BlšanyBlšany
8.kolo, neděle 2.10.2005, 15:00
2:2
(1:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 43. Střihavka, 57. Dort - 25. Kaplan, 45. Vladyka. Rozhodčí: Královec - Filípek, Pokorný. ŽK: Dirnbach, J. Vorel - Kadlec, Veselý.
Diváci: 1735
Blšany: Daněk - Dirnbach (51. Šelicha), J. Vorel, Šourek, Pleško (79. Nachtman) - Devátý, J. Bílek, Dort (89. Hottek), Kolář - Polodna, Střihavka. Trenér: M. Bílek.
FC Vysočina: Rzeszoto - Demeter, Vojtíšek, Kadlec, Liška - Malínek (85. Heide), Lovětínský, Vladyka, Zúbek, Veselý (60. Štohanzl) - Kaplan (70. Perniš). Trenér: Večeřa.
 

Komentář

Vysočina v důležitém zápase o „šest bodů“ v Blšanech dvakrát vedla, přesto si z nejmenší prvoligové vísky nakonec odvezla pouze bod. Svěřenci trenéra Večeři se v Blšanech mimochodem poprvé představili ve zbrusu nových zcela bílých dresech. Úvodních dvacet minut s výjimkou Veselého pokusu dominovala na blšanském trávníku především nuda. Až ve 20. minutě ji ukončil nebezpečným pokusem z úhlu Vladyka, který si musel připadat, jako při oblíbeném futsalu; tolik prostoru k režírování dlouho neměl. Ujala se však až akce, kterou o pět minut později založil na pravé straně Demeter: jeho přesný centr za obranu prodloužil Kaplan jen lehkou tečí do blšanské sítě. Domácí se zvedli až v závěru poločasu a jejich první střela na jihlavskou branku přinesla vyrovnání. Trestný kop Devátého z pravé strany ve 43. minutě našel přesně hlavu nehlídaného Střihavky a míč zapadl k pravé jihlavské tyči. Braňo Rzeszoto tak obdržel vůbec první prvoligovou branku v dresu Vysočiny. Z vedení se Blšanští neradovali dlouho: před odchodem do kabin se hosté bez potíží proháčkovali až před Daňka, kde se míče ujal Vladyka a chladnokrevně přidal druhý gól hostí. Domácí jako už několikrát po poločase začali hrát jiný zápas. Trenér Michal Bílek posílil ofenzivu příchodem Šelichy a hra se začala zvedat. Zvlášť, když se Blšanům v 57. minutě po dalším výborně zahraném signálu podařilo díky Dortovi vyrovnat. Hektický závěr přinášel nebezpečné situace na obou stranách a kdyby v 79. Lovětínský neváhal se střelou, mohly Blšany splakat nad výdělkem. V závěru sice měli víc ze hry znovu domácí, ale vítězný gól už vstřelit nedokázali. "Jihlava měla daleko větší pohyb, celý první poločas nás přehrávala. To co nás ještě loni zdobilo, to se najednou začíná vytrácet a na trávníku i výsledcích to je dobře vidět," zlobil se po utkání blšanský trenér Michal Bílek. "Když má takový Vladyka prostor ke hře, pak se těžko ubráníme tomu, že bude rozehrávat všechny akce," povzdychl si Bílek. Spokojen tentokrát nebyl ani jihlavský kouč Karel Večeřa. "Myslím, že jsme body ztratili. Mám smíšené pocity, protože jsme měli vyhrát. Mrzí mě řada neproměněných šancí, ale také situace před naší druhou brankou," řekl Večeřa. Hostující trenér rovněž upozornil, že na blšanském stadionu nefungovala světelná časomíra. "Věděl jsem akorát, jaký je poločas," poznamenal Večeřa s nadsázkou.
 
Zápasy
8.kolo | Blšany - FC Vysočina | 2:2
20.kolo | FC Vysočina - Blšany | 0:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu