07.12.2017, Miroslav Fuks

Daruj hračku: fotbalisté FCV pomohli s tříděním dárků do dětských domovů

Daruj hračku: fotbalisté FCV pomohli s tříděním dárků do dětských domovůDaruj hračku představuje nejstarší a nejpůvodnější projekt tohoto druhu v Česku. Je zaměřen na splnění vánočních přání dětem a lidem s různými handicapy ze 74 domovů, zařízení a projektů z celé republiky. Do jeho již 21. ročníku se aktivně zapojili fotbalisté FC Vysočina, kteří ve středu pomohli s tříděním a kontrolou vánočních dárků pro děti v dětských domovech.

 

V jihlavském logistickém centru GLS Česká republika, který je hlavním přepravním partnerem projektu, se práce s vervou chopili Lukáš Kryštůfek, Jan Hanuš, Jozef Urblík a Milan Mišůn. Společnost GLS odhaduje, že letos odveze opět plné 2 Jumbo kontejnery vánočních dárků, tj. téměř 100 m3.

Jedinečnost projektu Daruj hračku spočívá jak v jeho organizátorech, kterými jsou manažeři, sami upoutaní na invalidní vozík, havlíčkobrodské společnosti Tango, tak v jeho naprosté konkrétnosti. Každý dárce se tak stává Ježíškem do míst, kam třeba ten „Ježíšek“ ve slově „člověk“. Jedná se o jedinečný projekt, díky kterému se mohou dárci stát Ježíšky a konkrétním dárkem splnit Vánoční přání zcela konkrétnímu člověku, kterému to jeho přání nemá kdo nebo za co splnit. „Jsme nesmírně rádi, že si lidé na předvánoční akci zvykli a pravidelně plní nejrůznější přání dětí a klientů. Projekt každoročně organizují lidé s handicapem, naši manažeři na vozíčcích, kteří se i přes nepřízeň osudu snaží inspirovat a najít další dobrá srdce. Díky obrovskému úsilí se nám vloni podařila splnit přání v hodnotě necelých šesti a půl milionu korun,“ vysvětluje Pavel Klempíř, ředitel organizace Tango-manažeři na vozíčcích a projektu Daruj hračku.

Ježíšci mohou donést dárky do ParcelShopů nebo je nechat zdarma odvést

GLS je již pátým rokem generálním přepravním partnerem projektu, pro který zajišťuje bezplatnou přepravu celostátní předvánoční akce ve prospěch dětí a klientů s různými handicapy. Zároveň s tím poskytuje ZP manažerům akce i zázemí své centrály. „Velmi nás těší, že každý rok uděláme radost stále většímu počtu dětí a lidem s handicapem. I letos chceme překonat rekord a snažíme se věnování dárků udělat co nejjednodušší. Proto opět zapojujeme i více než 100 výdejních míst, tzv. GLS ParcelShopů po celé České republice, kam Ježíšci můžou dárky přinést. Zdarma nabízíme i přepravu přímo z domácí adresy nebo adresy, kterou si dárce určí. Dárky je možné také poslat jinou společností přímo k nám do Jihlavy na ulici Průmyslová 1. Balíčky jsou v našich prostorách kontrolovány a evidovány přímo spolupracovníky Tanga a poté budou převezeny k tradičnímu slavnostnímu předání KD Ostrov v Havlíčkově Brodě. Doufáme, že i s naší pomocí letos padne další rekord. Jen za první čtyři dny od zahájení sbírky jsme zdarma přepravili již přes půl tuny splněných snů a přání,“ uvádí Pavel Včela, ředitel české divize společnosti GLS.

Mezi přáními jsou pastelky, ale třeba i předměty, které pomáhají se osamostatnit

Na seznamu vánočních přání se často vyskytují věci, které většina z nás považuje za zcela běžnou součást života, například pastelky nebo hrníčky. Najdeme zde ale i praktická přání pro teenagery, kteří se chystají postavit na vlastní nohy. Mezi takovými dárky najdeme třeba ložní povlečení, nádobí nebo nástroje pro budoucí zaměstnání.

Jak darovat ?

Dětská přání jsou už nyní zveřejněna na stránkách www.daruj-hracku.cz. Na nich si každý může najít přání, které chce konkrétnímu dítěti splnit. Najdete zde nejen přání, ale máte také možnost zvolit si rozhraní a funkce, jako například systém vyhledávání dětí podle věku, domova, handicapu a v neposlední řadě také naskenovaná, přímo dětmi a klienty malovaná přání a statistiky průběhu projektu.

Daruj hračku je o umění býti člověku člověkem

Projekt není o rychlé jednorázové finanční pomoci a jakémsi pocitu, že jsem někde pomohl. Daruj hračku je o životě a lidech. Dárce, člověk, si vybere člověka, o kterém ví, kde žije, jak je starý, co ho baví, co zvládne, jaké má znevýhodnění a splní mu jeho přání. Akci organizují manažeři na vozíčcích – lidé. Webové rozhraní, kde přání jsou, vytvářejí a spravují lidé. A když u dveří dárce zazvoní kurýr GLS, aby dárek bezplatně doručil, pak si to splněné přání podává z ruky do ruky člověk člověku.

  • fotogalerie ze zapojení fotbalistů FC Vysočina do projektu Daruj hračku - TADY

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu