Dva fotbalisté FC Vysočina se představili svým fanouškům v netradiční roli. Legendární gólman Jaromír Blažek a kapitán Lukáš Vaculík si zkusili, jaké je to být výčepním. V populární jihlavské restauraci Spartak jim načepovali zdarma 200 nepasterizovaných piv Gambrinus 10°. Fotbaloví příznivci tak měli možnost se poznat a pobavit se s fotbalisty přímo u piva.
„Našich fanoušků si vážíme, jsme proto rádi, že se s námi mohou setkat i mimo stadion. Postavit se za výčep byla pro nás navíc osobní výzva, na vlastní kůži jsme se totiž přesvědčili, že kvalitně načepovat pivo je opravdové řemeslo,“ potvrdili shodně Jarda Blažek a Lukáš Vaculík, kteří čepovali pod osobním dohledem a školením Martina Hložka, sládka pivovaru Gambrinus.
„Oba fotbalisté se s čepováním piva popasovali obstojně. Bylo vidět, že za pípou nestojí poprvé. V každém případě je správné čepování piva umění, které se můžete učit celý život. Kvalitní pivo dovezené z pivovaru je totiž první polovinou úspěchu na cestě ke spokojenému zákazníkovi. Tou druhou je kvalitní péče o pivo, čepování a obsluha v hospodě,“ uvedl sládek Hložek.
V programu akce nechyběly soutěže o klubové dresy, šály a kalendáře. Sládek Martin Hložek a klubový tiskový mluvčí Miroslav Fuks střídavě pokládali otázky na téma pivo a FC Vysočina a oceňovali nejrychlejší správné odpovědi. Chybět nemohla ani soutěž fanoušků o nejlépe natočené pivo. Samozřejmě došlo i na improvizovanou autogramiádu a hojně využívanou stostěnu, která přítomným umožnila odnést si z akce netradiční snímek s pózujícími fotbalisty FC Vysočina.
- fotografie z akce si můžete prohlédnout ZDE


Pokračovat na další článek: