24.03.2014, Miroslav Fuks

Špinar: Chceme, aby se Vysočina udržela mezi elitou

Špinar: Chceme, aby se Vysočina udržela mezi elitouFotbalový klub, to nejsou jen profesionální fotbalisté, trenéři, mládežničtí hráči či zaměstnanci klubu, ale i sponzoři, kteří se nemalou měrou podílejí na fungování a ekonomickém zabezpečení klubu. Vytvořili jsme proto novou pravidelnou rubriku, která si bude klást za cíl bližší představení reklamních partnerů FC Vysočina. Aktuálně naše volba padla na společnost AUTO ŠPINAR, která se zabývá prodejem a servisem vozů CITROËN. Dotazy jsme položili panu Zbyňku Špinarovi, majiteli firmy.

 

Jak dlouho už vaše firma podporuje FC Vysočina?
Dění v FC Vysočina už řadu let pozorně sledujeme, ovšem naše partnerství bylo smluvně uzavřeno až na počátku letošního roku. Těší nás, že FC Vysočina díky tomu ke svému každodennímu provozu využívá náš vůz Citroën C4.

Co je pro Vás motivem k podpoře fotbalu, potažmo FC Vysočina?
Především tím sledujeme snahu podílet se na fungování špičkového sportu v Kraji Vysočina. Fotbal vnímáme jako platformu k vytváření sportovních vzorů pro mládež a též jako možnost masové zábavy pro velké množství obyvatel našeho regionu. Zároveň jsme rádi, že FC Vysočina můžeme využít k zajímavému zviditelnění značky AUTO ŠPINAR a našich autosalonů v Jihlavě a v Havlíčkově. Navíc jsme lokální patrioti, tudíž se partnerství s FC Vysočina přímo nabízí.

Hrál jste nebo stále ještě hrajete fotbal aktivně? Jaký je vlastně Váš vztah k nejpopulárnějšímu světovému sportu?
Musím se přiznat, že jsem se fotbalu nikdy na výkonnostní úrovni nevěnoval. Fotbalu však fandím a sleduji ho prostřednictvím médií. Když je příležitost, tak si fotbálek rád zahraju.

Navštěvujete zápasy FC Vysočina pravidelně? Byl jste i na některém venkovním ligovém zápase?
Zatím jsem osobně zhlédl jen minimum zápasů. Mám v tomto ohledu co napravovat.

Sledujete i výsledky dalších týmů FC Vysočina?
Bohužel, takový přehled o klubu nemám.

Jak hodnotíte dosavadní účinkování FC Vysočina v této sezóně?
Po nevydařeném podzimu nastalo s příchodem kouče Petra Rady očividné zlepšení hry i bodového zisku. Věřím, že tým bude v tomto trendu pokračovat i ve zbytku jara a dočká se za své úsilí zasloužené odměny v podobě bezproblémové záchrany Gambrinus ligy. Byla by opravdu obrovská škoda, kdyby se jedinou nejvyšší soutěž nepodařilo pro sport a fanoušky v Kraji Vysočina udržet.

Který zápas se Vám nejvíce líbil a který Vás naopak nejvíce rozladil?
Radův tým hrál skvěle v duelu na Dukle Praha, který jsem sledoval v přímém televizním přenosu. Z médií i od svých známých mám kladné ohlasy i na domácí zápasy proti Liberci a Teplicím. Škoda, že kvalitní hra v nich nebyla odměněná větším bodovým ziskem. Zklamáním možná byla remíza na půdě Znojma, ovšem dosavadní jarní výsledky znojemského celku ukazují, že tento venkovní bod má svoji hodnotu.

Kteří hráči současného týmu náleží mezi Vaše oblíbence?
Líbí se mi hra ofenzivních hráčů Harise Harby, Lukáše Vaculíka, Lukáše Masopusta nebo Marka Jungra.

Jakého bývalého hráče FC Vysočina byste v jihlavském kádru rád znovu viděl?
Moc dobré vím, že Vysočina má v současném kádru reprezentace dva své odchovance – Theodora Gebre Selassieho a Matěje Vydru. Navíc do národního týmu v poslední době zasáhli i Michael Rabušic a Stanislav Tecla. Návrat těchto fotbalistů do jihlavského dresu by byl nepochybně skvělý, ovšem jsem si moc dobře vědom omezených finančních možností FC Vysočina. Je jasné, že pokud hráč přeroste sportovní a finanční možnosti klubu, tak musí zamířit za lepším ohodnocením a za větší fotbalovou výzvou.

Jaký tipujete výsledek nadcházejícího domácí duelu proti Sigmě Olomouc?
Věřím, že na jaře doma konečně vyhrajeme a tým naváže na skvělý výkon proti Slavii!

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu