20.05.2018, Miroslav Fuks

Lukáš Zoubele: V posledním kole záchranu urveme!

Lukáš Zoubele: V posledním kole záchranu urveme!Dvaatřicetiletý záložník Lukáš Zoubele se vrátil na brněnský stadión v Králově Poli. Do míst, kde v letech 2014–2016 oblékal dres Zbrojovky. Jako hráč FC Vysočina toužil kolo před koncem ligového ročníku po záchranářské tečce na skvělé jihlavské jaro. Bohužel, ani cenná remíza jeho týmu klid do posledního ligového dějství nedala. Co po vypjaté záchranářské bitvě řekl do novinářských diktafonů?

 

Získali jsme dobrý bod, který však nic neřeší. Nervy nás čekají až do posledního kola. Do záchranářského boje jsou namočeny tři týmy, ovšem podle všeho se rozhodne v přímém souboji mezi námi a Karvinou. Těžko očekávat, že Baník něco ztratí doma se sestoupivším Brnem.

Odehráli jste skvělé jaro, přesto stále nemáte záchranu jistou...
Je to tak. Ve třinácti zápasech jsme získali dvacet bodů, jen třikrát jsme prohráli, ale ještě nám schází ta úspěšná tečka. Přitom před rokem jsme se zachránili se ziskem 27 bodů. Musíme teď zase zvednout hlavy, konsolidovat všechny síly a dát všechen náš um do závěrečné bitvy. V posledním kole záchranu urveme!

Brno bylo postupem času stále nervóznější. Neměli jste ho v závěru dorazit a jít za výhrou?
V prvním poločase jsme chtěli hrát zodpovědně, neztrácet míče a nepouštět soupeře do šancí. Věděli jsme, že Brno postupně bude přecházet do ofenzívy, bude hru více otvírat a vzniknou v jeho obraně nějaké skuliny. Jenže využít jsme je nedokázali. Je to škoda.

Nebylo překvapivé, že Brno ve druhé půli více neotevřelo hru?
Věděli, že kdy by to moc otevřeli, tak bychom chodili do nezabezpečené obrany. I jeden gól by utkání mohl rozhodnout. Vlastně až ke konci utkání šli do rizika, kdy gólman Melichárek vybíhal do našeho vápna na standardky.

Zasáhl tě nějak brněnský sestup?
Jedno mi to není. Strávil jsem tady dvě krásné sezóny za trenéra Kotala. Dosáhli jsme na velmi dobré šesté místo a je velká škoda, že tento tým poté Zbrojovka prakticky rozprášila. Myslím, že to byla chyba. Vše se nabalilo a během dvou let to skončilo sestupem. Jde o druhé největší město v republice, kde by se I. fotbalová liga měla hrát. My se však nyní musíme koukat na sebe a bojovat o jihlavské setrvání v HET lize.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu