FC VysočinaFC Vysočina
1.kolo, neděle 8.8.2004, 17:00
2:2
(0:1)
VítkoviceVítkovice
 
Góly: 55. Vladyka (PK), 75. Hošťálek - 40. Černý, 81. Rygel. Rozhodčí: Adam - Peřina, Racek. ŽK: Sedlák, Hošťálek - Kaspřík, Kaloč, Freisler, Rygel. ČK: 61. Sedlák.
Diváci: 950
FC Vysočina: Vorel 2 - Bartoš 3, Vojtíšek 3 (90. Kadlec), Šourek 2, Sedlák 2,5 - Veselý 2,5, Baštař 2,5, Vladyka 2, Vaculík 2 - Malínek 2,5 (65. Liška 2,5), Hošťálek 1,5.
Vítkovice: Kello - Švec, Freisler, Kutty, Derych - Rygel, Knapp (90. Kušnír), Kaloč, Vojáček (80. Polónyi) - Kaspřík (70. Krpec), Černý.
 

Komentář

V úvodním zápase nového ročníku II. ligy se fotbalisté FC Vysočina rozešli smírně s Vítkovicemi. Skóre premiéry připomínalo houpačku, na které domácí ztratili vítězství deset minut před koncem. V páté minutě nastartoval Veselý milimetrovým pasem Sedláka jehož centr sebral v hodině dvanácté Malínkovi Kutty. Na druhé straně zatrnulo necelé tisícovce diváků, když Baštař zahrál slabou malou domů a Vorel bolestivě musel pod nohy Knappa. Naštěstí tam byl včas. Pak prošel Kaspřík přes tři domácí hráče a nezamířil. V nejfotbalovější akci první půle našel Sedlák na třicet metrů Vladyku, ale domácí kapitál loboval mimo. Ve chvílích kdy šla Jihlava do tlaku, a kdy Vaculíkova hlavička zatřásla břevnem, udeřily Vítkovice. Šourek poprvé prohrál hlavičkový souboj, Černý opil pomalého Vojtíška a elegantně přehodil Vorla. „Špatně jsme se domluvili, ale byla to moje chyba,“ přikyvoval novic Pavel Vojtíšek. Vysočina dohrála poločas v křeči.

Po změně stran přišlo zlepšení. Vladyka rozhýbal zálohu a efekt se dostavil. Po rohovém kopu stáhl Kaloč ve výskoku Hošťálka a Vladyka z penalty nechytatelně vyrovnal. „Byl to signál a jasná desítka. Udělali chybu, byli u mě pozdě, tak mě sejmuli,“ deklamoval domácí hrot Aleš Hošťálek.“ Vysočina byla na koni a začaly jí vycházet kombinace. Jenže opět přišla brzda: Veselý z úhlu sundal z háčků síť a technická přestávka hostům pomohla. Pak se v objetí ocitli na zemi Sedlák s Černým, načež domácí novic na levé straně obrany odešel ze hřiště s druhou žlutou a tedy i červenou kartou. Jihlavu čekala půlhodina v oslabení, hosté zůstali pasivní a Hošťálek je potrestal. Čtvrt hodiny před koncem si naběhl na Vladykovu uličku, brankář Kello zamrzl na malém vápně a jen přihlížel gólové střele. „Ani jsem se na něj moc nedíval. Hlídal jsem si hráče za sebou, naznačil a pak střílel na bližší tyč,“ popsal svůj moment Hošťálek. Po chvíli zkoušel od postranní čáry překvapit gólmana, ale chyběl mu metr. Konec byl špatný. Bartoš fatálně namazal Křapovi, který vyzval Rygla k technické střele do levého kouta domácí brány. „Je to škoda, měli jsme vydržet. Soupeř si sám nic nevytvořil, my jsme mu darovali bod,“ povzdychl si stoper Vojtíšek. Pětiminutové nastavení nic nezměnilo. Poté, co loni vyhrála dvakrát Jihlava a před dvěma lety naopak Vítkovice, skončil tento duel bez vítěze.

 
Zápasy
1.kolo | FC Vysočina - Vítkovice | 2:2
18.kolo | Vítkovice - FC Vysočina | 2:2
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu