19.05.2015, Concept One

Kopeme za fotbal: Fotbalisté Břidličné se potili pod vedením trenérů FC Vysočina

Kopeme za fotbal: Fotbalisté Břidličné se potili pod vedením trenérů FC VysočinaHrajete fotbal? Pokud zní vaše odpověď ano, ale zároveň nejste profesionál, možná znáte projekt Kopeme za fotbal. Ten sbližuje amatéry s profíky. Jednou z výher v projektu je trénink s prvoligovými trenéry. A právě takou tréninkovou jednotku absolvovali hráči Břidličné. Tentokrát za nimi přijeli kouči FC Vysočina Jihlava.

 

A blízko to zrovna neměli. Břidličná je obec ležící v okrese Bruntál, jihlavští trenéři tak museli urazit více jak 200 km. Na jejich výkonu to však znát nebylo. Hned po úvodním pozdravení bez diskuzí velí k rozcvičce.

Už během zahřívací části je vidět, že dnešní trénink se bude svým způsobem vymykat. Mezi paneláky, kde se nachází místní fotbalové hřiště, se prohání mnohem více hráčů, než je obvyklé. Oblečeni jsou navíc do sněhově bílých dresů Kopeme za fotbal. A cvičení, které po nich jejich adoptivní trenér vyžaduje, taktéž nejsou pro mnohé z nich denním chlebem. A nutno říci, že na kvalitě provedení je to občas vidět. Bago, střelba, nácvik herních situací. Ze všech hráčů dobrá nálada přímo vyzařuje.

Po skončení tréninku je na některých hráčích patrná únava. Při loučení se však všichni smějí. „Dnešní trénink měl být hlavně zábavný, aby to kluky bavilo. To je, myslím si, na této úrovni to hlavní,“ přibližuje trénink kouč Jihlavy a dnešní trenér Břidličné Luděk Klusáček. „I my jsme měli radost, když jsme viděli, jak to kluky baví,“ doplňuje.

Jeho dojmy z tréninku jsou podobné těm, jaké měl trenér Břidličné Jan Jedlička. „Dnešní trénink byl moc pěkný, zábavný. Hlavně se mi líbilo, že tím, že to bylo medializované, tak přišlo strašně moc hráčů, co normálně nechodí,“ směje se. Jeho názory sdílí i hráči. „Projekt bych určitě doporučil. Je to přínos pro mančaft a zkušenost pro mladé hráče,“ říká opora Břidličné Patrik Chmelař. „Myslím, že kdyby takové tréninky trvaly alespoň měsíc, tak bychom šli výkonnostně nahoru,“ je přesvědčen o přínosu projektu obránce Zdeněk Urbánek.

Projekt společnosti Gambrinus, Kopeme za fotbal, odstartoval v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Synot ligy. Kromě setkání s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z první ligy a mnoho dalších zajímavých cen. V současnosti je do projektu zapojeno téměř 200 týmů ve 33 regionech.

  • fotografie z akce najdete ZDE
 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu