04.05.2018, Miroslav Fuks

Hráčem FCV za měsíc duben jste zvolili Mateje Rakovana

Hráčem FCV za měsíc duben jste zvolili Mateje RakovanaTradiční anketa o Hráče měsíce FC Vysočina se poprvé stala kořistí gólmana Mateje Rakovana, jenž ve čtyřech dubnových duelech inkasoval pouze tři branky. Na druhé příčce figuruje dubnový objem Kamso Mara a třetí březnovou příčku obhájil stoper Petr Buchta. Rádi vám nabízíme aktuální rozhovor se slovenským gólmanem v jihlavských službách.

 

Mateji, vnímáš duben ze svého hlediska jako vydařený měsíc?
V každém zápase se ze sebe snažím vydat maximum. Nepochybně jsou v mých výkonech rezervy, na jejichž odstranění se snažím pracovat. Doufám, že spoluhráčům i v dalších zápasech pomohu tak, jak celý tým při zodpovědné defenzívní práci pomáhá mně.

Který dubnový duel ti vyšel nejlépe?
Nejlepší pocit mám asi z posledního zápasu proti Mladé Boleslavi. A to nejen s ohledem na fakt, že jsem dokázal udržet čisté konto.

Byl některý ze tří inkasovaných gólů takový, že by sis ho zpětně vyčítal?
Asi ne. Všechny gólové situace byly na vyřešení strašně složité.

V dubnu jste ani jednou neprohráli, ovšem čtyřbodový přísun do tabulky asi není s ohledem na vývoj soutěže zcela podle představ...
Neprohráli jsme, ale také jsme ani jednou nevyhráli, tudíž hodnocení tohoto období je rozpolcené a pocity smíšené. Moc dobře víme, že v naší situaci bez výher na záchranu nedosáhneme. Jsem přesvědčen, že máme kvalitu na to, abychom nadcházející klíčové zápasy zvládli. V záchranářských bojích však bude rozhodovat i psychická odolnost a mentální síla hráčů.

S ohledem na středeční semifinále Ligy mistrů se nelze nezeptat na tvůj názor na obrovskou chybu gólmana Bayernu Svena Ulreicha. Co se mu podle tebe v daný moment honilo hlavou?
Pravděpodobně u něj nastal střet hned několika myšlenek – odkopnout míč, pustit ho za sebe, chytit do rukou... Možná se tak stalo i vinou lehkého polevení v koncentraci. Výsledkem byla školácká chyba, která se stát prostě může i skvělému gólmanovi Bayernu se dvěma stovkami startů v Bundeslize. Jen ji teď viděl celý svět a ještě k tomu v nesmírně důležitém duelu.

Už zítra vás čeká velmi těžký duel v Liberci. Co od něj očekáváš?
Půjde o specifický a důležitý zápas pro oba celky. Jak Liberec, tak i my bychom potřebovali zabrat za tři body. Utkání určitě bude psychicky hodně náročné a takticky svázané. Ze strany Slovanu očekávám útočný fotbal, kterému budeme čelit konsolidovaným a zodpovědným výkonem. Rozhodně je v našich silách v sobotu uspět.

Pořadí ankety Hráč měsíce za duben 2018:

1. Rakovan Matej 177 b., 2. Mara Kamso 156 b., 3. Buchta Petr 137 b., 4. Dvořák Pavel 117 b., 5. Ikaunieks Davis 100 b., 6. Fulnek Jakub 70 b., 7. Schumacher Till 63 b., 8. Vaculík Lukáš 47 b., 9. Tlustý Petr 40 b.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu