03.03.2017, Miroslav Fuks

Hanuš: Z Teplic se chceme vracet s tříbodovým ziskem

Hanuš: Z Teplic se chceme vracet s tříbodovým ziskemGólman Jan Hanuš nadále vládne fotbalistům FC Vysočina! Rozhodně tak lze usuzovat dle výsledků tradiční ankety o Hráče měsíců. Stabilní strážce jihlavské branky za únor dosáhl již jedenáctého vítězství v této anketě. Fanoušci mu přidělili o 81 bodů více, než druhému Davisu Ikaunieksovi. Třetí pozici obsadil další ofenzivní hráč Pavel Dvořák. Tradičně vám nabízíme aktuální rozhovor s vítězem ankety.

 

Honzo, jak moc je profesionální fotbalista rád, že skončila zimní příprava a rozběhla se jarní sezóna?
Zimu jsem vždy bral tak, že leden se musí přežít a odmakat a poté se vyrážení na soustředění za teplem, což útrapy přípravy eliminuje, přináší to odreagování a pro všechny je to během celého ledna vítaná motivace a vidina. Letos jsme však zůstali v Jihlavě, tudíž příprava byla těžší a delší. Hodně nepříjemný byl neustálý mráz a opakující se tréninky na umělé trávě. Postupem času jsem byl rád za každý trénink, kdy alespoň nemrzlo. Je jasné, že jsme se všichni strašně těšili na přírodní trávu a jarní start ligy. Ostatně, fotbal hrajeme kvůli ligovým zápasům, nikoli kvůli dřině v přípravě. Bez ní to ale nejde.

Lišil se zimní blok z hlediska tréninku gólmanů oproti předchozím rokům?
Zásadní rozdíly tam nebyly. Naše gólmanská skupina byla ráda, že jsme častěji trénovali spolu s týmem ve fitcentru. To bylo fajn.

Jak hodnotíš úvodní dva jarní duely?
Na Slavii jsme bojovali a ve druhé půli jsme dokázali být nebezpeční, kombinovat a podržet míč. Rozhodně jsme nepropadli. Na to jsme navázali v prvním poločase proti Hradci Králové, kdy jsme navíc byli schopní šance proměnit a vstřelit tři velmi důležité góly. Naši hru ve druhém dějství ovlivnilo hodně nepříjemné sněžení a fakt, že Hradec riskoval a nakopával, zatímco my jsme se soustředili na udržení příznivého výsledku. Výhra o dva góly totiž znamená, že nyní máme lepší bilanci vzájemných zápasů než Votroci. Pevně věřím, že se zápasem proti Hradci odrazíme do úspěšného jara, v němž budeme schopní uhrát sérii příznivých výsledků a posuneme se v tabulce výše.

Vnímal si, že si nastoupil proti svým bývalým klubům? Pramenily z toho pro tebe větší emoce či motivace?
V Hradci jsem působil jen krátce. S některými bývalými hráči jsem se pozdravil, ale rozhodně z toho pro mne nepramenila nějak zvýšená motivace. Na Slavii jsem strávil mnohem více času a tyto duely pro mne vždy byly důležité a emotivní. V Edenu si jako asi každý hráč užívám parádní atmosféru, krásný stadión a důležitost utkání. Na druhou stranu jsem proti Slavii chytal už asi šestkrát, tudíž tyto zápasy osobně prožívám stále méně.

Co očekáváš od sobotního utkání v Teplicích?
Čekám hodně náročné utkání. Na Stínadla jedeme s cílem vybojovat tolik potřebné body. Jihlavskou branku jsem v Teplicích dosud hájil dvakrát a vždy jsme tam dokázali vyhrát. Rozhodně bychom se vůbec nezlobili, kdybychom na tyto duely navázali a z Teplic se znovu vraceli ve skvělé náladě a s tříbodovým ziskem. Rozhodně nejsme bez šance. V české lize může každý porazit každého.

A koho favorizuješ v nedělní bitvě Slavia vs. Plzeň?
Těžká otázka. Těším se, že se na tento kvalitní zápas podívám. Mírným favoritem je Slavia, které se daří a nastoupí před svým publikem. Na druhou stranu Plzeň disponuje velice zkušeným mužstvem, které takové důležité duely umí zvládat.

Pořadí ankety Hráč měsíce FC Vysočina za únor 2017:

1. Hanuš Jan 490 b., 2. Ikaunieks Davis 409 b., 3. Dvořák Pavel 234 b., 4. Urblík Jozef 194 b., 5. Novotný Filip 116 b., 6. Batioja Augusto 113 b., 7. Hronek Petr 107 b., 8. Tlustý Petr 87 b., 9. Štěpánek David 80 b.

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu