06.05.2018, Miroslav Fuks

Dvořák: Do Liberce jsme jeli s tím, že máme na výhru

Dvořák: Do Liberce jsme jeli s tím, že máme na výhruÚtočník Pavel Dvořák se na jaře stal střelcem velmi důležitých gólů FC Vysočina! Gól do sítě Slavie Praha, zásah na půdě Olomouce a dvě trefy v Liberci jeho týmu přinesli sedm nesmírně cenných bodů! Pod Ještědem otočil nepříznivý průběh utkání během čtrnácti minut, tudíž se logicky stal terčem novinářských dotazů.

 

Jak důležité záchranářské výhry jste na půdě Slovanu dosáhli?
Bez ohledu na podobu tabulky a ostatní výsledky posledního kola, které teď bezprostředně po utkání ještě neznám, si troufám říci, že má obrovský význam. Máme před sebou poslední tři duely soutěžního ročníku a dostali jsme se do situace, že jedno vítězství by nám mohlo stačit. Určitě na něj chceme dosáhnout co nejdříve!

Přitom první půle z jihlavského pohledu nebyla ideální. Co se na hřišti změnilo ve druhém poločase?
Tu změnu nedokážu přesně pojmenovat. Možná nám paradoxně prospěl inkasovaný gól do šatny. Díky němu jsme do druhé půle šlápli a dali jsme do toho všechno. Najednou jsme začali sbírat odražené míče, byli jsme aktivnější, vytvářeli jsme si řadu nebezpečných příležitostí a do vápna Slovanu létaly centry. To vše vyústilo ve tři vstřelené branky.

Jakým způsobem k týmu o přestávce promlouval kouč Svědík?
Říkal, že dosavadní výkon je pro případný úspěch v Liberci prostě málo. Sami jsme viděli, že takto bychom na body pomýšlet nemohli. Nezbývalo nám nic jiného, než se zvednout a hrát lépe.

Dnes jsi dokonce mohl pomýšlet na čistý hattrick. Co scházelo tomu, abys uspěl v souboji s gólmanem Hladkým v 66. minutě?
Měl jsem to hrát z jedničky. Jak jsem si balón převzal, tak Hladký už byl rychle ven z branky u mne. Pak už bylo těžké jej prostřelit.

Tým znovu potvrdil svoji jarní sílu a schopnost poprat se o výsledek. O čem to svědčí?
Za mého působení to v Jihlavě dříve nebývalo. Moc si nepamatuji, že bychom nějaké nepříznivě se vyvíjející zápasy zremizovali či dokonce otočili. Troufám si říci, že to svědčí o dobrém charakteru mančaftu a jeho síle.

Vysočina v Liberci zvítězila vůbec poprvé v historii, ovšem v posledních duelech se jí proti Slovanu opakovaně daří. Věřili jste, že můžete uspět i dnes?
Na jaře jsme porazili Slavii a vyhráli jsme v Plzni, tudíž jsme věřili, že v české lize můžeme uspět proti každému. Rozhodně jsme na sever Čech jeli s tím, že chceme vyhrát a že na tříbodový zisk máme. Je super, že to tak nakonec dopadlo.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu