30.05.2001, Redakce

Divák si zaslouží 100% nasazení a kvalitu

Zhruba před rokem jste si na tomto místě našeho tradičního zápasového programu mohli přečíst rozhovor s ředitelem klubu ing. Zdeňkem Tulisem, který v něm hodnotil sezónu v MSFL, ve které klub nakonec skončil “až” na 2. místě tabulky. Rok se s rokem sešel, NH Ostrava nepodala přihlášku do II. ligy, FC Vysočina nastoupila na její místo a dnes jí čeká poslední utkání velice úspěšné premiérové sezóny. Jak jí hodnotí právě ředitel a předseda představenstva a.s. FC Vysočina?

 
V první řadě musím říci, že kdyby mi v srpnu loňského roku někdo řekl, že v této sezóně budeme dvě kola před koncem reálně bojovat o třetí příčku druholigové tabulky, tak bych ho považoval za blázna. Aktuální stav je každopádně obrovským historických úspěchem kopané celého kraje Vysočina. Již v první sezóně jsme dokázali, že můžeme hrát ve vybrané české fotbalové společnosti důstojnou roli. Především zásluhou enormního úsilí všech zainteresovaných jsme dosáhli pozoruhodných výsledků, které se mohou stát odrazovým můstkem k budoucímu rozvoji našeho klubu.

Jak si klub vedl po stránce ekonomické? Podařilo se mu a potažmo fotbalu, který zde přece jenom nemá takovou tradici, pevněji zakotvit v myslích veřejnosti?

Myslím si, že premiérová sezóna byla dobrou zkouškou obou zmíněných aspektů. Z pohledu ekonomického jsme si ověřili, co vše II. liga obnáší a jaké v ní jsou možnosti klubu. Jednoznačně jsme se přesvědčili, že je tato soutěž značně finančně náročnější než MSFL. Přesto mohu říci, že se nám především zásluhou hlavních partnerů, kterými jsou Město Jihlava, PSJ holding a Pivovar JEŽEK, podařilo sezónu zvládnout a udržet ekonomiku klubu na stabilní úrovni. S poděkováním však nemohu zapomenout ani na celou řadu dalších větších či menších firem z celého regionu, které byly schopny svým dílem přispět na náročný chod druholigového klubu. Jsme si zároveň vědomi toho, že náš klub má svůj ekonomický vrchol ještě před sebou. Právě z tohoto důvodu budeme pro náš klub hledat dalšího strategického partnera.

Notný krok kupředu učinil fotbal i po stránce společenské. Výmluvně za to mluví průměrná návštěvnost na naše utkání, která se pohybuje kolem 2.000 diváků na utkání. Právě divákům patří dík za jejich znamenitou podporu, která byla mnohdy důležitým impulsem k domácím bodovým ziskům našeho mužstva. Neméně důležitou však je i podpora jihlavských zastupitelů, kteří pochopili, že sport je ideálním prostředkem ke zviditelnění města a potažmo celého kraje Vysočina v očích celé české veřejnosti. Ohlas, se kterým se na jednáních po celé republice setkáváme, je více než výmluvný. Náš region má šanci stát se i touto cestou jakousi oázou či výkladní skříní celé republiky. Své místo by zde zákonitě měl mít i fotbal, jako prostředek světově proslulé lidové zábavy.

Jak si v uplynulé sezóně vedla mládež?

Mládež je a vždy bude nedílnou součástí našeho klubu a základem jeho sportovní budoucnosti třeba i v nejvyšší soutěži. Zásluhou obětavé a pečlivé práce všech mládežnických trenérů se nám daří zvyšovat kvalitu celků a postupně stabilizovat jednotlivé ročníky v nejvyšších soutěžích daných věkových kategorií. Věříme, že v červnové baráži o celostátní dorosteneckou ligu učiníme další krok k vytvoření mládežnické fotbalové bašty tohoto kraje. Jsem rád, že jsme pro naše myšlenky našli pochopení i u dalších klubu regionu, především mám na mysli spolupráci s BOPO Třebíč. Touto cestou bych rád za podporu a pochopení poděkoval i rodičům a učitelům.

Dojde pro příští sezónu v kádru mužstva k nějakým změnám?

Jednoznačně chceme stávající kádr udržet pohromadě a ještě ho posílit o jednoho až dva zkušené hráče. Navíc by měli přijít dva mladí hráči na hostování z prvoligových klubů. Do kádru se v létě opět vrátí z hostování v Brně Aleš Hošťálek, jehož odchod připadá v úvahu pouze při oboustranně velice zajímavé nabídce. Každopádně se opět chceme pohybovat v horní polovině tabulky a především předvádět v domácím prostředí 100% nasazení a kvalitu. Divák si přeci za svoje vstupné zaslouží poctivý přístup, který ho bude nutit vrátit se do našeho hlediště i v příštím zápase.

V létě a na podzim se bude v areálu stadiónu odehrávat čilý stavební ruch. O co půjde?

Na základě rozhodnutí jihlavského zastupitelstva o uvolnění dotace dojde v proluce mezi dvěma stávajícími budovami našeho stadiónu k výstavbě spojovacího objektu. Odpovídající zázemí zde konečně najdou hráči, rozhodčí, hosté, sponzoři a v neposlední řadě i vedení klubu. Dojde tak k dotvoření areálu v jeden celek a k vytvoření základu pro splnění náročných podmínek ČMFS pro vybavení druholigových stadiónů po roce 2003. Práce budou zahájeny v červenci a potrvají čtyři měsíce, během kterých diváky a obyvatele okolních domů prosím o pochopení a shovívavost.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu