17.02.2016, Miroslav Fuks

Hipp: Na svém trávníku chceme vybojovat důležité body

Hipp: Na svém trávníku chceme vybojovat důležité bodyZaplněný jihlavský fotbalový stadión se těší na parádní jarní premiéru. FC Vysočina v pátek 19. února změří síly s velkým favoritem a jedním ze slavných „S“ – Slavií Praha. Bitva v rámci v 18. kola SYNOT ligy vypukne v 18:00 hodin a nepochybně nabídne velice zajímavou podívanou. S čím a též s kým do něj domácí tým nastoupí?

 

Vzájemná bilance FC Vysočina, který působí teprve pátým rokem v nejvyšší soutěži, proti jednomu z nejslavnějších českých klubů vyznívá poněkud překvapivě lépe pro Jihlavu. Slavie se na Vysočině v ligovém utkání dosud představila čtyřikrát a odvezla si pouhé tři body za výhru z utkání, které se odehrálo 13. května 2006 a znamenalo sestup FC Vysočina do II. ligy. Po jihlavském návratu mezi českou elitu sešívaní na stadiónu v Jiráskově ulici vždy prohráli a příliš úspěšní nebyli ani v Edenu.

Jihlavský kouč Michal Hipp ve Slavii Praha jako stoper působil v letech 1993 – 1994. Jak na angažmá v sešívaném dresu vzpomíná? Bude pro něj páteční duel více prestižní? „Na angažmá ve Slavii vzpomínám jedině v dobrém. Přišel jsem tam v době, kdy se ve Slavii rodil velmi silný tým. Dvakrát jsme skončili druzí v lize, byl tam skvělý kolektiv hráčů a získal jsem tam řadu kamarádů. Nelze však říci, že bych nadcházející utkání vnímal nějak prestižně.“

Nepochybně jste sledoval výrazné zimní posílení Slavie. Jak jste viděl hru našeho nadcházejícího soupeře v jeho jarní premiéře, kdy porazil Brno?
Slavie do jara vstupuje maximálně posílená na všech úrovních klubu, čemuž odpovídá i nárůst ambicí tohoto tradičního klubu. Sešívaní absolvovali vydařenou zimní přípravu, na kterou navázali úvodní domácí výhrou nad Brnem, přičemž pokračovali i v kvalitních výkonech. Slavia oproti podzimním výkonům rozhodně zaznamenala významný herní progres. V pátek nás tedy čeká těžký zápas, který, jak pevně doufám, proběhne před zaplněným a hlučným hledištěm. V neposlední řadě bude hodně specifický tím, že na obou stranách nastoupí hned několik hráčů, kteří působili v dresu soupeře.

Nakolik jste byl spokojen s výkonem svého celku v Jablonci?
Zažili jsme výsledkově neúspěšný vstup do jarní části, navíc jsme přišli o tři hráče základní sestavy. Zlom duelu představovalo oprávněné vyloučení našeho hráče. Přesto jsme i v deseti podali koncentrovaný výkon, dodržovali jsme naši herní strategii a sahali jsme po vyrovnání. Škoda, že nás limitovalo oslabení o jednoho hráče. Jak už jsem ale uvedl na pozápasové tiskovce, tak hráčům k jejich výkonu prakticky nemám co vytknout.

S čím vstoupíte do pátečního duelu proti Slavii?
Do utkání nejdeme jako favorit a máme ke kvalitě i slavnému jménu soupeře přirozený respekt. Zároveň však do zápasu vstoupíme jako tým, který si je vědom své síly a chce na svém trávníku vybojovat důležité body.

Už máte jasno, kteří fotbalisté nahradí vyloučené Kukoľa a Krejčího? Bude k dispozici gólman Hanuš?
V hlavě nosím několik variant složení úvodní jedenáctky. Hanušův start je v tuto chvíli nejistý, Ještě před sebou máme dva dny, uvidíme.

Vzájemná bilance: 9 utkání   5 – 2 – 2   10 : 13

Ze vzájemných zápasů:

pod. 15 - SYNOT liga: SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava  4:0 (2:0)
Góly: 8. a 65. Škoda, 30. Deli, 59. Souček
Sestavy: SLA: Berkovec – Mikula, Bílek, Deli, Jablonský (60. Švec) – Souček, Hrubý – Voltr (83. Bazal), Štohanzl, Černý (77. Zmrhal) – Škoda. VYS: Hanuš – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – Marek, Šulek – Batioja, Jungr (64. Dvořák), Vaculík (59. Nerad) - Mešanović (77. Marcin)

jaro 15 – SYNOT liga: SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava  1:2 (0:0)
Góly: 82. Diop - 51. Šulek, 65. Kučera
Sestavy: SLA: Berkovec – Švec, Deli, Bílek, Tamás - Piták, Baéz – Hrubý (60. Boudjemaa), Kenia (77. Diop) Prokeš (46. Červenka) - Škoda. VYS: Hanuš – Marek, Tlustý, Krejčí, Hybš – Jánoš, Kučera – Fulnek, Šulek (88. Kryštůfek), Kliment (74. Mešanović) - Harba (82. Jungr).

pod. 14 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha  1:0 (1:0)
Góly: 25. Kukoľ
Sestavy: VYS: Hanuš – Tlustý, Šourek, Krejčí, Hybš – Jánoš (82. Šulek), Kučera – Jungr (88. Fulnek), Harba, Kukoľ – Mešanović (65. Kovář). SLA: Hrubeš – Dobrotka, Kodr, Bílek, Juhar – Zmrhal, Baéz (80. Dame) – Prošek (46. Piták), Boudjemaa (63. Petr), Černý – Balaj.

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 8 – Mešanović, 3 - Vaculík, 2 - Nerad, 1 – Jungr, Mišůn, Kukoľ, Demeter, Batioja

Inkasované karty: 4 - Krejčí, Nerad, 3 – Kukoľ, 2 – Vaculík, Dvořák, Hanuš, Mišůn, Mešanović, Šourek, Marek, 1 -  Jánoš, Šulek, Kryštůfek, Tlustý, Bazal, Rakovan.

Absence: Krejčí a Kukoľ (trest za ČK), Marcin a Marek (zranění), Hanuš (zranění - ?).

SK Slavia Praha

Pravděpodobná sestava: Berkovec – Bořil, Bílek, Deli, Jablonský – Souček, Hušbauer - M.Vukadinović, Železník, Zmrhal - Mešanović.

Trenér: Dušan Uhrin ml.

Střelci: 10 – Škoda, 3 – Zmrhal, 2 – Souček, Bílek, 1 – Voltr, Piták, Kenia, Vukadinović, Mikula, Deli, Mešanović.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Hušbauer (přestup AC Sparta Praha), Barák (přestup 1. FK Příbram), Linhart (přestup SK Dynamo Č.Budějovice), Železník (přestup FC Fastav Zlín), Mešanović (přestup FC Vysočina Jihlava), Bořil (přestup FK Mladá Boleslav), Pavlenka (přestup FC Baník Ostrava), Mihalík (přestup MŠK Žilina / SK ).

Odchody: Švec a Prošek (host. Bohemians Praha 1905), Bazal a Voltr (host. FC Vysočina Jihlava), Hrubý (host. FC Baník Ostrava), Hrubeš (host. ŠK Slovan Bratislava), Vošahlík (hledá si angažmá), Kodr (přeřazen do juniorky).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu