03.03.2018, Miroslav Fuks

Vysočina zvítězila i do třetice! Porazila Teplice!

Vysočina zvítězila i do třetice! Porazila Teplice!Fotbalisté FC Vysočina pokračují ve skvělém vstupu do jarní části! Po dvou cenných skalpech favoritů zvládli náročnou bitvu proti Teplicím! Ty v domácím prostředí porazili teprve podruhé, přičemž o zasloužených třech bodech rozhodli už v první půli! Hned v úvodních deseti minutách se trefili Jakub Fulnek a Davis Ikaunieks, ovšem Teplice z penalty dokázali snížit. Lotyšský kanonýr však těsně před přestávkou vstřelil možná klíčový třetí gól FCV a dal tak výsledku konečnou podobu 3:1 (3:1)!

 
FC VysočinaFC Vysočina
19.kolo, sobota 3.3.2018, 15:00
3:1
(3:1)
TepliceTeplice
 
Góly: 3. Fulnek (D. Ikaunieks), 7. D. Ikaunieks (Zoubele), 43. D. Ikaunieks (Levin) – 27. Hora (pen.)
Rozhodčí: Houdek – Paták, Podaný
Diváci: 2159
FC Vysočina: Rakovan – Vaculík, Tlustý, Buchta, Schumacher – Fulnek, Levin, Urblík (85. Štěpánek), Zoubele (72. Holík) – Dvořák, Ikaunieks (90. Klíma). Náhradníci: Valeš – Mara, Popović, Nový.
Teplice: Diviš – Jan Rezek, Král, Čmovš, Hyčka – Kučera, Soungole – Vošahlík (75. Díaz), Hora (84. Haljeta), Trubač (46. Červenka) – Vaněček
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Martin Svědík dal důvěru stejné jedenáctce, jako v předchozích úspěšných bitvách proti Slavii a Plzni.

Vysočina si lepší start do utkání nemohla přát. Už ve třetí minutě šla do vedení, kdy se po kolmici Ikauniekse za obranu prosadil Fulnek. Domácí křídelník byl u míče dříve, než vybíhající brankář Diviš, udělal mu kličku a z úhlu poslal míč do prázdné brány – 1:0. O čtyři minuty později už Vysočina vedla 2:0! Zoubele vystihl chybnou rozehrávku a vysunul za obranu Ikauniekse, jenž se dostal přes stopera a zkušeně prostřelil i gólmana Diviše! Snový úvod mohl být završen v 15. minutě, neboť z rohového kopu vznikl závar, při němž byl v šanci faulován Levin a sudí ukázal na značku pokutového kopu! K míči se postavil kanonýr Ikaunieks, ovšem tentokrát svůj souboj s gólmanem Divišem prohrál. Teplice poté logicky ožily a snažily se o zvrat v utkání. Když ve 24. minutě přežily šanci Fulneka po centru Schumachera, dočkaly se snížení. Právě Ikaunieks ve 27. minutě fauloval ve vápně při rohovém kopu a z nařízené penalty přesně střílel Hora – 1:2. Jenže lotyšský reprezentant byl u všeho! Dvě minuty před přestávkou převzal přihrávku od Levina, na hranici vápna se uvolnil ke střele a nechytatelnou technickou ránou zvýšil na 3:1! Zaznamenal tak sedmý gól v probíhajícím ročníku HET ligy.

Kdo čekal, že si ve druhém dějství Teplice vytvoří tlak a budou se hnát alespoň za vyrovnáním, musel být zklamaný. Vysočina potvrdila, že ji koncentrace, zodpovědnost a bojovnost, které prokázala v jarních zápasech, nadále zůstala. Severočeši si proti zhuštěnému bloku nevěděli rady a dostávali se maximálně ke standardním situacím či závarům před brankou Mateje Rakovana. Hra se odehrávala prakticky jen mezi vápny, přičemž nebezpečné byly spíše rychlé kontry Vysočiny. Branku mohl vstřelit Ikaunieks, ale ve 47. minutě po centru Fulneka hlavičkoval nepřesně. O tři minuty později neuspěl se svojí střelou ani Fulnek, jehož pokus tečoval na roh Král. V 78. minutě neuspěl exjihlavský Kučera, který z ideální pozice přímého kopu trefil pouze hustou zeď. Mezi tři tyče se netrefil ani hlavičkující Tlustý po rohovém kopu Vaculíka. Vysočina tak s udržením další obrovsky cenné a důležité výhry neměla moc práce!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
5.kolo | Teplice - FC Vysočina | 3:1
19.kolo | FC Vysočina - Teplice | 3:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu