metelka, Lukeš - Vladyka, Demeter, Šourek. Diváci: 4.280. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Kumstát.
Diváci: 4280
Ostrava: Raška - Hoffman, Klimpl, Besta, Čoupek (46. Rajtoral), Metelka, Bystroň, Magera (63. Lukeš), Čížek - Papadopulos, Slončík (71. Žůrek) Trenér: Hapal.
FC Vysočina: Rzeszoto - Demeter, Šourek, Kadlec, Liška - Veselý (46. Štohanzl), Lovětínský, Zúbek, Vladyka, Malínek (66. Bartoš) - Kaplan (84. Perniš). Trenér: Večeřa.
 

Komentář

Nepovedený zápas se šťastným koncem sehráli ostravští fotbalisté v 10. ligovém kole s Vysočinou. Nováčka nedokázali přehrát, naopak čelili dvěma velkým gólovým šancím. Vysvobodil je až v 88. minutě Papadopulos, který ukončil 327 minut dlouhé čekání na gól a zajistil Baníku těsné vítězství 1:0. Ostravští dále setrvávají v křeči, táhnoucí se od pohárového debaklu v Heerenveenu. Nováček si možná připadal jako ve snu, když místo ostrého úvodního tlaku z domácí strany ve volném tempu kombinoval uprostřed hřiště a soupeře s minimálním vypětím držel daleko od vlastní branky. Jedenáctka Baníku však jako by se rozhodla, že i zbytek skalních fanoušků už v prvním poločase odradí od příští návštěvy Bazalů. Výkon bez ligového nasazení, důrazu a jediného momentu překvapení vyvedl jihlavského gólmana Rzeszota v první půli z idyly sobotního večera jen dvakrát: Čížek však ve 20. minutě ze záklonu po opožděné Metelkově přihrávce hlavičkoval vysoko nad a prostor mezi tyčemi trefil pouze Papadopulos, který hlavičkou o zem přinutil Rzeszota k jedinému zákroku. Ani po poločasové bouři v kabině se Slezané nevzchopili. Na chvíli ožili, ale Klimplovu hlavičku vyrazil brankář a po Hoffmannově uličce trefil Rzeszotovu náruč i Slončík. A fyzicky zmírající Baník se opět ponořil do své podzimní deprese. Hra hostů měla na rozdíl od Ostravy alespoň v defenzivě řád. Tým z Vysočiny vzorně plnil taktické úkoly a za trpělivost mohl být nakonec královsky odměněn. Dálnice k Raškovi se v 58. minutě odkryla pro Kaplana, jenže balon po Lovětínského přihrávce skončil na tyči. Do podobné šance se středem obrany probil také střídající Bartoš, ale tomu sebral radost skokem pod nohy ostravský gólman. Závěr byl pro Jihlavu krutý. Domácí z ojedinělé akce vsítili rozhodující gól, když se do Lukešova centru z pravého křídla vrhl Papadopulos a v pádu míč protlačil do sítě.
 
Zápasy
10.kolo | Ostrava - FC Vysočina | 1:0
22.kolo | FC Vysočina - Ostrava | 0:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu