11.02.2007, DENÍK - Ondrej Dudáš

Baláž splnil slib a přišel postoupit

Baláž splnil slib a přišel postoupitJihlava - Když odcházel v létě z Brna na hostování do Českých Budějovic, vzkázal Libor Baláž na Vysočinu: „Pokud budu v zimě volný, přijdu k vám.“ Stalo se. Třicetiletý fotbalový univerzál je tady, chce hrát, chce dávat góly a hlavně chce postoupit do první ligy. „Jihlavu neberu jako krok zpátky. Je to tým, který chce postoupit mezi elitu. O motivaci mám postaráno,“ říká hráč, kterého na podzim zbrzdila vážná zlomenina nosu. I proto tak rychle skončilo budějovické angažmá. Jeho smůla tak možná pomůže Vysočině; alespoň v to tady všichni doufají. Přišel totiž fotbalista prvoligových parametrů.

 
Co vás „přiválo“ zpátky do Jihlavy?

Vlastně už v létě jsem se rozhodoval, jestli Jihlava, nebo České Budějovice. I s ohledem na rodinu nakonec zvítězila druhá varianta. Trenéru Bokšovi, se kterým se znám už přes deset let, a panu Tulisovi (ředitel FC Vysočina - pozn. redakce) jsem ale slíbil, že pokud bych se v zimě vrátil do Brna a dostal možnost hledat si angažmá, tak půjdu sem.

Byl hlavní příčinou vašeho odchodu z Brna trenér Mazura, který spíše preferuje mladší hráče?

K tomu nechci nic říkat.

Proč to nakonec nedopadlo ani v Českých Budějovicích?

Začátek byl solidní. V přípravě jsem dal asi pět gólů a sezonu zahájil v základní sestavě. Trenér Cipro mě stavěl pravidelně, jenomže asi v pátém kole mi zlomili nos tak blbě, že jsem musel na dvě operace a byl prakticky přes měsíc mimo hru. Pak už jsem naskakoval jen jako náhradník na pár minut.

Takže jinak byste zůstal...

Pan Cipro za mnou po podzimu přišel, že už po třetím kole byl rozhodnutý, že mě udělá na přestup. Jenomže přišlo to zranění a moc jsem toho neodehrál. A navíc mě Brno nechtělo pustit za levný peníz. Proto si mě prý u českobudějovického vedení neobhájil.

Neberete Jihlavu jako krok zpátky? Přece jen jdete do druhé ligy...

Jihlava je klub s postupovými ambicemi a já věřím, že na podzim se tady bude hrát nejvyšší soutěž. Jako krok zpátky to určitě neberu.

Sledoval jste v průběhu podzimu druhou nejvyšší soutěž?

Spíš jsem se zaměřoval jen na Jihlavu a její výsledky. Samozřejmě rozdíl v kvalitě soutěže je, ale jak jsem řekl, hraje se o postup.

Jak proběhla aklimatizace v mužstvu?

Už v létě jsem tady absolvoval dva tréninky, takže kluky vesměs znám. Nepřicházím do úplně nového prostředí.

Zapadl jste do party?

Jsem tady tři dny... Parta je dobrá. Zapadnout nebude problém.

Už vám trenér Bokša nastínil, co přesně od vás čeká?

Něco mi už říkal, ale předpokládám, že na to ještě dojde.

Jste univerzální fotbalista, na kterém postu vám to sedí nejlépe?

(smích) Nejlíp se cítím v útoku a na pravé záloze. Ale opravdu mi nedělá problém hrát i jinde.

Přestěhujete se do Jihlavy?

Budu dojíždět z Brna. Přespat můžu kdykoliv v nově zařízených bytech na stadionu.

Na kontě máte 128 prvoligových startů. Na kterou část své kariéry vzpomínáte nejradši?

Určitě je to sezona 2001/2002, kdy jsme s Bohemkou hráli do posledních kol o poháry. Nakonec jsme sice skončili čtvrtí, ale je na co vzpomínat. A pak mi samozřejmě utkvěl v paměti i první rok v lize.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu