24.03.2007, Miroslav Fuks

Vysočina nakonec v desíti nevydřela ani bod

Vysočina nakonec v desíti nevydřela ani bodŠlágr 18. kola II. ligy pro Vysočinu skvěle začal, ale velmi smolně skončil. Naši hráči odehráli 73 minut zápas pouze o deseti bez vyloučeného Kadlece a nakonec náporu domácích neodolali a prohráli 1:2. Náskok Jihlavy před 1.HFK se tak vrátil na pouhý jeden bod, tedy na stejný stal jako během zimní přestávky. Malým pozitivem je skutečnost, že bilance vzájemných zápasů těchto týmů hovoří pro FC Vysočina.

 
1.HFK Olomouc1.HFK Olomouc
18.kolo, sobota 24.3.2007, 14:00
2:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Gól: 79. Kazár, 89. Lukášek - 6. Svoboda

Rozhodčí: Kovařík - Tulinger, Vysloužil

Ž.K.: Kalvoda, Josefík - Vladyka

ČK: 17. Kadlec
Diváci: 950

1.HFK Olomouc: Doležal - Lošťák, O. Kalvoda (65. Los), Kotůlek, Josefík - Spáčil, Lukášek, Grim (65. Korčián), Krutý (82. Dadák) - Kazár, Škuta Trenér: Kalvoda.
FC Vysočina: Rzeszoto - Gebreselassie (24. Vít), Šourek, Kadlec, Drga - Veselý, Vladyka, Lovětínský (84. Ditrich), Malínek (74. Čermák) - Faldyna, Svoboda.
 

Komentář

Trenér Bokša do utkání nasadil očekávanou sestavu, v níž reprezentujícího levého beka Tomáše Cihláře nahradil Roman Drga, který se do základu po podzimním zranění vrátil takřka po sedmi měsících. Během utkání se zápasovou premiéru v mistrovském utkání v dresu FC Vysočina odbyli zimní posily Jiří Vít a Radim Ditrich.
Jihlavští začali utkání náporem, a i když se hrálo za silného bočního větru, který ztěžoval kontrolu míče, dostávali se postupným útokem před domácí branku. Již v 6. minutě se po kombinaci Vladyky s Lovětínským dostal k míči Svoboda a ranou přesně k pravé tyči překonal brankáře Doležala. Hosté byli i dál jednoznačně lepší a po deseti minutách mohl Svoboda po ideálním uvolnění Lovětínského zvýšit, ale jeho nedůraznou střelu tentokrát Doležal chytil.
Ráz utkání zcela změnila 17. minuta. Pravý bek Gebreselassie poslal zcela zbytečně do středu obrany křížnou přihrávku, ovšem nevšiml si nabíhajícího domácího útočníka Kazára a stoperovi Kadlecovi nezbylo nic jiného než ho zezadu faulovat. Klíčový hráč FC Vysočina dostal červenou kartu a hosté byli nuceni zcela překopat obranu, ve které oproti úvodním dvěma duelům zůstal pouze Šourek. Gebreselassieho totiž vystřídal Vít, který se zařadil na post stopera místo Kadlece, a na pravý kraj obrany se stáhl Veselý. V deseti Jihlava dle očekávání hrála pouze na jednoho osamoceného útočníka Faldynu a Svoboda začal hrát na postu pravého záložníka.
Domácí od chvíle vyloučení získali územní převahu a tlačili se neustále před branku Jihlavy. Největší olomoucké šance přišly těsně před přestávkou. Škuta ale sám před gólmanem hostí mířil těsně vedle a hlavičku Krutého k tyči vyrazil brankář Rzeszoto skvěle na roh.
Po přestávce měli domácí dál převahu, ale jihlavská obrana stále odolávala. Hosté mohli naopak své vedení zvýšit, Svoboda však zvolil místo přihrávky na volného Faldynu střelu, kterou Doležal chytil. Po hodině hry vystřídal trenér Kalvoda dva hráče a sestavu posílil o útočníky Lose a Korčiána. Tlak domácích poté ještě zesílil a hosté nebyli schopni udržet míč ve středu hřiště.
V závěru Olomouc přece jen využila převahu jednoho muže v poli a dvěma brankami stav otočila. V 79. minutě se ve vápně dostal k odraženému míči Kazár a prostřelil Rzeszota. Holice dokonalý obrat završila minutu před koncem zápasu, kdy dostal ideální přihrávku mezi stopery Lukášek a podél jihlavského gólmana vstřelil vítězný gól.
 
Související odkazy:
On-line: ZDE
Preview: Bokša: „Věřím, že nám i v Holici pomohou naši skvělí fanoušci!“

 
Zápasy
3.kolo | FC Vysočina - 1.HFK Olomouc | 2:0
18.kolo | 1.HFK Olomouc - FC Vysočina | 2:1
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu