08.03.2014, Miroslav Fuks

Vysočina zvítězila na Dukle a zlomila dvojí prokletí!

Vysočina zvítězila na Dukle a zlomila dvojí prokletí!Fotbalisté FC Vysočina se dočkali tolik potřebného vítězství! Navíc zlomili hned dvojí prokletí, když ve 12. vzájemném zápase poprvé porazili Duklu Praha a navíc ukončili 20 zápasů dlouhou sérii utkání bez tříbodového zisku na půdě soupeře! Jihlavský tým bral výhru zcela po zásluze, když skóre utkání otevřel Adam Jánoš a poté dvěma brankami stanovil konečnou podobu skóre Haris Harba – 0:3 (0:0)!

 
Dukla PrahaDukla Praha
19.kolo, sobota 8.3.2014, 15:30
0:3
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 51. Jánoš, 54. a 68. Harba
ŽK: Berger – Kučera, Mikula
Rozhodčí: Královec – Hock, Pilný
Diváci: 2256
Dukla Praha: Rada – Romera, Vorel, Božič, Hanousek Matěj – Hlinka, Gedeon (60. Hanousek Marek), Kovaľ – Berger (60. Černý), Pospěch, Engelmann (76. Kalouda). Náhradníci: Kučera – Ouedraogo, Hanzel, Marek. Trenér Luboš Kozel.
FC Vysočina: Blažek – Mikula, Šourek, Krejčí, Josl – Marek (28. Jánoš), Kučera – Masopust (84. Kosak), Jungr, Vaculík – Harba (79. Přeučil). Náhradníci: Hanuš – Mešanović, Tlustý, Koloušek. Trenér Petr Rada.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Petr Rada mohl vybírat z takřka kompletního kádru, když mu scházel pouze lehce zraněný Kukoľ. Přesto do základní sestavy, která podala dobrý výkon proti Liberci, zasáhl jen na jednom postu. Na ofenzivním partu ve středu zálohy nahradil Kolouška Jungr. Bez ohledu na přímý televizní přenos na stadiónu nescházel tradiční kotel fanoušků FC Vysočina.

Slavnostní úvod zápasu měl nečekaně jihlavskou stopu. Na hrací plochu si totiž přišel pro gratulaci k 60. narozeninám dlouholetý gólman Dukly a reprezentace Jaroslav Netolička, který též v ročníku 2003/04 trénoval FC Vysočina. Hned po něm si přišel pro ocenění za nejlepšího střelce zimní Tipsport ligy útočník Muris Mešanović.

Dukla se ve 2. minutě dostala k prvnímu rohu zápasu, který vyústil ve velmi nepříjemný závar v jihlavském pokutovém území. V 7. minutě vyslal první jihlavský střelecký pokus Josl, ovšem hodně prostor tří tyčí minul. Ve 14. minutě mohla jít Dukla do vedení. Engelmann odcentroval z pravého křídla, Blažek si nerozuměl s Harbou a tak odražený míč mohl z malého vápna napálit Božič. Naštěstí jen do břevna. V 15. minutě vyrazil do brejku Šourek, vysunul Masopusta, ten předal míč Harbovi, jehož střela však postrádala důraz a Rada ji lehce sebral. Ve 22. minutě dobře rozehrál standardní situaci Vaculík a Krejčího hlavičce k otevření skóre mnoho nescházelo. V 31. minutě se Vysočina dostala k několika nebezpečným akcím a rohovému kopu. Dvakrát neúspěšně zakončoval agilní Josl. Na druhé straně se v 34. minutě po křídle rychlostně prosadil Engelmann, ale přízemní centr svého adresáta nenalezl. V 38. minutě poslal na malé vápno střílený míč Mikula, který Jungr nedokázal tečovat do sítě. První půle nakonec gól nenabídla, ovšem v úvodní pětačtyřicetiminutovce rozhodně nescházely zajímavé ofenzivní akce. Vysočina navíc byla aktivnějším celkem.

Hned v prvních vteřinách utkání se předvedla nebezpečnou akcí Dukla. Naštěstí pro Jihlavu skončil centr za brankovou čárou a nabíhající domácí hráč na něj nedosáhl. Ve 47. minutě to byl znovu Engelmann, který si naběhl na Pospěchovu kolmici, ale z úhlu Blažka neprostřelil. V 50. minutě se dostal za obranu celku ve žlutém Masopust, jenže jeho centr žádný spoluhráč nedokázal zužitkovat. V 50. minutě se Vysočina konečně dočkala. Jungr se uvolnil na pravém křídle a zpětnou přihrávkou našel za vápnem Jánošem, který přesnou přízemní střelou na zadní tyč otevřel skóre zápasu – 0:1. V 53. minutě se ve vápně prosadil Harba, zpětnou přihrávkou oslovil Josla, jenže ten pálil z úhlu vedle tyče. V 54. minutě bylo z jihlavského pohledu ještě lépe. Gedeonovu přihrávku vystihl Jungr, čímž poslal do brejku Harbu. Ten se sám proti Radovi nemýlil a elegantním obloučkem zvýšil na 0:2! V 56. minutě hostům vyšel další brejk, kdy Jungr odcentroval na Vaculíka, který v záklonu hlavičkoval nad břevno. V 59. minutě se po centru z levé strany tlačil do zakončení Pospěch, ale jeho pokus v tísni doskákal vedle tyče. V 68. minutě se Vysočina dočkala třetí odměny za svůj výkon. Jánoš na pravé straně vybojoval míč a předložil ho na velké vápna Harbovi, jehož pokus k tyči Rada vystihl, ale mimo branku jej nedostal – 0:3! V 76. minutě se v jihlavském vápně dostal do dobré příležitosti Pospěch, ovšem bojující beci Vysočiny balón dokázali tečovat mimo nebezpečí. V 84. minutě se na pravém křídle výborně prosadil Mikula, předložil míč do vápna Přeučilovi, který se výborně uvolnil, ale reflexivně zasahujícího Radu neprostřelil. To už rezignující příznivci Dukly odcházeli ze stadiónu a Vysočina zanedlouho mohla slavit velmi cenný zisk tří bodů!

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 1:1
19.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 0:3
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu