08.01.2002, Redakce

Radek Sláma přestoupil do Slávie Praha!

V úterý 8. ledna 2002 podepsali ředitel druholigového FC Vysočina Jihlava ing. Zdeněk Tulis a generální ředitel SK Slavia Praha ing. Vladimír Leška smlouvu o přestupu talentovaného krajního záložníka Radka Slámy (30.1.1980) do tohoto pražského velkoklubu. Přestupová částka nebyla zveřejněna.

 
“O Radka měla zájem celá řada prvoligových oddílů, jednání Slávie však bylo nejkonkrétnější a nejrychlejší. Velice si toho vážíme, představuje to pro nás významné zviditelnění naší práce a zároveň i patřičnou motivaci pro další perspektivní hráče FC Vysočina,” uvedl ing. Zdeněk Tulis. Radka Slámu si do sešívaného dresu vyhlédl nový trenér Slávie a zároveň i asistent trenéra Karla Brücknera u dospělé reprezentace Miroslav Beránek. V závěru loňského roku se Sláma ve Slávii podrobil týdennímu testu a v něm uspěl. Na začátku ledna tak Sláma s pražským klubem odjel na tradiční soustředění do Františkových Lázní a po návratu z něj by s pražským klubem měl podepsat profesionální smlouvu.

Dnes již bývalý hráč FC Vysočina je odchovancem havlíčkobrodské kopané odkud zamířil do mladšího dorostu SK Pardubice, aby v roce 1997 přestoupil do tehdejšího FC PSJ Jihlava. Zde okusil nejvyšší dorosteneckou soutěž a v sezóně 1999/2000 se již podílel na historickém postupu klubu do II. ligy. V této soutěži odehrál 42 druholigových utkáních a vstřelil v nich jednu branku.

Radek Sláma je prvním hráčem druholigového FC Vysočina, který přestoupil do mužstva vyšší soutěže. To svědčí o koncepční práci klubu a snaze vytvořit silný tým položený na vlastních hráčích a nejlépe odchovancích. Připomeňme, že v nedávné minulosti nejvyšší soutěž okusili jihlavští hráči Vladimír Hekerle (Zbrojovka Brno, Uherské Hradiště), Robert Caha (Baník Ostrava) a nedávno ve Stavo Artiklu Brno hostoval útočník Aleš Hošťálek. Přejme Radkovi, aby tyto úspěšné fotbalisty co nejdříve následoval.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu