22.03.2007, Miroslav Fuks

Juniorka jde do boje o záchranu

Juniorka jde do boje o záchranuV neděli 25. března v 10:15 hodin začíná fotbalové jaro i pro dospělý „B“ tým FC Vysočina. Toho pod vedením kouče Tomáše Jansy čeká nelehký boj o záchranu, poněvadž reálně hrozí, že z MSFL budou sestupovat tři celky. Hned úvodní duel bude ve,mi důležitý, neboť juniorka změří síly se sestupem ohroženým Dolním Benešovem.

 
„Dolní Benešov známé jako zkušený tým, který se vždy pohyboval v popředí soutěže. Letos se však dostal do sestupového ohrožení, ze kterého se jistě bude chtít co nejdříve vymanit. Informace o tomto týmu máme. Čekáme, že stejně jako doma, bude hrát spíše defenzivně a čekat na naše chyby.

Které další týmy budou bojovat o záchranu?

Pohled do tabulky hovoří jasně. O záchranu bude bojovat Brumov, Dolní Benešov, my a možná i rezerva Baníku. U ní však pochybuji, že by sestup dopustila. Velmi těžkou roli budou mít Hranice, které se budou s šesti body těžko zachraňovat. Z tohoto pohledu pro nás budou úvodní tři kola, kdy hrajeme doma s Dolním Benešovem, v Brumově a doma s Hranicemi, nesmírně důležitá a hodně napoví o naší šanci na záchranu. Na druhou stranu i poté bude ve hře hodně bodů.

K jakým změnám ve vašem týmu došlo zimní pauzy?

Tým posílili útočníci Vácha a Peteřík, kteří byli přeřazeni z „A“ mužstva, dále Peška, který předčasně ukončil hostování v Olomouci, z dorostu byl posunut levý záložník Netrda a z hostování v HFK Třebíč se vrátil stoper Havránek.

Naopak klub opustila skupina hráčů, kteří již nebyli perspektivní vzhledem k „A“ mužstvu. Heide přestoupil do Žďáru nad Sázavou, Flekal do Třebíče, Komínek do Rudíkova a odtud též do Třebíče, Vojtíšek hostuje v Bystrci, Matoušek se vrátil do Roudnice nad Labem, gólman Kremín zamířil do Rantířova, Cvach hostuje v Humpolci a Marousek v pražské Admiře.

Návrat Peteříka, kterému nevyšlo hostování ve Slovácku, byl dost překvapivý. Uvítal jste ho?

Tomáš se celou zimu pohyboval mezi cestováním a testy v nejrůznějších zemích. Celá nejistá situace pro něj určitě nebyla vůbec jednoduchá. Jeho návrat do kádru jsme vzhledem ke zranění Pešky určitě uvítali. Zvedne konkurenci v našem útoku.

Jak je na tom zdravotně Peška a vůbec zbytek kádru?

Vláďa Peška se podrobil arteroskopii a nyní už začal s jízdou na kole a rotopedu. Zatím to vypadá, že zákrok dopadl velmi dobře a nic by mu nemělo bránit v tom, aby byl zhruba do měsíce zpátky na hřišti.

Zranění a nemocí nás v zimě postihlo mnohem více než obvykle. Před startem jara se naštěstí marodka pročistila a už začali trénovat i poslední marodi Kovařík a Šplíchal. Jejich nedělní start v základní sestavě však zatím není příliš pravděpodobný.

Kolik hráčů z prvního týmu by juniorku mělo pravidelně doplňovat?

Vzhledem k současnému dobrému zdravotnímu stavu kádru „áčka“ lze očekávat, že nás vždy doplní minimálně tři hráči. V úvodních kolech může být tento počet ještě vyšší.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu