05.02.2015, Miroslav Fuks

David Štěpánek: Nominace? Myslel jsem, že jde o vtip!

David Štěpánek: Nominace? Myslel jsem, že jde o vtip!Přítomnost tohoto jména v nominaci prvního týmu FC Vysočina na soustředění v Turecku velice překvapilo. Možná ještě větší údiv fanoušků budí skutečnost, že trenér Luděk Klusáček benjamínkovi v jihlavském kádru dává v přípravných duelech v Beleku poměrně velkou příležitost. Řeč je o teprve sedmnáctiletém odchovanci Speřic a FC Vysočina a stabilním členovi kádru reprezentace U18 Davidu Štěpánkovi.

 

O nominaci do Turecka ses dozvěděl v rámci soustředění reprezentace U18. Jaká byla tvá první reakce? Zaznamenal jsi hodně gratulací?
Ano, byl jsem na soustředění s národním týmem U18 v Uherském Brodě. Trenér reprezentace za mnou přišel, abych si zabalil věci, že odjíždím s „áčkem“ na soustředění do Turecka. Prvně jsem myslel, že jde o nějaký vtip. Vůbec bych tohle nečekal, byl jsem hodně překvapený, ale zároveň jsem se moc těšil. Je to pro něco nového, velký skok. Hodně lidí mi gratulovalo, až mě to samotného překvapilo, kolik jich bylo. Tímto jim ještě jednou děkuji.

Znal jsi některé členy kádru "áčka"? Byl jsi v úvodu nervózní? Jak tě noví spoluhráči přijali?
Znal jsem samozřejmě všechny, ale nikoli osobně. Trocha nervozity tam byla, ale to je, myslím, pochopitelný. Kluci mě přijali dobře, někteří mi pomohli zorientovat a poučili mne, jak se v mančaftu chovat.

Nebolí tě už ruce z věčného tahání pomůcek, pití a tašek? Jak náročná je role benjamínka týmu?
Je pravda, že stále nosím nějaké věci, ale to je naprosto automatické, takhle to funguje v každém týmu. Na tuto roli jsem zvyklý, jak od ledna z juniorky nebo minulý rok ve starším dorostu U19, takže mi to nedělá žádný problém.

Jak velký je rozdíl v trénincích a zápasech mezi dorostem a přípravou s ligovým týmem v Turecku?
Největší odlišnost je hlavně v soubojovém chování. Souboje jsou daleko tvrdší, ale na to mě trenéři připravovali, že to tak bude. Všechno je rychlejší, musím pracovat o 50 procent rychleji než v dorostu. Reprezentační zápasy se dají porovnat z pohledu rychlosti hry, ale hlavní rozdíl je, jak už jsem řekl, v soubojích.

Byl jsi před prvním přípravným duelem nervózní?
Musím se přiznat, že jsem před zápasem žádné nervy neměl. Bral jsem to jako každý jiný duel s tím, že jsem chtěl předvést co nejlepší výkon.

Z jakého duelu jsi měl ze svého pohledu nejlepší pocit? Nebyla role středového záložníka v utkání proti dánskému týmu příliš náročná?
Lepší pocit jsem měl z prvního utkání. Sice jsem hrál "jen" 30 minut stopera, ale myslím si, že jsem si nevedl špatně. Druhý zápas jsem odehrál celý, ale mám z něho horší pocit. Je pravda, že na takovou kvalitu nejsem zvyklý a také to bylo vidět. Ale na druhou stranu tím sbírám velké zkušenosti a doufám, že mi to pomůže do další práce. Určitě byl stoper jednodušší než střední záloha, i když normálně nastupuji ve středu pole raději.

Jak se ti v Turecku líbí? Zlepšilo se počasí? Jak trávíte volný čas?
V Turecku jsem potřetí a líbí se mi tu moc. Podmínky jsou tady opravdu skvělé. Kvalitní hrací plochy, výborné jídlo, ubytování i regenerace. Od začátku soustředění zde ale panuje silný vítr. Zlepšilo se to až ve středu na zápas. Už jsme byli u moře, ale bohužel je dost studené. Většinu času trávíme odpočinkem na pokojích nebo hraním na playstation.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu