FC VysočinaFC Vysočina
12.kolo, neděle 24.10.2004, 15:00
2:1
(2:0)
KunoviceKunovice
 
Góly: 4. Malínek, 45. Kaplan - 52. Helísek. Rozhodčí: Paták. ŽK: Šourek, Štohanzl, Vorel - Bíly, Hejčík, Kopčil. ČK: 77. Šourek.
Diváci: 550
FC Vysočina: Vorel 2 - Bartoš 3, Kadlec 4, Šourek 4,5, Liška 3 - Malínek 1, Vladyka 2, Baštař 3, Lovětínský 2 - Kaplan 2,5 (84. Simr), Hošťálek 3 (64. Štohanzl, 80. Vojtíšek).
Kunovice: Kosmál - Žák, Máčala, Zemánek, Kopčil - Fischer, Bíly (60. Faldyna), Ševela, Hejčík (46. Helísek) - Goljan, Matůš.
 

Komentář

Až na šestý pokus se fotbalistům FC Vysočina podařilo využít domácího prostředí k vítězství ve II. lize. Porazili Kunovice 2:1, ovšem v zápase, který nebyl pro majitele slabší nervové soustavy. Tři body se zrodily na kopačkách záložníka Jiřího Malínka.

Přitom začátek vyšel na sto procent. Malínek prošel do středu hřiště a podle rčení, když nevíš co s balonem, vystřel, nechytatelnou ranou do levé šibenice zařídil vedení. „Jen jsem si přál, aby to nešlo do břevna,“ řekl střelec. V 18. minutě šel Malínek sám na vybíhajícího Kosmála, ale ukopl si míč. Poté nastaroval Hošťálek Lovětínského jenže Kaplan pouštěl jeho pas za sebe, kde nikdo nebyl. Ve 33. minutě vzal Kosmál robinzonádou Kaplanovi z hlavy Malínkův centr a pak bylo gólem do šatny zaděláno na pohodu. Malínek opil u lajny Kopčila rohlíkem, Hošťálek lišácky nadskočil a na Kaplana zívala prázdná svatyně. Kunovice nechávaly v obraně doslova dálnice a nic nenasvědčovalo komplikacím.

Jenže Jihlavané úvod druhé půle totálně prospali. U tyče zapomenutý Matůš ještě netrefil míč, ale střídající Helíšek se přehnal okolo Lišky i Šourka a přízemní střelou k zadní tyči nedal Vorlovi šanci. Došlo na křeč i strach o vítězství. Hosté se tlačili nakopávanými míči do šestnáctky, domácí stopeři Kadlec se Šourkem hořeli jako papír. Matůš přeloboval Vorla i bránu, Faldynův pokus z úhlu jihlavský gólman kryl. Utrpení vyvrcholilo patnáct minut před koncem, kdy „poslední“ Šourek špatně odhadl míč, pustil za sebe Faldynu a musel ho za cenu červené karty sejmout. Skalní fanoušci pak dotlačili hodiny k devadesátce a utrpěné vítězství bylo na světě. „Jsem rád, že jsme domácí zápas konečně vyhráli. ve druhé půli jsme byli špatní a ve třetím utkání v týdnu i unavení. Ale fotbal je o gólech a my jsme jich dali víc,“ hodnozil zápas jihlavský trenér Karel Večeřa. Jeho Kunovický protějšek Lubomír Blaha si před cestou domů ulevil: „Jasná ztráta, Jihlavu jsme přehráli, ale chyběla nám kreativita v zakončení. Bohužel.“

 
Zápasy
12.kolo | FC Vysočina - Kunovice | 2:1
26.kolo | Kunovice - FC Vysočina | 1:3
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu