21.04.2017, Miroslav Fuks

Vysočina se na Dukle ujala vedení, ovšem poté propadla

Vysočina se na Dukle ujala vedení, ovšem poté propadlaFotbalová Vysočina na Julisce toužila po navázání na výkon v duelu se Spartou a po ukončení dlouhého čekání na vítězství na hřiště soupeře. Přestože do záchranářské bitvy skvěle vstoupila, když Petr Hronek vstřelil v 6. minutě úvodní branku zápasu, tak nakonec v televizním duelu propadla. Domácí už za 13 minut vedení otočili a další branky přidali i v průběhu duelu. Zrodil se tak výsledek 4:1 (3:1).

 
Dukla PrahaDukla Praha
25.kolo, pátek 21.4.2017, 18:00
4:1
(3:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 17. Kušnír, 19. a 54. Milošević, 30. Holenda – 6. Hronek
ŽK: 90. Holenda (DUK)
ČK:
Rozhodčí: Jílek - Kříž, Vlasjuk
Diváci: 1032
Dukla Praha: Rada - Kušnír, Šimůnek, Štetina, Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagić (62. Koreš) – Milošević (77. Brejcha), Holenda, Olayinka (87. Juroška). Náhradníci: Hruška – Koreš, Juroška, Smejkal, Bezpalec, Edmond.
FC Vysočina: Hanuš (56. Rakovan) – Vaculík, Rosa, Krejčí, Urdinov – Fulnek, Štěpánek, Batioja (87. Popović) – Hronek (61. Tlustý), Ikaunieks – Dvořák,. Náhradníci: Rakovan – Záviška, Rabušic, Rychetník, Zoubele.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Josef Jinoch oproti utkání se Spartou neučinil žádnou změnu. V základní sestavě figuroval i stoper Antonín Rosy, jenž před týdnem odstoupil v průběhu duelu kvůli zranění nosu.

Jihlavský tým si těžko mohl představit lepší vstup do utkání. Urdinov v 6. minutě našel za obranou nabíhajícího Ikauniekse, jenž předložil střílený míč na malé vápno na Hronka, jenž balón z voleje napálil do sítě – 0:1. Domácí se k prvnímu zakončení dostali v 11. minutě, kdy Hanousek z dvaceti metrů střílel vysoko nad. O šest minut později však bylo vyrovnáno. Domácím vyšla rychlá akce po pravém křídle. Kušnír si narazil balon s Miloševićem a technickou střelou v pádu skóroval – 1:1. Netrvalo dlouho a Dukla vedla. Podaný vyslal skvělý centr do vápna, na nějž si naběhl Milošević, který svou hlavičku usměrnil mezi nohy padajícího Hanuše – 2:1. Nadějně rozehraný duel se Vysočině ještě více zkazil po půlhodině hry, kdy Olayinka našel přesnou přihrávkou šajtlí na vzdálenější tyč Holendu, který v pádu prostřelil Hanuše – 3:1. Vysočina však nehrála vůbec špatný fotbal a snažila se o korekci stavu. V 35. minutě poslal Ikaunieks do vápna velmi dobrý střílený centr, který Rosa usměrnil do tyče! Ve 40. minutě Ikaunieks narazil do vápna míč Dvořákovi, který tvrdě střílel na přední tyč, kde Rada jeho střelu vyrazil. Z následného rohu a odraženého míče uvnitř vápna pálil Batioja, ovšem hrozen hráčů ve žlutém neprostřelil. Ve 43. minutě poslal před branku nadějný střílený centr Fulnek, ovšem Kušnír balón dokázal odvrátit před nabíhajícím Urdinovem.

Hráči v modrém do druhého dějství nastoupili s očividnou snahou o zvrat duelu. V 50. minutě vyslal štiplavou přízemní střelu z hranice vápna Ikaunieks, ovšem Rada byl u tyče včas a balón vyrazil. Domácí v 53. minutě odpověděli křídelním průnikem a centrem Podaného, který vedle tyče usměrnil Tetour. V 54. minutě Dukla aktivitu hostí zmrazila. Při chybě jihlavské defenzívy se dostal za obranu Milošević a přesným padáčkem zvýšil na 4:1. Při této situaci se navíc zranil gólman Hanuš, kterého musel vystřídat Rakovan. Ve zbytku utkání Dukla předváděla uvolněnou ofenzivní hru a dominovala. Kolem 60. minuty musel Rakovan čelit hned několika nebezpečným centrům hráčů ve žlutém. V 69. minutě se do gólové šance dostal střídající Koreš, ale branku přestřelil. Tentýž hráč v 73. minutě vypracoval šanci pro Miloševicé, který však branku přestřelil a odmítl hattrick. V 87. minutě Rakovan uchránil jihlavskou branku před pohromou při šanci Holendy. Domácí tak slavili výrazné gólové procitnutí a cenné vítězství 4:1.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 1:1
25.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 4:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu