19.06.2017, Miroslav Fuks

Kopecký: Postupnými krůčky se chceme zlepšovat

Kopecký: Postupnými krůčky se chceme zlepšovatKouč Ivan Kopecký po dnešním úvodním tréninku letní přípravy, který byl zároveň jeho první tréninkovou jednotkou na lavičce prvoligových fotbalistů FC Vysočina, předstoupil před přítomné novináře a redaktory. Jak na jejich dotazy reagoval?

 

Co od angažmá v Jihlavě očekáváte?
Při pohledu na výsledky FC Vysočina v posledních ročnících si asi všichni přejí, aby tým odehrál trošičku klidnější sezónu, než byly ty předešlé. K tomu bude třeba podávat zlepšené výkony.

Máte konkrétní recept, jak toho dosáhnout?
Nejdřív si musím důkladně zanalyzovat a rozebrat možnosti současného kádru a jednotlivých hráčů. Zatím se s týmem intenzivně seznamuji. Postupnými krůčky se chceme zlepšovat jak z hlediska taktiky, tak i týmového výkonu. Uvidíme, co to přinese v mistrovských utkáních.

Představuje pro Vás angažmá v FC Vysočina výzvu?
Rozhodně ano. Je to pro mne velká motivace a na působení v Jihlavě se velmi těším. Jsem rád, že tady můžu být.

Bylo pro Vás složité rozhodnutí úspěšné angažmá ve Vítkovicích opustit?
Během jara se nám podařilo něco neskutečného. Pokud však trenér dostane prvoligovou nabídku, tak je velmi složité ji nevyužít. Jsem rád, že přišla. Po určité úvaze ve mne uzrálo rozhodnutí, že do této výzvy chci jít. Jsem rád, že se jednání podařilo dotáhnout do konce a že zde mohu působit.

V letní přípravě budete mít až 31 hráčů. S kolika počítáte do ligové sezóny?
V ligovém kádru bychom chtěli mít 20 hráčů plus 3 gólmany. Se sportovním ředitelem Josefem Jinochem jsme se bavili i o posilách, ovšem v tuto chvíli budeme vycházet z hráčů, kteří s námi zahájili přípravu.

Hrozí, že někteří hráčů z užšího kádru uplynulé sezóny odejdou?
Určitý zájem registrujeme zájem o Hronka a Ikauniekse. Zatím však není tak akutní. Náleží mezi klíčové hráče, jsou slušní na balóny, jsou schopní vstřelit branku a rozhodnout utkání. Určitě bych si přál, aby v týmu setrvali.

  • rozhovor s koučem Ivanem Kopeckým po prvním letním tréninku - ZDE
 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu