03.01.2018, Miroslav Fuks

První změny v kádru FCV na startu zimní přípravy

První změny v kádru FCV na startu zimní přípravyKádr prvoligových fotbalistů dozná v průběhu zimní přípravy významných změn. První z nich se projevily již dnes, kdy se tým kouče Martina Svědíka sešel na startu zimního tréninkového drilu. Odpolední trénink na umělé trávě absolvovaly dvě nové tváře a hned šestice talentů z klubového dorostu a juniorky. Další fotbalisté by kádr měli doplnit v nejbližších dnech.

 

Již avizovanou posilou je sedmadvacetiletý brankář Roman Valeš (6.3.1990), jenž do Jihlavy přišel z Jablonce. Krom něj v šatně FC Vysočina poprvé zasedl devatenáctiletý útočník a mládežnický reprezentant Daniel Turyna (nar. 26.2.1998), jenž je kmenovým hráčem Sparty a na podzim hostoval v druholigových Českých Budějovicích. Zde se mu nedařilo tak jako na předešlém hostování v Senici v sezóně 2016/2017, kde nastoupil do 24 duelů slovenské nejvyšší soutěže a vstřelil 2 branky. Podmínky jeho hostování v FCV se dolaďují.

Až po dnešním tréninku do Jihlavy dorazila možná posila na post defenzivního záložníka. Je jí třiadvacetiletý guinejský středopolař Kamso Mara (nar. 24.12.1994), jenž na podzim oblékal dres druholigové Vlašimi a do Česka přišel v létě 2017 z francouzského FC Hyeres. Na podzim nastoupil do šesti druholigových a dvou pohárových duelů. Ve čtvrtek se zapojí do tréninkového procesu. Jeho jihlavské angažmá je předmětem jednání.

V zimní přípravě dostane šanci hned sedmička talentovaných mladíků, kteří vzešli z klubové líhně. Z juniorky s prvním týmem začnou trénovat slovenský střední záložník Martin Svatík (nar. 26.6.1998), gólman Marek Kolář (nar. 3.11.1996), ofenzivní středopolař Tomáš Smejkal (nar. 7.7.1998), který byl do kádru „áčka“ přeřazen již v závěru podzimu a proti Slovácku si připsal prvoligovou premiéru, a také bosenské duo - levý obránce Ivan Dujmović (nar. 19.4.1998) a útočník Amir Mašić (nar. 14.2.1998), jenž je po sérii vleklých zranění konečně fit. Cenné zkušenosti budou sbírat též starší dorostenci – krajní obránce Martin Řezáč (nar. 20.3.1999) a krajní záložník Radek Matulka (nar. 18.2.1999).

Na startu zimního bloku nescházeli ani útočník Tomáš Duba, jenž se vrátil z hostování ve Velkém Meziříčí, či gólman Pavel Soukup, který by se však ještě v tomto týdnu měl zapojit do přípravy v druholigové Viktorii Žižkov. Zatím pouze individuálně trénovali rekonvalescenti Michael Rabušic a Petr Nerad.

Oproti podzimnímu složení jihlavského kádru chyběl gólman Jan Hanuš, jenž v prosinci přestoupil do Jablonce, hostující krajní obránce Martin Nový, jehož si do svého kádru zpět stáhla pražská Sparta, a také obránce Lukáš Kryštůfek, kterému vedení FC Vysočina umožnilo získání nového angažmá. To nalezl ve Zbrojovce Brno.


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu