13.02.2015, Miroslav Fuks

Josef Morkus absolvoval mládežnický seminář v Rakousku

Josef Morkus absolvoval mládežnický seminář v RakouskuPětice českých trenérů, kteří se věnují mládeži, zastupovala Česko na odborném semináři, který UEFA pořádala ve dnech 9. až 12. února v rakouském Pöllau. Jedním z českých účastníku byl Josef Morkus, sportovní manažer mládeže FC Vysočina.

 

Českou výpravu vedl kouč reprezentace U21 Jakub Dovalil, který seminář okomentoval na svazovém webu: „Šlo o tak zvanou ,Study group‘, tedy projekt, který už běží sedm let. UEFA vypisuje jednotlivá témata a zve vždy několik svazů, aby si jejich zástupci navzájem sdělovali v té které tématice své poznatky a zároveň na dané téma vyslechli i odborné přednášky. Do Rakouska se dále sjeli zástupci Chorvatska, Lucemburska, Kypru, Bosny a Hercegoviny a samozřejmě nechyběli pořádající Rakušané. Nosným tématem čtyřdenního semináře bylo vzdělávaní trenérů, kteří jsou držiteli UEFA Elite mládežnické licence.“

Každá asociace měla za úkol přednést asi patnáctiminutovou prezentaci o tom, jak probíhá vzdělávání trenérů mládeže, jaké jsou metody práce s mládeží, o systému výběru a výchovy. „UEFA vybrala země s podobnou velikostí i úrovní práce s mládeží a k tomu i země, které se mohly něco nového dozvědět. Z průběhu semináře a vzájemné výměny zkušeností mám dobrý pocit. Organizace byla na výborné úrovni, měli jsme nabitý program a především jsme nabrali spoustu informací.  Zjistili jsme, že v práci s mládeží jsou nejdál v Rakousku, kde disponují detailně rozpracovaným systémem sportovních center a akademií. Už jim to začíná přinášet první úspěchy, tady bychom se mohli inspirovat. Dále jsme se například dozvěděli, že Lucembursko své nejtalentovanější mladíky posílá do zahraničních akademií a na Kypru mají problémy s uplatňováním mladých hráčů v nejvyšší soutěži, kterou zaplavili cizinci. Potvrdilo se nám, že oproti ostatním zemím se u nás do mládežnického fotbalu vydává podstatně méně peněz ze státních prostředků,“ ohlédl se za průběhem semináře Josef Morkus.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu