26.02.2015, Miroslav Fuks

Vysočina chce hrát proti Slovácku na vítězství

Vysočina chce hrát proti Slovácku na vítězstvíVysočina na úvod jara už pátý rok v řadě zopakovala bezbrankovou remízu, kterou bylo možné z půdy Bohemians hodnotit jako cennou. Její skutečnou hodnotu pro tabulku pravdy však musí potvrdit plný bodový zisk v nadcházejícím domácím duelu, kdy jihlavský tým hostí tradičně velmi silný celek 1.FC Slovácko. Nabízíme vám aktuální pohled do obou táborů před důležitou fotbalovou bitvou.

 

Bod z Ďolíčku většinu fanoušků uspokojil, ovšem předvedená hra už méně. Jak asistent trenéra Roman Kučera zpětně komentuje představení FC Vysočina na Bohemians? „Zápas potvrdil, že úvodní zápas sezóny je specifický. Vstup do ligy není jednoduchý a vždy je poznamenám nervozitou. Hráli jsme na půdě Bohemky, která byla v nelehké situaci a potřebovala proti nám zvítězit. I proto dosažený bod z tohoto náročného zápasu bereme a jsme rádi, že jsme duel takto zvládli. Zároveň si ale uvědomujeme, že předvedená hra směrem do ofenzívy nebyla optimální,“ zhodnotil sobotní zápas Kučera.

Pohled na našlapanou tabulku SYNOT ligy jasně velí v nadcházejícím domácím duelu zvítězit. Bude snaze o tříbodový zisk odpovídat taktický záměr Jihlavy v páteční večer? „Do utkání proti Slovácku jdeme s jednoznačným cílem být úspěšní a zvítězit. Chceme se dostat do klidného středu tabulky a k tomu nutně potřebujeme tříbodový zisk. Tomuto záměru bude odpovídat naše sestava i taktický záměr. Věřím, že naší kvalitní ofenzivní hrou dokážeme Slovácko zaskočit,“ zdůraznil asistent trenéra.

Jaká hra by na Slovácko mohla platit? Na co či na koho si budete muset dát pozor? „Hra Slovácka je založena na rychlém přechodu do středního pásma, při němž tým využívá schopností Doška, kterého spoluhráči vhodně doplňují. Tým je sehraný, kvalitně kombinuje a opírá se o silné individuality. Zkušené Radu a Šumulikoskiho, nebezpečné Kerbra a Kaloudu, tvůrce hry Trávníka, který oprávněně náleží do reprezentace U21, a rozhodně nemůžeme opomenout nejlepšího ligového střelce Doška,“ okomentoval hru soupeře Kučera.

Můžete fanouškům přiblížit množství karetních hříšníků a stav marodky prvního týmu FC Vysočina? „Postrádat budeme vyloučeného Tlustého, naopak už bude k dispozici Kukoľ. Po zdravotní stránce ještě nejsou připraveni Hanuš a Nerad. Dlouhodobě absentuje stoper Šourek,“ informoval Roman Kučera, který ještě závěrem svého komentáře doplnil apel vůči fanouškům: „Na jarní domácí premiéru se velmi těšíme. Věříme, že fanoušci nám v nadcházejícím velmi důležitém utkání pomohou svojí přítomností v ochozech a hlasitou podporou. Snad společně navážeme na atmosféru, která na stadiónu panovala třeba v podzimním duelu proti Plzni. Tým fanoušky chce potěšit výkonem i výsledkem.“

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 4 - Mešanović, 3 – Kukol‘, Kučera, 2 – Harba, 1 – Masopust, Kovář, Hybš.

Inkasované karty: 7 – Kukol‘, 4 – Kučera, 3 - Krejčí, Jánoš, 2 - Vidlička, Vaculík, Marek, 1 – Hanuš, Jungr, Hybš, Fulnek, Tlustý, Kliment, Blažek, Mešanović.

Absence: Šourek, Nerad a Hanuš (zranění), Tlustý (trest za ČK)

1.FC Slovácko

právní forma: akciová společnost
vedení klubu: výkonný ředitel: Vladimír Krejčí, předseda představenstva: Zdeněk Zemek
adresa: Stonky 635, 686 01 Uherské Hradiště
telefon:    572 551 801
internet: info@fcslovacko.cz
klubové barvy: modrá a bílá
internet: www.fcslovacko.cz
klubové barvy: modrá a bílá
stadión: 8.121 k sezení
„B“ tým:    MSFL + Juniorská liga

POHLED DO HISTORIE

Rok založení: 1900
Názvy klubu: SK Staré Město (1927), SK, Orel, Rudá hvězda, Viktoria (30. léta), TJ Jiskra (50. léta), SFK Staré Město (1992 - 1994), FC Synot Staré Město (1994 - 2000), 1.FC Synot (2000 - 2004), 1.FC Slovácko (od roku 2004).
Úspěchy: v sezónách 2000/01 až 2006/07 účast v I. lize, od sezóny 2009/10 působí v I. lize dosud - 5. místo (2003/04), 6. místo (2004/05). Předtím klub okusil I. ligu též v ročníku 1995/96. Ve II. lize Uh. Hradiště nebo St. Město působily v letech: 1961 - 1966, 1974 - 1977, 1994/95, 1996 – 2000, 2007 – 2009.

Vzájemná bilance: 11 utkání  3 – 2 – 6   8 : 17

Ze vzájemných zápasů:

pod. 14 - SYNOT liga: 1.FC Slovácko - FC Vysočina Jihlava  2:0 (0:0)
Góly: 64. a 90. Došek
Sestavy: SLO: Heča – Kuncl, Košút, Rada, Reinberk – Šumulikoski – Havlík (59. Kalouda), Valenta, Trávník, Diviš – Došek. VYS: Hanuš – Vidlička, Kryštůfek, Krejčí, Marek – Kučera, Jánoš - Kukoľ, Jungr, Vaculík – Harba (83. Mešanović).

jaro 14 – Gambrinus liga: FC Vysočina Jihlava – 1.FC Slovácko  2:1 (2:0)
Góly: 36. Marek, 39. Tlustý – 72. Valenta
Sestavy: VYS: Blažek – Mikula, Tlustý, Krejčí, Josl – Jungr (86. Karlík), Jánoš (90. Přeučil), Koloušek, Marek, Vaculík (72. Kosak) – Harba. SLO: Melichárek – Šimko (86. Haša), Mezlík, Košút, Kuncl – Petr, Daníček (69. Rada), Valenta, Šumulikoski, Volešák (69. Havlík) – Kerbr.

pod. 13 - Gambrinus liga: 1.FC Slovácko - FC Vysočina Jihlava  2:1 (1:1)
Góly: 45. Ondřejka, 87. Daníček - 33. Masopust
Sestavy: SLO: Melichárek – Kuncl, Trousil, Košút, Kubáň - Rada, Daníček – Ondřejka (84. Fujerik), Valenta, Kerbr - Haša (65. Martan). VYS: Blažek – Marek, Šourek, Kopic, Josl – Koloušek, Jánoš – Masopust (87. Karlík), Jungr (76. Šimonek), Vaculík – Přeučil (64. Harba).

Pravděpodobná sestava: Heča – Kuncl, Rada, Mezlík, Reinberk – Šumulikoski, Trávník – Hlúpik, Kalouda, Kerbr - Došek.

Trenér: Svatopluk Habanec

Střelci: 11 – Došek, 4 – Kalouda, 2 – Šumulikoski, Trávník, Diviš, Kerbr, 1 – Břečka, Havlík, Hlúpik.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Kovář (přestup FK Baumit Jablonec), Daněk (host. SK Dynamo České Budějovice), Galuška, Sadílek, Zajíc, Nemrava a Civić (přeřazeni z juniorky).

Odchody: Melichárek (přestup NK Inter Zaprešič / FC Zbrojovka Brno), Dočekal (konec host. Piast Gliwice / POL).

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu