27.02.2007, Miroslav Fuks

Vysočina i díky brance Víta zdolala Varnsdorf

Vysočina i díky brance Víta zdolala VarnsdorfHistoricky první měření sil mezi Jihlavou a Varnsdorfem skončilo v rámci druhého dne blšanského soustředění zaslouženým vítězstvím druholigového favorita 2:0. Druhý celek ČFL uhrál poločasovou bezbrankovou remízu, ale v závěru již neodolal trefám Jiřího Víta a Michala Rabušice.

 
VarnsdorfVarnsdorf
přát., úterý 27.2.2007, 14:00
0:2
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 70. Vít, 80. Rabušic
Diváci: 0
FC Vysočina: Tulis – Bartoš (46. Gebreselassie), Kadlec, Šourek (46. Ditrich), Drga (46. Cihlář) – Veselý (62. Čermák, 81. Gorol), Lovětínský (46. Vít), Vladyka, Malínek – Faldyna (46. Rabušic), Svoboda (62. Šamánek).
 

Komentář

Na Blšanské soustředění neodjeli dlouhodobě zranění Michal Pacholík a Libor Baláž, navíc dnes tým opustil mladý stoper Jan Kovařík, kterého trápí zraněný kotník. Jinak kouč Milan Bokša mohl využít všechny hráče včetně mladoboleslavského defenzivního hráče Jiřího Víta, o jehož jarní angažmá v jihlavském dresu se rozhodne ještě dnes.
Jihlavští fotbalisté byli po celý zápas lepší a vytvořili si znatelnou územní převahu. Hosté vsadili na důraznou hru a rychlé protiútoky, které však k velkým šancím nevedly. V prvních gólových příležitostech se v úvodu objevili útočníci Svoboda a Faldyna po akcích agilního Malínka. Největší gólovku první části měl ve 35. min. Svoboda, který netrefil odkrytou branku. Po skórování volala i Faldynova hlavička ve 40. minutě po centru Drgy. Varnsdorfský gólman zneškodnil i samostatný průnik Malínka, který uzavřel první část zápasu.
Do 2. poločasu vstoupily oba celky s celou řadou změn. Převaha Vysočiny poté byla ještě výraznější. Ve 47. min. uvolnil Vladyka Malínka, který svůj nájezd na brankáře neproměnil. O osm minut později to byl znovu aktivní Jiří Malínek, který střílel těsně vedle. O chvilku později se v další neproměněné šanci objevil Svoboda po přihrávce Veselého a v 68. minutě pálil nad bránu Vladyka. Trvalý tlak Jihlavy vyústil v první gól až v 70. minutě, kdy Vladyka zahrával rohový kop a ten do branky usměrnil skvělý hlavičkář Vít. Na konečných 2:0 zvýšil o deset minut později Rabušic, který do prázdné branky dorazil odražený míč po důrazném atakování gólmana ze strany Malínka.
„V sobotu soustředění zakončíme utkáním s domácím druholigovým celkem. Opět se už zaměříme na hledání optimální sestavy pro jarní část soutěže. Už to není o nějakém zkoušení hráčů, ale spíš budeme přemýšlet a hledat vhodné typy na některé posty, které dosud nejsou zcela vyjasněny. Šanci chceme dát především hráčům, kteří by měli za dva týdny odehrát první ligové utkání," uvedl Vrzáček, který si velmi pochvaloval tréninkové podmínky v Blšanech s perfektními trávníky, posilovnou a rehabilitací.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu