16.08.2018, Miroslav Fuks

Vysočinu v sobotu ráno čeká náročný duel v Sokolově

Vysočinu v sobotu ráno čeká náročný duel v SokolověHledáte neoblíbeného druholigového soupeře FC Vysočina? Poradíme vám – je jím Baník Sokolov. Rozhodně tedy na jeho půdě, kde Jihlava dosud nikdy v historii nedokázala zvítězit a z šesti duelů vydolovala pouze dvě remízy. V sobotu 18. srpna se Vysočina na západě Čech od 10:15 hodin představí znovu po sedmi letech.

 

V říjnu 2011 zde tým FC Vysočina vedený trenérem Romanem Pivarníkem podlehl 3:1, čímž navázal na prohry či výsledkové propadáky let předchozích. Pamětníci jistě vzpomenout drtivé jihlavské porážky 5:1 z října 2009 nebo dokonce 5:0 z května téhož roku.

Se vstupem do aktuálního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nepanuje v Sokolově spokojenost. Tým kouče Pavla Horvátha, jenž Baník převzal v létě 2017, má po čtyřech kolech pouze bod za bezbrankovou remízu ve Varnsdorfu. V úvodních dvou kolech totiž prohrál v Ústí nad Labem i ve Vítkovicích, navíc v dosud jediném domácím duelu podlehl 1:3 Hradci Králové.

V sokolovském dresu lze nalézt trojici fotbalistů, kteří zanechali stopu v FC Vysočina. Je jím jihlavský odchovanec a krajní záložník Jan Kosak, zkušený stoper Milan Mišůn a urostlý útočník Václav Vašíček. Prvoligové zkušenosti mají též gólman Jaroslav Belaň a záložníci David Štípek, Stanislav Vávra a Petr Glaser.

Před nadcházejícím duelem 5. druholigového kola jsme hovořili s asistentem trenéra Michalem Šmardou: „Bez ohledu na historickou vzájemnou bilanci víme, že nás v Sokolově čeká velmi těžké utkání. I s ohledem na fakt, že se Baníku vstup do soutěže příliš nepovedl, můžeme očekávat, že domácí udělají maximum pro to, aby proti nám zvítězili. Určitě nebudou chtít ztrácet další body. Ve hře Sokolova lze pod taktovkou Pavla Horvátha vypozorovat herní prvky z Plzně a mužstvo má velkou sílu v ofenzívě. Z naší strany to bude vyžadovat 100% nasazení, kvalitní a zodpovědný výkon. Nesmíme dát soupeři čas a prostor k rozvinutí kombinace. Zároveň musíme být kvalitní na míči a v ofenzívě si počkat na gólovou příležitost. Snad potvrdíme, že se nám venku daří branky střílet.“

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Sokolova: 12 utkání  4 - 4 - 4  13 : 20 / doma: 6 utkání  4 – 2 – 0  9:4 / venku: 6 utkání  0 – 2 - 4  4:16

Poslední vzájemné utkání: 9.5.2012 - Důležitý duel nic nezměnil na sériích FC Vysočina i Sokolova bez porážky. V 9. minutě poslal domácí do vedení Marek Jungr, ovšem v 17. minutě vyrovnal Josef Dvorník. Ve druhém poločase se již diváci, kterých si do hlediště našlo cestu 2650, branky nedočkali, a tak utkání skončilo 1:1. Konečná remíza znamená, že mezi oběma celky zůstal tříbodový odstup a Vysočině i nadále patří druhá postupová příčka. 

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 – Klíma, Klobása, 1 – Tlustý, Urblík, Zoubele.
Žluté karty: 1 – Vejmola, Urblík, Schumacher, Zoubele, Turyna, Vaculík.
Absence: -

FK Baník Sokolov

Trenér: Pavel Horváth
Střelci: 1 – Stropek, A.Ševčík
Sestava v posledním utkání: Belaň - Mejdr, O.Ševčík, Mišůn, Dvořák II. - Machek, Glaser - Kosak, Vávra, Štípek (59. Vašíček) (73. Hlavatý) – A.Ševčík (85. Ruml).

 
Související
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu