FC VysočinaFC Vysočina
7.kolo, neděle 25.9.2005, 16:30
1:0
(1:0)
SlováckoSlovácko
 
Branka: 22. Vojtíšek. Rozhodčí: Příhoda - Chytil, Ubias. ŽK: Perniš, Kaplan - Petržela, Rajnoch, Švejnoha, Pavlík.
Diváci: 2650
FC Vysočina: Rzeszoto - Demeter, Vojtíšek, Kadlec, Liška - Veselý (79. Štohanzl), Zúbek, Vladyka, Malínek (70. Lovětínský) - Perniš, Kaplan (89. Šourek). Trenér: Večeřa.
Slovácko: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Šuškavčevič, Palinek (70. Czinege) - Malár, Lička, Pavlík, Petržela (46. Ordoš) - Sowunmi, Ivana. Trenér: Molnár.
 

Komentář

Fotbalisté Vysočiny po historickém postupu do nejvyšší soutěže vyhráli třetí zápas a po sedmi kolech mají úplně stejnou bilanci jako mistrovská Sparta, s níž se dělí o páté místo. Jejich vítězství nad Slováckem zařídil v úvodu zápasu stoper Vojtíšek, který se trefil hlavou po standardní situaci. "Naši hráči nedovolili Slovácku vytáhnout zbraně, kterými překonal v minulém kole Spartu," řekl jihlavský trenér Karel Večeřa. "Na soupeře jsme se kvalitně připravili a situace jsme z devadesáti procent také vyřešili správně." Slovácko sice hned z prvního útoku po deseti vteřinách sekundách zahrozilo brankovou šancí, ale Pavlíkovi stačil skluzem pod nohy na hranici pokutového území míč v poslední chvíli vykopnout obránce Demeter. V dalším průběhu už obrany na obou stranách zvýšily pozornost a hra se dlouho odehrávala hlavně ve středu pole. Vysočina měla mírnou územní převahu, tempo hry udávala středová řada s útočně hrajícím Vladykou. Slovácko spoléhalo hlavně v záložní řadě hlavně na Pavlíka a v útoku dělal domácí obraně problémy hlavně technicky vybavený Maďar Sowunmi. K přímé střele na branku se ale hosté za celý poločas nedostali. Převahu Vysočina zúročila ve 22. minutě, kdy na Vladykův přímý kop vyskočil nejvýše Vojtíšek a proti jeho střele hlavou k tyčí byl brankář Drobisz bezmocný. Po půlhodině hry se při vzájemném souboji zranili na hlavě domácí Liška a útočník Slovácka Sowunmi a po ošetření se vrátili na trávník shodně s obvazy na hlavě. Do půle mohli domácí svůj náskok ještě zvýšit, ovšem ani Perniš a ani Malínek své velké příležitosti neproměnili. Trenér Molnár se pokusil poločasovou změnou v sestavě zvýšit ofenzivní sílu Slovácka. Petrželu vystřídal Ordoš, ale ani tato změna viditelný obrat nepřinesla. Slovácko se kombinačně trápilo, středová řada neudržela míč a domácí zadáci stačili náznaky šancí včas likvidovat a často chytali soupeře do ofsajdové pasti. "Ofsajdovou taktiku jsme zvládli perfektně. Částečně nám to usnadnil i Maďar Sowunmi, který se často za námi zapomínal," řekl střelec gólu Vojtíšek. V závěrečných dvaceti minutách začali jihlavští fotbalisté bránit jednobrankový náskok a Slovácko se dostalo do tlaku. V 75. minutě vyslal Lička vůbec první střelu jeho týmu. Pozornou defenzivu stačila Jihlava prokládat rychlými protiútoky do otevřené obrany protivníka. Další šanci zvýšit náskok měl Perniš, jenž ale v rozmezí čtyř minut jednou mířil po akci Veselého vedle a jeho druhá akce skončila střelou do brankáře Drobisze. Čtyři minuty před koncem se ještě lekl vyložené šance střídající Štohanzl, jenž místo střely volil přihrávku obsazenému spoluhráči. Závěrečný tlak Slovácka už vyzněl naprázdno, s Ordošovou střelou si brankář poradil. "Raději bych na takovém zápase nebyl. Utkání postrádalo atraktivitu. Z naší strany bylo vystoupení velmi slabé. Když mužstvu, které chce hrát a tvořit, to není umožněno, tak se jen těžko dá podat lepší výkon," řekl hostující kouč Ladislav Molnár.
 
Zápasy
7.kolo | FC Vysočina - Slovácko | 1:0
19.kolo | Slovácko - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu