FC VysočinaFC Vysočina
4. kolo, středa 7.4.2004, 16:30
2:1
(1:1)
PlzeňPlzeň
 
Góly: 40. Večeřa, 70. Kotrys - 19. Kašťák. Rozhodčí: Zejda - Goňa, Filgas. ŽK: Blaha.
Diváci: 1280
FC Vysočina: Vorel 2 - Bartoš 2, Šourek 2,5, Čep 2, Kotrys 1 - Veselý 2, Vaculík 2, Večeřa 1, Malínek 2,5 (60. Vácha 2) - Vladyka 1, Hošťálek 2 (87. Baštař).
Plzeň: Ticháček - Kukol (70. Marušič), Gross, Knakal, Petrouš - Jež, Zakopal (46. Knapp), Barteska (84. Podzemský), Procházka - Kašťák, Blaha.
 

Komentář

Spanilou jízdu druholigových fotbalistů FC Vysočina v poháru ČMFS nezastavila ani Plzeň. Jihlava je už ve čtvrtfinále a příští čtvrtek od 17 hodin doma přivítá evropskými poháry prověřené Teplice.

Škoda vlezlé zimy

Hodně vlezlá zima včera odradila spoustu fotbalových příznivců a na poslední tým aktuální tabulky Gambrinus ligy jich přišlo jen něco přes tisícovku. S větrem v zádech začali lépe hosté, z nichž v úvodu nejvíce zlobil vysoký Blaha. Ve 20. minutě chyboval před zraky reprezentačního trenéra “21” Škorpila Šourek a hbitý Kašťák nabídky ke skórování před Vorlem využil - 0:1. “Ačkoliv jsem na to hráče upozorňoval, dělaly jim problémy nakopávané míče. Hosté se navíc velice dobře pohybovali na ofsajdové hraně,” řekl k poněkud nervóznímu vstupu trenér Jaroslav Netolička.

Plzeň nechala na hrotu pracovat osamoceného Blahu a do křídelních prostorů vbíhali hráči z druhé vlny. “Chvíli jsme se hledali. Soupeř měl takové zvláštní rozestavení,” přiznal jeden z nejlepších hráčů utkání Karel Večeřa. Pět minut před přestávkou přišla jeho velká chvíle: Vladyka zatočil trestný kop z rohu šestnáctky na střed malého vápna a nikým neatakovaný “Čeřa” hlavou míč ideálně přičísl - 1:1. “Dva naši hráči míč trestuhodně minuli,” sypal si popel na hlavu asistent trenéra Cipra Milan Fryš.

Pohárový střelec Kotrys

Vysočina vycítila šanci a po změně stran Západočechy přimáčkla. Větším důrazem začala ve středu pole vyhrávat osobní souboje, útok oživil “žolík” z rezervy Vácha a Vladyka pevně držel dirigentskou taktovku. Rozhodnutí padlo opět po jeho standardní situaci. V 70. minutě nejprve nastřelil prvního bránícího hráče, ale poté se ho zaseknutím zbavil a v malém vápně milimetrově přesně našel hlavu Kotryse. Ofenzivně laděný levý obránce tak po pražské Slavii vyřadil i druhý prvoligový klub. “Je to pouze otázka štěstí,” odmítl roli hrdiny David Kotrys.

Ačkoliv se zejména Ciprův konzultant Michálek během druhé půle několikrát zbytečně zlobil na trojici rozhodčích, Plzeňští nakonec vítězství Jihlavy označili za zasloužené. “Domácí projevili větší touhu po postupu. A nám bohužel chybí více rvavých typů,” uznal Milan Fryš. Jeho protějšek Jaroslav Netolička mohl být naopak navýsost spokojen: “Šli jsme za vítězstvím větším nasazením, ale proti prvoligovému soupeři mě potěšila i herní kvalita.”

Napíší novou historii

Následující atraktivní duel s Teplicemi se v nejnabitějším programu jihlavské fotbalové historie vklíní mezi dva přetěžké druholigové zápasy s loňskými prvoligisty - pražskými Bohemians a Hradcem Králové. “Síly rozmělňovat na více hráčů nebudeme. Jdeme zápas od zápasu a Bohemku potřebujeme v neděli kvůli klidu v tabulce porazit,” dodal Netolička. Aniž by věděl, jestli už bude moci počítat s pokopanými tahouny Kaplanem a Pacholíkem.

 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu