FC VysočinaFC Vysočina
9.kolo, neděle 16.10.2005, 15:30
0:4
(0:1)
TepliceTeplice
 
Branky: 64. a 68. Mašek, 5. Sabou, 90+2. Doležal. Rozhodčí: Jech - Lhoták, Košec. ŽK: Vojtíšek - Kaufman. ČK: 58. Vojtíšek.
Diváci: 2975
FC Vysočina: Rzeszoto - Demeter, Vojtíšek, Kadlec, Liška - Štohanzl (67. Lovětínský), Vladyka, Zúbek, Malínek (67. Veselý) - Perniš, Kaplan (72. Šourek). Trenér: Večeřa.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal (79. Klein), Krmaš - Jirsák, Benát (86. Varadi), Sabou, Verbíř - Mašek, Rilke (68. Doležal). Trenér: Mareček.
 

Komentář

Vysočina v duelu s Teplicemi doplatila na brzký gól a vyloučení Vojtíška, po kterém již nedokázala odolat útočným výpadům hostí. Teplice zvítězili už pošesté za sebou a před pondělní dohrávkou Liberce s Olomoucí vedou o tři body právě před libereckým mužstvem.

Souboj na jihlavském stadionu se od úvodního hvizdu vyvíjel lépe pro Teplice. Jihlavané vstoupili do zápasu až s přílišným respektem, v páté minutě zaváhal při trestném kopu gólman Rzeszoto společně s obranou a nekolikrát odražený míč skončil v síti. Autorem gólu byl dle zápisu označen Sabou, ovšem ve skutečnosti se spíše jednalo o čistého vlastence.

Domácí se pak ale zvedli a favorita několikrát zahnali do úzkých. Hned z protiútoku mohl vyrovnat Kaplan, ten ovšem Malínkův centr ve výhodné pozici minul. Ke gólu nevedla ani střela Kadlece z trestného kopu, kdy vyrazil Poštulka míč jen před sebe a obránci jej odvrátili na roh. Vzápětí si na centr Zúbka naskočil Kaplan, ale s jeho nedůraznou a do středu branky mířící hlavičkou neměl hostující brankář větší práci. Tepličtí domácí mužstvo drželi ve střehu díky nebezpečným brejkovým situacím. Jihlavští pak dál marně bušili do teplické obranné vozby dirigované stoperem Radou, který nastoupil ke svému 300. zápasu v nejvyšší soutěži.

Severočeši po pauze s přehledem ustáli nápor trápící se Jihlavy. V 58. minutě domácí navíc nezachytili další brejk, Vojtíšek na polovině hřiště stáhl unikajícího Maška a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Oslabený tým pak nenašel síly na zvrat a žlutomodří svého soka ještě dorazili dvojitým úderem v rozmezí čtyř minut. V 64. minutě dravý Rilke přešel přes Lišku a jeho výstavní centr sklepl do brány útočník Mašek. Vytáhlý střelec pak po dalším závaru střelou zblízka potrestal další kiks dezorientovaných jihlavských zadáků a zajistil svému týmu klid do závěru.

Svůj tým pak zavrhli i diváci, kteří začali houfně opouštět ztichlý stadion. Vysočině dnes nebyl souzen ani čestný úspěch: těsně před koncem trefil jen tyč bek Demeter. Suverénní Teplice neměly se zlomenou Jihlavou slitování a ve druhé minutě nastavení její debakl dovršil po dalším rychlém kontru střídající Doležal.

"Nejdříve jsme nepokryli standardní situaci, po níž jsme brzy inkasovali a chvíli trvalo, než jsme se z toho vzpamatovali. Druhý poločas a závěr zase ovlivnilo vyloučení Vojtíška. Poté to už hosté dokázali kontrolovat," uvedl jihlavský trenér Karel Večeřa.

"Fotbal je prostě někdy krutý, to se stává. Ale Teplice dnes jednoznačně potvrdily, že na špičku tabulky určitě nejsou náhodou. Dnes nás navíc předčily i v agresivitě a lepší koncovce. Vyhrály tady zaslouženě," dodal Večeřa.

Teplický kouč Vlastislav Mareček svůj tým chválil, i když hlavně během první půle ve výkonu viděl několik chyb.

"Měli jsme několik nadějných brejků a nedotáhli je do konce, i když bychom je proměňovat měli. Domácí nás pak dostali pod tlak. Hlavně díky standardním situacím. Bylo to pořád otevřené," připomněl Mareček poločasové jednobrankové vedení.

" Po změně stran jsme až na jednu situaci domácí nepustili do vážnější šance a po vyloučení jsme už hru kontrolovali. Jsem rád, že se naši hráči nespokojili s výsledkem a pořád chtěli přidávat další góly," těšilo Marečka.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Teplice | 0:4
21.kolo | Teplice - FC Vysočina | 3:1
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu