05.03.2016, Miroslav Fuks

Michal Hipp: Vítězství si mimořádně cením

Michal Hipp: Vítězství si mimořádně cenímPro fanoušky FC Vysočina to bylo dlouhých a nervózních více než devadesát minut, ovšem nakonec se dočkali. Prvního jarního vítězství svého celku v důležitém domácím duelu proti Sigmě Olomouc. Obrovský kámen ze srdce při tom spadl nejen kouči Michalu Hippovi, jenž po celý zápas neúnavně dirigoval a motivoval své svěřence z lavičky.

 

A jak duel po jeho skončení shrnul pro média? „Předně bych chtěl zdůraznit, že jsme vyhráli jednu bitvu, ale zdaleka jsme ještě nevyhráli záchranářskou válku. Čtyřbodový náskok je příjemný, ale v tříbodovém systému nic neřeší. Dnes se ještě budeme radovat, ale zítra nám znovu začíná tvrdá práce. Vlastní zápas ovlivnila jeho velká důležitost. Přestože jsem hráčům zdůrazňoval, že si nemyslím, že šlo o klíčový duel jara, tak jejich nervozita byla patrná. Chtěli jsme jít za výhrou a udělat všechno, aby tři body zůstaly doma. Je paradoxní, že jsme dnes podali náš nejhorší výkon z dosavadních čtyř utkání jara, ovšem na konci zápasu jsme se mohli radovat z prvního vítězství. Mimořádně si toho cením,“ řekl v úvodním komentáři jihlavský trenér Michal Hipp.

„První poločas z naší strany nebyl dobrý. Vstup byl oboustranně opatrný, když jsme si vypracovali dvě dobré možnosti ze strany Vaculík a Voltra. V první půli mne mrzí strašná spousta našich nevynucených chyb. Jedna z nich předcházela úvodní brance zápasu v naší síti. V těchto momentech jsme měli veliké problémy, nestíhali jsme, u hráčů mi chyběla agresivita a emoce. Bylo strašně důležité, že jsme se ještě před pauzou dostali zpět do zápasu, když Vaculík ideálně našel Hronka. V poločase jsem tedy hráčům rozhodně měl co říci. Bylo nutné zvýšit hlas. Spokojen jsem nebyl ani s úvodními minutkami druhého poločasu. Naštěstí opět přišla geniální přihrávka Vaculíka a výborný náběh skórujícího Hronka. Od tohoto momentu šal soupeř do maximálního rizika. My jsme se trošku stáhli, ikdyž na můj vkus dost hluboko. Nakonec jsme ale Olomouc krom šance Mahmutoviće do vyložené šance nepustili. Naopak jsme tam měli situace, kdy jsme mohli vedení zvýšit,“ zhodnotil slovenský lodivod průběh utkání.

„Chtěli jsme konečně začít zápas tím, že půjdeme do vedení. To se povedlo, ale paradoxně nám to ublížilo. Před vyrovnávacím gólem jsme byli nedostatečně důslední a agresivní. Domácí vyrovnali těsně před pauzou z první nebezpečné akce od naší branky. V tento moment se zápas lámal. V poločase jsme si v kabině něco řekli, definovali jsme, co budeme hrát, přesto jsme po několika minutách druhého poločasu inkasovali identický druhý gól. Poté jsme měli určitý tlak, ovšem je nutné přiznat, že šancí bylo pomálu. Za gólovou šlo označit snad jen možnost Mahmutoviće. Hráči se vydali, ale více než fotbal to byla křeč. Naši hráči kvalitu mají, ovšem těžké záchranářské zápasy nerozhoduje fotbalová kvalita, ale mentální síla, schopnost pracovat pod tlakem a trochu válečnická povaha,“ prohlásil na tiskovce olomoucký kouč Václav Jílek.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu