29.02.2016, Juniorskaliga.cz

Juniorský tým doma nestačil na Baník

Juniorský tým doma nestačil na BaníkJuniorský tým FC Vysočina přišel o sérii osmi zápasů bez porážky, když na domácí půdě výrazně prohrál s druhým celkem tabulky Baníkem Ostrava v poměru 2:5 (1:3). Hned čtyřikrát se trefil hostující útočník Jakub Šašinka, jihlavské branky zaznamenali Tomáš Duba a Patrik Demeter.

 
FC VysočinaFC Vysočina
20.kolo, pondělí 29.2.2016, 13:00
2:5
(1:3)
OstravaOstrava
 

Góly: 34. Duba, 90. Demeter (pen.) – 23. Čech, 35., 38., 57. a 74. Šašinka
Rozhodčí: Machálek – Antoníček, Myška
Diváci: 50
FC Vysočina: Kolář – Pěnkava (67. Mlakić), Kriegsmann, Rychetník, Fiala (75. Beseda) - Demeter, Štěpánek (56. Vitásek) – Maruš (59. Šerý), Nerad (62. Šimončič), Batioja – Duba.
Ostrava: Matějka – Plesník, Alispahič, Šichor, Čech, Šašinka, Behan (83. Kania), Půda (c), Helešic, Švehlík, Kračmář.
 

Komentář

Nefotbalové počasí, silný déšť a chlad přivítalo oba týmy na nehostinné Vysočině. V prvních zhruba deseti minutách hráči nedali znát, v jak těžkých podmínkách nastupují. Jedna šance střídala druhou, a to na obou stranách. Klíčový okamžik přišel v 9. minutě, kdy hostující Šašinka dokázal obejít obránce soupeře, brankáře a když už prakticky stačilo jen trefit branku, jeden z domácích hráčů zázračně míč vytěsnil tělem z brankové čáry. Skóre sice otevřel Baník, nikoli Šašinka. Ve 23. minutě dokázal Čech přelobovat gólmana Koláře a aktivní Ostrava vedla zaslouženě 1:0. Další sérii zahozených šancí utnul až ve 34. minutě domácí Duba, který si naběhl do vápna na centrovaný míč Štěpánka a hlavou srovnal na 1:1. Okamžitý kontr Baníku definitivně zlomil odpor Jihlavy a zahájil „one Šašinka show“. Ve 35. minutě doletěl centrovaný míč přes celé pokutové území až k Šašinkovi, ten prostřelil Koláře mezi nohama a vrátil vedení na ostravskou stranu. O tři minuty později dostal tentýž hráč míč doslova na zlatém podnose a prosadil se podruhé. Alispahič přesprintoval půlku hřiště a předložil míč zcela volnému Šašinkovi, který se nemohl mýlit.

Druhý poločas začal snad v ještě větším dešti než ten první. K tomu se navíc ochladilo, takže hráči někdy bojovali více s počasím než se svým soupeřem. A hlavně to vypadalo, že Jihlava absolutně nestíhá. Jediným trochu aktivním hráčem domácího celku směrem dopředu byl útočník Maruš, kterého doplňoval svou snahou Demeter, zbytek týmu se příliš nezapojoval a Vysočina tak znovu inkasovala. V 57. minutě Alispahič vybojoval míč u autové čáry, přihrál jej „do ohně“, kam nabíhal Šašinka. První pokus ještě Kolář vyrazil, s dorážkou si poradit nedokázal. Šašinka slavil hattrick. To ještě nevěděl, že to není z jeho strany vše. V 74. minutě totiž po přihrávce z pravé strany překonal nešťastného Koláře celkově popáté, přičemž on sám vsítil svou čtvrtou branku v zápase. Definitivní tečku za zápasem udělal v poslední minutě Demeter. Jeho spoluhráč Duba se snažil o samostatný průnik, byl v pokutovém území sražen a rozhodčí nekompromisně odpískal penaltu. K její exekuci se postavil právě zmiňovaný hráč A-týmu Vysočiny a přesnou ranou k tyči kosmeticky upravil skóre na konečných 2:5.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

"O naší zasloužené porážce rozhodlo několik aspektů. Narazili jsme na velice kvalitního soupeře, který potvrdil, že jeho tabulkové postavení není náhodné. Dále výkony našich jednotlivců ve všech herních činnostech byly podprůměrné. A v neposlední řadě soupeř trestal množství našich ztrát míče," okomentoval prohru trenér Josef Vrzáček.
 
Zápasy
15.kolo | Ostrava - FC Vysočina | 1:2
29.kolo | FC Vysočina - Ostrava | 3:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu